Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wysłodki


231 odpowiedzi na ten temat

#81 Share Jelcz

Jelcz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 723 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Hodowla Krów,Byków,Macior i Tuczników

Napisany 29 styczeń 2012 - 19:36

Wysłodki Najgorzej mieć wysłodki po burakach zmarzniętych i starych...Co do wysłodków t0 ci powiem dużo informacji bo figurują u mnie na gospodarstwie każdy rok 340t przez już 30lat

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Wysłodki Dzisiaj, 20:04
  •  

#82 Share tomek95

tomek95

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj Opolskie

Napisany 29 styczeń 2012 - 20:24

Wysłodki Ile masz bydła że tyle ich skarmiasz i jak je przechowujesz ?

#83 Share marzencia

marzencia

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 301 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:małopolska

Napisany 30 styczeń 2012 - 12:08

Wysłodki ja dostałam wysłodki z początkiem grudnia, też się psują na niebiesko i w środku.. ale wydaje mi się że w tym roku były wyjątkowo suche i to jest powodem.jak na 25t, to przyzma za*ebista.

#84 Share Jelcz

Jelcz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 723 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Hodowla Krów,Byków,Macior i Tuczników

Napisany 30 styczeń 2012 - 19:43

Wysłodki Aktualnie mam 22krówki i 32byki no i jeszcze maciory

#85 Share Guardian1986

Guardian1986

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 57 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kujawy

Napisany 30 styczeń 2012 - 20:49

Wysłodki może to zależy od cukrowni.u nas są z kruszwicy(21%s.m.).pod pryzme ściele słome i jak zwalą to odrazu formujemy wąską pryzme (tak na 6 metrowa folie)i mocno deptamy, a boki oklepyjemy szypą.potem folia i bardzo dokładnie ziemią.i absolutnie nic sie nie psuje.Trzeba tylko po prostu szybko wybierać żeby sie bakterie nie zalęgły i bedzie git majonez.zrobie zdjęcie niedowiarkom bo rece opadają...

Edytowany przez Guardian1986, 30 styczeń 2012 - 20:51.


#86 Share komodo

komodo

    Hala Madrid :-)

  • Members
  • PipPipPip
  • 1263 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 styczeń 2012 - 22:40

Wysłodki Guardian w 100% zgadzam sie i nawet to oklepywanie bokow szypa jest u mnie :) no wszystko identycznie tez miałem z kruszwicy tylko my całych ziemia nie przykrywamu tylko na około na dole na reszte idzie słoma czy jakies tam odpady z sianokiszonki i wazne zeby folia była nowa bez dziur bo niektorzy na wysłodki biora stare folie juz uzywane a tam zawsze jakies dziury sa tez moze zrobie zdjecie ale teraz sa szczelnie okryte

#87 Share Jelcz

Jelcz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 723 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Hodowla Krów,Byków,Macior i Tuczników

Napisany 31 styczeń 2012 - 15:29

Wysłodki co ci daje że masz słome u spodu?

#88 Share Guardian1986

Guardian1986

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 57 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kujawy

Napisany 31 styczeń 2012 - 22:34

Wysłodki nie zanieczyszczają się wysłodki ziemią gdy są kipniete w błocie na polu i łatwiej jest zgarnąc to potem.

#89 Share marb80

marb80

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koło

Napisany 01 luty 2012 - 07:08

Wysłodki U mnie wysłodki były wykipowane na folie budowlaną, pryzma wąska a dokładniej dwie po 8-9 metrów długości ubita przodem ciągnika, uklepana, okryta folią kiszonkarską i przykryta ziemią, na razie z powodu pogody nie otwarta, ale myślę ze wszystko będzie ok bo kolega tak juz od kilku lat robi chwali sobie.

#90 Share Jelcz

Jelcz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 723 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Hodowla Krów,Byków,Macior i Tuczników

Napisany 01 luty 2012 - 13:11

Wysłodki Te wysłodki wg. mnie są lepsze jak są na ziemi bo puźniej są takie nasiąknięte wilgocią.Takie jest moje zdanie

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Wysłodki Dzisiaj, 20:04
  •  

#91 Share strzymek

strzymek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 598 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 luty 2012 - 21:32

Wysłodki czy ktoś używa wysłodków suchych tofi gold ? jaki mają skład i dlaczego są gold na stronie producenta nic nie mogę znaleźć

#92 Share Guardian1986

Guardian1986

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 57 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kujawy

Napisany 24 kwiecień 2012 - 19:40

Wysłodki http://www.agrofoto....2-sm-kruszwica/
na dowód braku pleśni

Edytowany przez Guardian1986, 24 kwiecień 2012 - 19:42.


#93 Share peres100 peres100

peres100
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 16 wrzesień 2012 - 20:39

Wysłodki odświeżam temat. jak ksztaltuja sie ceny wyslodkow.

Edytowany przez peres100, 20 grudzień 2012 - 00:12.


#94 Share Adamcfc

Adamcfc

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie

Napisany 12 październik 2012 - 18:27

Wysłodki Kurcze przeczytałem cały temat i ile postów tyle opinii każdy chwali swój pisząc że się nie psuje lub psują się znikome ilości....wiec jaki jest najlepszy sposób zakiszenia wysłodków ?Prosił bym o odpowiedż...dzięki

#95 Share Jelcz

Jelcz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 723 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Hodowla Krów,Byków,Macior i Tuczników

Napisany 12 październik 2012 - 20:17

Wysłodki Jak nie chcesz żeby się nic nie zepsuło to przyryj te wysłodki kukurydzą i ją przykryj folią lub liścmi z buraków jak masz lub w betonowym silosie nic lepszego

#96 Share Adamcfc

Adamcfc

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie

Napisany 12 październik 2012 - 21:31

Wysłodki Czyli najpierw ugnieść póżniej przykryć kiszonką z kukurydzy i na to folia ?liści nie posiadam

#97 Share Adamcfc

Adamcfc

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie

Napisany 13 październik 2012 - 17:10

Wysłodki dziś właśnie przyszły do mnie wysłodki mokre nie mam doświadczenia jeśli chodzi o taką paszę ponieważ poraz pierwszy będę miał z nią doczynienia...więc proszę o pomoc wysłodki są gorące więc postanowiłem że nie będę ich dziś nakrywał tylko poczekam aż ostygną czy to jest dobra decyzja ? i ile takie wysłodki muszą ostygać przed nakryciem ?

#98 Share Miszcz

Miszcz

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 październik 2012 - 10:27

Wysłodki Potrzebuje namiar na firmę/ osobę która posiada do sprzedania wysłodki buraczane, z terenu woj. śląskiego lub opolskiego.

#99 Share edi25

edi25

    Zaawansowany

  • Validating
  • PipPipPip
  • 224 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lomza

Napisany 02 listopad 2012 - 14:34

Wysłodki jesli beda dobrze ubite kiedy najszybciej mozna zaczac skarmiac? a jak by ubic przykryc i skarmiac od razu?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Wysłodki Dzisiaj, 20:04
  •  

#100 Share marb80

marb80

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koło

Napisany 05 listopad 2012 - 18:54

Wysłodki W tamtym roku zaraz po przywiezieniu świeżych wysłodków (ciepłych) ubiłem i przykryłem zgodnie, ze wskazówkami kolegi. Wysłodki otworzyłem w marcu i do września super pasza była. Ile w tym roku płacicie za wysłodki np. za samochód 25t ?

Podobne tematy