Skocz do zawartości

Zdjęcie

ursus 1014


19 odpowiedzi na ten temat

#1 Share crvx40

crvx40

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanika

Napisany 11 październik 2011 - 18:18

ursus 1014 Witam! Prosze o pomoc moja setka nie moze obrocic pluga na rozgrzanym oleju tzn obraca ale obroty silnika musza byc w granicach 2000tys. Na zimnym oleju obraca przy 800obr/min bez problemu a jak tylko sie zagrzeje to juz pozamiatane. W czym moze tkwic problem? Prosze o jakies sugestie bo nie wiem czego sie czepic. Pozdrawiam

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
ursus 1014 Dzisiaj, 15:49
  •  

#2 Share MichalR

MichalR

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 826 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kujawy

Napisany 11 październik 2011 - 18:31

ursus 1014 Pompa jest już słaba albo rozdzielacz puszcza.

Jeżeli pomogłem, kliknij zieloną strzałkę ------->


#3 Share crvx40

crvx40

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanika

Napisany 11 październik 2011 - 18:40

ursus 1014 Pompa byla nowa zalozona na wiosnenne prace wiec chyba bedzie rozdzielacz

#4 Share Kameleont25

Kameleont25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 260 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. Mazowieckie. ok.Przasnysza
  • Zainteresowania:mechanizacja rolnictwa, mechanika, rolnictwo, itp. itd.

Napisany 11 październik 2011 - 18:45

ursus 1014 Jeśli podnosi pług bez problemu a ma problem z jego obróceniem to też bym szukał przyczyny w rozdzielaczu.

Edytowany przez Kameleont25, 11 październik 2011 - 18:47.


#5 Share crvx40

crvx40

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanika

Napisany 11 październik 2011 - 18:48

ursus 1014 Bede musial chyba nowy rozdzielacz zalozyc i moze pomoze a podnosic podnosi bez problemu na troche wiekszych obrotach jak na zimnym ale nie ma problemu z podniesieniem

Edytowany przez crvx40, 11 październik 2011 - 18:49.


#6 Share Senator

Senator

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 październik 2011 - 18:55

ursus 1014 Ja przed rozbieraniem podnośnika sprawdziłbym ciśnienie jakie daje pompa. Powinno być około 160 atm.

#7 Share crvx40

crvx40

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanika

Napisany 11 październik 2011 - 18:58

ursus 1014 Jak sprawdzic to ciśnienie i czym?

#8 Share Senator

Senator

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 październik 2011 - 19:01

ursus 1014 Zegarem, podłączasz się pod wyjście hydrauliczne z tyłu i dajesz na wywrotkę

#9 Share sumada

sumada

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 21 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:dobra muzyka njlepiej z czarnych krążków.

Napisany 11 październik 2011 - 19:05

ursus 1014 Masz kolego padnięty rozdzielacz,taką samą sytuację przerabiałem dwa dni temu.Po wymianie rozdzielacza wszystko wróciło do normy.

#10 Share crvx40

crvx40

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanika

Napisany 11 październik 2011 - 19:10

ursus 1014 Dzieki senator jutro sprawdze ale chyba wymiana rozdzielacza mnie nie minie

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
ursus 1014 Dzisiaj, 15:49
  •  

#11 Share crvx40

crvx40

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanika

Napisany 28 październik 2011 - 17:58

ursus 1014 Panowie wymienilem rozdzielacz kupilem nowy i mam jeszcze wiekszy problem. Po zlozeniu wszystko bylo ok podnosil opuszczal a plug trzymal bez opadania. Pojechalem w pole orac objechalem 3razy za 4 razem podnosnik sam podniosl mi plug i nie chce opuscic. Co mu moze byc? Prosze o pomoc.

#12 Share Senator

Senator

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 październik 2011 - 18:21

ursus 1014 Wg mnie rozdzielacz się zawiesił. Przy wymianie rozdzielacza wymieniałeś olej?

#13 Share gucik131

gucik131

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 834 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Jędrzejowa/Pińczowa/Kazimierzy Wielkiej
  • Zainteresowania:Mechanizacja, elektronika

Napisany 28 październik 2011 - 18:22

ursus 1014 u mnie tego nie ma ale w większości ciężkich ursusów jest taki zawór z pokrętłem za siedzeniem który się dokręca aby ramiona zostały w górze, może go po pościć a jak nie pomoże to możesz go lekko młotkiem potraktować.
P.S szukaj na forum wydaje mi się iż taki temat już był. pozdro

#14 Share crvx40

crvx40

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanika

Napisany 28 październik 2011 - 20:11

ursus 1014 nie wymienialem oleju. ale nawet gdybym wymienil to musze wymyc tylny most i skrzynie zeby wlac nowy a to jest nie realne jak dla mnie bo spuscic stary i zalac nwy to zaden problem,

gucik u mnie ten zawor jest ok

#15 Share gucik131

gucik131

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 834 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Jędrzejowa/Pińczowa/Kazimierzy Wielkiej
  • Zainteresowania:Mechanizacja, elektronika

Napisany 28 październik 2011 - 20:19

ursus 1014 to musiało ci cięgiel-ko spaść. ewentualnie spróbuj poruszać to wajchą mieszane siłowe i jakieś tam jeszcze dwie pozycję może puści.

#16 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 28 październik 2011 - 20:25

ursus 1014 Odkręć śrubę przelotową tą gdzie jest zlew oleju z siłownika, włóż kawałek pręta i popchnij powinien opuścić, tylko jak masz pług u góry to ostrożnie żeby Cię gdzieś nie przy gniótł jak zacznie opadać.

#17 Share PRZEMOxD11

PRZEMOxD11

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 81 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:RÓŻNE

Napisany 28 październik 2011 - 20:34

ursus 1014 u mnie w 904 opadał bardzo powoli a był założony gruber dość ciężki, za siedzeniem odkręciłem tą gałkę troche i zaczął opuszczać się normalnie.

#18 Share crvx40

crvx40

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanika

Napisany 29 październik 2011 - 06:04

ursus 1014 gucik ciegielko nie spadlo bo juz podnosnik zdjalem zawor za siedzeniem mam odkrecony. Rozdzielacz wyjalem i pojdzie chyba na reklamacje

#19 Share crvx40

crvx40

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 434 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanika

Napisany 29 październik 2011 - 17:49

ursus 1014 Przedmuchalismy rozdzielacz wymienilem filtr oleju podnosnika i jest ok a to ze nie chcial opuscic to byla wina tego zaworu za siedzeniem zacial sie ale stuknalem w niego i jest ok. Temat uwazam za zamkniety. Dziekuje wszystkim za podpowiedzi i sugestie.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
ursus 1014 Dzisiaj, 15:49
  •  

#20 Share szyszka

szyszka

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podkarpacie

Napisany 06 listopad 2011 - 18:23

ursus 1014

Witam! Prosze o pomoc moja setka nie moze obrocic pluga na rozgrzanym oleju tzn obraca ale obroty silnika musza byc w granicach 2000tys. Na zimnym oleju obraca przy 800obr/min bez problemu a jak tylko sie zagrzeje to juz pozamiatane. W czym moze tkwic problem? Prosze o jakies sugestie bo nie wiem czego sie czepic. Pozdrawiam

sprobuj niepodnosic do samej gory . i wtedy obracaj. u mnie w ten sposob chodzi, i obraca bardzo ladnie:)

Podobne tematy