Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mikrus 12


16 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Nemo123

Nemo123

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 październik 2007 - 17:23

Mikrus 12 Czy mikrusa 12 można zaczepic do ciągnika ursus c360?? ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Mikrus 12 Dzisiaj, 05:57
  •  

#2 Share marcin_kost1

marcin_kost1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 265 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 02 październik 2007 - 17:36

Mikrus 12 Podczepić na pewno podczepisz, ale czy da radę to nie wiadomo...
. . .

#3 Share jaro

jaro

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 5087 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 październik 2007 - 18:58

Mikrus 12 Dokładnie tak jak pisze Marcin-ja mam Mikrusa 1A i przy kopaniu potrafi w C-360 przód o metr podnieść i ciągnik ciągać nawet na hamulcu

#4 Share greg93

greg93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 298 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łomża\wizna okolice

Napisany 02 październik 2007 - 19:00

Mikrus 12 ja miałem 1B i nie podnosiło przodu trzydziestce
Ursus & JD Rulezzzz

#5 Share jaro

jaro

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 5087 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 październik 2007 - 19:06

Mikrus 12

ja miałem 1B i nie podnosiło przodu trzydziestce

Przy kopaniu czy przy ładowaniu ?

#6 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 02 październik 2007 - 19:24

Mikrus 12 Mikrus 12 ma wg. producenta zapotrzebowanie na moc ok. 60KM, więc C-360 nie powinna mieć problemu, ale ma lekki przód i to jest słaby punkt tego ciągnika.

#7 Share Nemo123

Nemo123

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 październik 2007 - 13:58

Mikrus 12 Ale według moich informacji ursus c360 ma około 50KM a mikrus 12 potrzebuje 60KM to będzie dało się nim kopac gdy zapne go do ursusa c360?? Co do lekkiego przodu to sie nie martwie bo mam założonego tur-a 2

#8 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 03 październik 2007 - 16:30

Mikrus 12 Jeżeli Cyklopa można podczepić do C-330 to Mikrusa można podczepić do C-360, tylko że ciągnik musi stać na chamulcu ręcznym, ale ja osobiście wybrałbym do niego większy ciągnik...

#9 Share johny

johny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 444 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze
  • Zainteresowania:Rolnictwo itp.

Napisany 03 październik 2007 - 17:48

Mikrus 12 A a C-360 ma dokładnie 52 KM przy 2200 obr/min tak pisze na tablicce w niej a co do mikrusa to powinna dać rade ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Mikrus 12 Dzisiaj, 05:57
  •  

#10 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 03 październik 2007 - 17:57

Mikrus 12 Powiem tak- Polak potrafi...
Największy problem będzie stanowić podnośnik bo ładowacz waży ok. 900kg z łyżką podsiębierną.


<<<<<1000 post>>>>>



#11 Share Nemo123

Nemo123

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 październik 2007 - 18:40

Mikrus 12 A jak się sprawuje? Czy bardzo się psuje?

#12 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 04 październik 2007 - 13:59

Mikrus 12 Z tego co widziałem rama jest porządnej konstrukcji (nie to co w Mikrus'ie 1 czy u Troll'a).

#13 Share Nemo123

Nemo123

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 październik 2007 - 18:13

Mikrus 12 Mikrus 12t jaką potrzebuje moc??

#14 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 04 październik 2007 - 19:02

Mikrus 12 60KM.
www.plonex.pl- na tej stronie znajdziesz info o tym ładowaczu ;)

#15 Share jaro

jaro

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 5087 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 październik 2007 - 22:20

Mikrus 12

Z tego co widziałem rama jest porządnej konstrukcji (nie to co w Mikrus'ie 1 czy u Troll'a).

Nie no normalnie ekspert-porównanie Mikrusa 1 z 12 to trochę chyba nie na miejscu-wiadomym jest że ten drugi jest o wiele masywniejszy ale mówienie o tym że w Mikrusie 1 rama nie jest porządna to czysta demagogia-przecież tu też jest ramię typu monoblok a nie dwa zwykłe ceowniki jak w Trollu-mam to wiem ;)-druga sprawa-nie wiem jak teraz ale kiedyś te ładowacze z Waryńskiego szły prawie wyłącznie na eksport-więc o czymś to świadczyło.Nie wiem jak teraz ale przedtem były budowane z dosyć dobrej stali (podobno szwedzkiej)-no ale jak teraz sprywatyzowano zakład to już różne hopki mogą być :(

#16 Share Nemo123

Nemo123

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 październik 2007 - 15:37

Mikrus 12 A co powiecie o mikrusie 7t ?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Mikrus 12 Dzisiaj, 05:57
  •  

#17 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 05 październik 2007 - 18:52

Mikrus 12 Do C-360 by styknął.
Dotego ma teleskopowe ramię.

Podobne tematy