Skocz do zawartości

Zdjęcie

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy?


20 odpowiedzi na ten temat

#1 Share piotrek4x4

piotrek4x4

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice łowicza
  • Zainteresowania:samochody, tunning, rolnictwo

Napisany 02 październik 2007 - 12:17

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Witam może ktoś z was posiada taki zestaw i mógłby się podzielić informacjami na ten temat. pozdrawiam

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Dzisiaj, 03:00
  •  

#2 Share Adik_ziel

Adik_ziel

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2163 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódz(Olechów)
  • Zainteresowania:Rolnictwo i Motocross ;)

Napisany 02 październik 2007 - 14:19

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? powinien dać rade spokojnie my próbowalismy właśnie taki do naszego zetorka 7211 to tylko przód był w górze jak by sie obciążyło to spokojnie by stykną. A chcesz kupić my mogliśmy wziąść od znajomego to dał nam na testy
«Adik_ziel will do anything for you.»

Jeżeli, ktoś, komuś, coś ewentualnie nikt nikomu nic... To z punktu widzenia masz ode mnie pzdr...... xD

Kocham to co robię, robię to co kocham, choć czasem muszę robić to, co tylko lubię, ale wtedy za to mi płacą. I znowu mogę robić to co kocham...

#3 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 02 październik 2007 - 14:51

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Nie powinien mieć problemu, tylko że ten ciągnik jest lekki.
Było chyba na AF zdjęcie Roller'a 60 z 3-skibowym Ibisem, więc 70 nie powinna mieć problemu.

#4 Share DANIEL

DANIEL

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 205 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 02 październik 2007 - 15:00

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Ja ciągam pług uni 3x40 ciągnikiem takiej samej marki tylko o 10 KM mocniejszym (80 KM), ogólnie ma lekko więc jeżdżę szybkim biegiem.
Jeżeli zapodasz mu cały zestaw obciążników i posiadasz dodatkowe siłowniki przy podnośniku to powinieneś ujechać na wolnym biegu.

#5 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 02 październik 2007 - 16:12

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Roller 50 jest wstanie poradzić sobie nawet z 3x35...

#6 Share zetor

zetor

    Moderator bez Pola... ;)

  • V.I.P.
  • rank
  • 1830 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska

Napisany 02 październik 2007 - 17:23

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? czyli jak masz zamiar kupic 3x40 do takiego rollerka to kupuj i smigaj..... a...i jeszcze jedno: jakie masz ziemie? równe ?


@kris14 powoli dobijasz do 1000 posta ;)

Nie ma piękniejszego dźwięku od ryku SW-400

A-Mount Alpha user


#7 Share piotrek4x4

piotrek4x4

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice łowicza
  • Zainteresowania:samochody, tunning, rolnictwo

Napisany 02 październik 2007 - 19:32

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? ziemie są równe i dość łatwe w uprawie glównie III i IV klasy. mój roller jest obiążony i waży 3620kg-zdjęcie w galeri dział same zaraz na początku teraz orzę 4*35 ale czasem jak jest sucho to niechce wchodzić. myśle że z obrotowym nie było by problemu, a mam pole 5ha z klina, a zagonówka to się niewygodnie orze, a obrotowym bym jeżdził od miedzy do miedzy. dzęki za podpowiedż

#8 Share zetor

zetor

    Moderator bez Pola... ;)

  • V.I.P.
  • rank
  • 1830 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska

Napisany 02 październik 2007 - 19:38

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? po równych i lekkich ziemiach to nie bedzie problemu ;) gwarancje daje zespół AF :D

Nie ma piękniejszego dźwięku od ryku SW-400

A-Mount Alpha user


#9 Share piotrek4x4

piotrek4x4

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice łowicza
  • Zainteresowania:samochody, tunning, rolnictwo

Napisany 02 październik 2007 - 19:39

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Dzięki za podpowiedż. pozdrawiam wszystkich z AF

#10 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 03 październik 2007 - 17:34

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy?
Gwarancja jest ważna do 5min przed rozpoczęciem orki w.w. maszyną, wszelkie wady i problemy po tym czasie nie będą uznawane.
;)

A mam takie pytanko: Lampo jest chłodzone cieczą czy powietrzem (jeśli jest różnie to w jakich modelach)?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Dzisiaj, 03:00
  •  

#11 Share tomb2

tomb2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 505 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 październik 2007 - 17:49

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Cieczą są chłodzone model chyba po 2004 roku bo silniki chłodzone powietrzem nie spełniały normy spalin Euro II
Ciesz się każdą chwilą życia...

#12 Share dfagroplus60dt

dfagroplus60dt

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Rostki

Napisany 02 listopad 2007 - 17:25

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? oczywiście że sobie poradzi. mam takiego df 70 koni i na 4 klasie idzie ino świst

#13 Share Silver

Silver

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 382 postów

Napisany 02 listopad 2007 - 18:07

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Ile pali ten roller jak jest dobrze docenionytzn w dobrej orce ile na godz zegarową?
Podbno potrafi spalić ale ile?

#14 Share piotrek4x4

piotrek4x4

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice łowicza
  • Zainteresowania:samochody, tunning, rolnictwo

Napisany 02 listopad 2007 - 21:04

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Dzisiaj orałem dość glęboko aż mielił kołami bo sucho było to wyszło 7,5 do 8l na h, alę jak jest wilgoć to w 7 się mieści, orka do 25 cm 4x35.

#15 Share ORION1

ORION1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 125 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Turek

Napisany 04 styczeń 2008 - 23:12

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? właśnie byś musiał pomyśleć o dociążeni u mnie maj DF chyba arofarmer 80 km to z 3 simigaja bo ciągnik był za leki ale 70 po wino dać rade wraźe czego odkręćsz jedna ;)

#16 Share Olik

Olik

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1420 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ostrów Mazowiecka Mazowieckie-Podlasie
  • Zainteresowania:Rolnictwo i motocykle enduro/off-road chodź innymi też nie gardzę ;)

Napisany 05 styczeń 2008 - 09:43

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy?

DF chyba arofarmer

Nie Agrofarmer tylko Agrofarm ;)

A ja myślę że ciężko by miał taki Rollerek :/ a zwłaszcza że są to lekkie ciągniczki.
DF K100(zmieniona mapa wtrysku z K120) + Quicke Q55, McCormick cx 75 + Quicke Q45, Ursus C-360, Ursus C-330...

#17 Share piotrek4x4

piotrek4x4

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice łowicza
  • Zainteresowania:samochody, tunning, rolnictwo

Napisany 11 styczeń 2008 - 22:06

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Nie sądze żeby ciągnik krisa14- 4514 na wąskim ogumieniu warzył więcej niż mój roller (3620kg), no i szerokość opony z tyłu u tego ursusa to 32 cm, a u mnie jest 48, więc to chyba ma znaczenie a mimo wszystko kris orze 3x40 uni grodziądz i jakoś idzie, a ja mam 4 km więcej

#18 Share MarcinPykuS

MarcinPykuS

    VIP, były Moderator Forum

  • V.I.P.
  • rank
  • 2961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Województwo Śląskie

Napisany 11 styczeń 2008 - 22:09

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy?

Nie sądze żeby ciągnik krisa14- 4514 na wąskim ogumieniu warzył więcej niż mój roller (3620kg), no i szerokość opony z tyłu u tego ursusa to 32 cm, a u mnie jest 48, więc to chyba ma znaczenie a mimo wszystko kris orze 3x40 uni grodziądz i jakoś idzie, a ja mam 4 km więcej


Same Roller 70w ma 70KM... ;)

Ursus 4514 (@kris14) ma 60KM... :P

#19 Share pioter

pioter

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 3151 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:z centrum dowodzenia światem 8)

Napisany 11 styczeń 2008 - 22:10

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? zależy w/g jakiej normy... ;)

Do zobaczenie na innym forum dla profesjnonalnych rolnikow, portal spolecznosciowy to nie dla mnie!!!


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? Dzisiaj, 03:00
  •  

#20 Share piotrek4x4

piotrek4x4

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 209 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice łowicza
  • Zainteresowania:samochody, tunning, rolnictwo

Napisany 11 styczeń 2008 - 22:13

czy roller70/lampo70 pociągnie 3x40 obrotowy? sprostowanie ja mam rollera bez ''w'' czyli 70km wg, ece r24, a wersja w ma 67 i jest chłodzona cieczą i waży 200kg mniej w bez obciążenia (nie wiem czemu taka różnica) a te nowsze 4514 mają 66km, jak w przypadku krisa14, te starsze faktycznie miały 60km


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy