Skocz do zawartości

Zdjęcie

Landini Mythos 110 Delta Five


4 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Lukasz2v51

Lukasz2v51

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WLKS

Napisany 15 wrzesień 2011 - 18:51

Landini Mythos 110 Delta Five Witam.Mam pytanie dlaczego Landini Mythos 110 Delta Five po właczeniu świateł gdy jechać na polu(wolno) lub na asfalcie (szybko) sam zwalnia,szarpie itp...ogólnie to zrzuca go z najwyższego półbiegu i trzecia kontrolka gaśnie aby dwie się świecą... :( :( :( :( Dzieje się to tylko gdy odpalę światła bez świateł wszystko jest ok!. Czy może gdzieś jakieś zwarcie itp...miał ktoś już podobny problem lub słyszał o takim czymś...jeśli tak to pisac dlaczego tak sie dzieje...z góry dziekuję :)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Landini Mythos 110 Delta Five Dzisiaj, 07:13
  •  

#2 Share JurekS

JurekS

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 150 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kamyk

Napisany 15 wrzesień 2011 - 19:13

Landini Mythos 110 Delta Five Po pierwsze sprawdź ładowanie i w jakim stanie są akumulatory, bo najpewniej jest tak ze jak właczasz światła to następuje spadek napięcia
i dzieją się cuda. Ja bym obstawiał słabe ładowanie:)

#3 Share Lukasz2v51

Lukasz2v51

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WLKS

Napisany 18 wrzesień 2011 - 10:17

Landini Mythos 110 Delta Five

Po pierwsze sprawdź ładowanie i w jakim stanie są akumulatory, bo najpewniej jest tak ze jak właczasz światła to następuje spadek napięcia
i dzieją się cuda. Ja bym obstawiał słabe ładowanie:)



Wszystkie 4 halogeny zapalałem i pozycje i jest dobrze...aa tylko na krótkich i długich szarpie,przerywa i przystaje....

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Landini Mythos 110 Delta Five Dzisiaj, 07:13
  •  

#4 Share ziomal89

ziomal89

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraśnik

Napisany 27 wrzesień 2011 - 17:34

Landini Mythos 110 Delta Five Jakie napięcie ładowania wyszło z pomiaru?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Landini Mythos 110 Delta Five Dzisiaj, 07:13
  •  

#5 Share Lukasz2v51

Lukasz2v51

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WLKS

Napisany 14 marzec 2012 - 19:18

Landini Mythos 110 Delta Five

Jakie napięcie ładowania wyszło z pomiaru?



Problem naprawił się sam że tek powiem( była przeczyszczona jedna część...nie pamietam jak to się dokładnie nazywa) kosztowało mnie to 7 zł( WD-40) ponieważ na stykach miałem przy rdzewiane i dobrze prąd nie przechodził...
Oczywiście bez telefonu do serwisu się nie obyło...inaczej sam bym nie wpadł na ten pomysł...

Pozdrawiam Łukasz

Dodam słowa eletromechanika z serwisu:

"Landini wiadomo ma bardzo dużo elektryki...tak że nie lubią czestego mycia..."

A ja 2 tygodnie wcześniej zlałem swojego na wylot kartcherem pod ciśnieniem i niema się co dziwić że strzelił focha xD

Podobne tematy