Skocz do zawartości

Zdjęcie

TC5000


245 odpowiedzi na ten temat

#1 Share tvt

tvt

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:centrum polski

Napisany 23 wrzesień 2007 - 22:57

TC5000 Tc po liftingu .
nowa kabina silnik
lekie zmiany wyglodu

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
TC5000 Dzisiaj, 10:40
  •  

#2 Share Gumis32

Gumis32

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpacie
  • Zainteresowania:?

Napisany 24 wrzesień 2007 - 18:12

TC5000 Trudno się coś wogóle nowego dowiedzieć o nowych maszynach NH. Nie wiem jak wy ale mi sie wydaje że oni olewają system, nie oktualizują stronki, i to jest bardzo duży błąd. Ludzie mieszkający dosyć daleko od dilera raczej chcą zobaczyć ofertę z neta dopiero jak sie zdecydują to jadą i kupują. Nie wiem jak to z nimi teraz jest dawno nie byłem na ich stronce. Wracając do tematu z fotek wniokuję że kombajn wygląda całkiem całkiem, tylko jak się sprawuje w pracy... trudno wyczuć ;) . Ale chyba tak samo jak TC

#3 Share Arni

Arni

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1234 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. warmińsko -mazurskie

Napisany 24 wrzesień 2007 - 18:52

TC5000 Do tych starych tc nie podobały mi sie ale te nowe są super. Tylko ciekawe jakie wyposarzenie.
Będę je jeszcze produkować w płocku?
17 lutego 2007r - 17 lutego 2012 pięć lata na af!

#4 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5203 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 24 wrzesień 2007 - 20:10

TC5000 A ma ktoś zdjęcia :<? Wiadomo coś o nim kiedy wchodzi czy cisza ? Zmiana silnika i kabiny i nic więcej ?

KS Falubaz


#5 Share tvt

tvt

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:centrum polski

Napisany 24 wrzesień 2007 - 21:46

TC5000 jest zamontowana nowa kabina z miejscem dodatkowym przypomina kabine csx
silniki sa nowe sterowane comonrely
z nowym rokiem wchodza na rynek
bedzie nadal produkowany w polsce
rowniez od nowego roku beda produkowane prasy BR700 tez w plocku

#6 Share Gumis32

Gumis32

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpacie
  • Zainteresowania:?

Napisany 25 wrzesień 2007 - 17:56

TC5000 @tvt mało tych info :/ byłem wczoraj na stronie NH i wiadomo że jest tam wielkie g****. Żadnej aktualizacji, nic nie wiem ta Polska nic do przodu nie chce czy nie może iść :angry:

#7 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5203 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 25 wrzesień 2007 - 20:17

TC5000 Te prasy to na te wielkie kostki, tak ?

KS Falubaz


#8 Share tvt

tvt

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 127 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:centrum polski

Napisany 25 wrzesień 2007 - 22:25

TC5000 jutro umieszczecos wiecej na temat nowego tc
a te prasy to zmienno komorowe nowa seria

#9 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5203 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 27 wrzesień 2007 - 14:00

TC5000 No i jak masz te info ?

KS Falubaz


#10 Share Tc56

Tc56

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Torunia
  • Zainteresowania:Maszny rolnicze, uprawa ziemii.

Napisany 28 wrzesień 2007 - 07:20

TC5000 Nowego TC właściwie można już kupić jak ktoś się uprze. Jego produkcja w Płocku już idzie. Zmieniono w nim blachy, silnik, kabinę i zbiornik ziarna. Blachy teraz przypominają CS.Silnik jest sterowany elektronicznie i spala mniej paliwa(przy okazji powiększono zbiornik paliwa-nie trzeba już biegać z karnistrami po polu).Kabina jest powiększona i zmieniono w nim konsolę. Za dopłatą jest "siedzenie pomocnika operatora" i zalaczanie młocarni, hedera, i wysypu guzikami(w standardzie w miejscu siedzenia są nadal dźwignie jak w starych TC).Wprowadzono również nowe okienko do kontroli zboża. Zmiamnie uległ też również szarpacz słomy (zamontowano taki jak w CS)ponieważ ten zalączany elektrycznie nie wytrzymywał(wytrzymywał gdy był odpowiednio zalączany a nie przy pełnych obrotach silnika).Wprowadzono również grzebienia na klawiszach (jak w naszych poczciwych Bizonach). Zwiększono również zbiornik ziarna a przez to zmieniono podajnik zboża. Za dopłatą można również zamówić super wydajne sita(nie widziałem ich jeszcze ale na pewno są przydatne). Aha wprowadzono jeszcze pewne ułatwienia w prowadzenie hedera(w standardzie jest taki systam jak w Claasie Medionie-czyli nie ma poprzecznego poziomowania hedera ale można go opuścić na żadaną wysokość i już tego komputer pilnuje), za dopłatą jest poziomowanie hederem. Pod względem bębna młocącego,rotara, sit to ten sam kombajn-tak samo dobry i udany, te rozwiązania są już montowane od lat 70 i ciągle są świetne. Dobra już nie zanudzam bo się rozpisałem za bardzo.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
TC5000 Dzisiaj, 10:40
  •  

#11 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5203 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 28 wrzesień 2007 - 15:55

TC5000 zapowiada sięciekawie, czuje że nabywców znajdzie dużo u nas, w Polsce

KS Falubaz


#12 Share Tc56

Tc56

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Torunia
  • Zainteresowania:Maszny rolnicze, uprawa ziemii.

Napisany 28 wrzesień 2007 - 18:38

TC5000 A zapomniałem o jeszcze jednym zmioniono też wreszcie tą skrzynię biegów(to mnie najgorzej wnerwia w moim). Nowa jest z fabryki ZF i ma 3 biegi w jednym rządku(nie jak przedtem w dwóch).

#13 Share lysyrolnik

lysyrolnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 1353 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraina mlekiem i miodem płynąca :D:D

Napisany 28 wrzesień 2007 - 18:48

TC5000 A hydrostat jest??

Honda - The Power of Dreams :)


#14 Share Tc56

Tc56

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Torunia
  • Zainteresowania:Maszny rolnicze, uprawa ziemii.

Napisany 28 wrzesień 2007 - 18:53

TC5000 Ale nie w standardzie, zależy jaką wersję wyposzarzenia się wybierze.

#15 Share kris14

kris14

    Stary Kombinator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 7069 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:PWR

Napisany 28 wrzesień 2007 - 18:58

TC5000 A podawali jego cenę?

#16 Share Tc56

Tc56

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Torunia
  • Zainteresowania:Maszny rolnicze, uprawa ziemii.

Napisany 29 wrzesień 2007 - 20:51

TC5000 Cena ma pójść w górę o 2-3%.

#17 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5203 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 29 wrzesień 2007 - 22:02

TC5000 pozostaje tylko czekać na opinie pierwszych nabywców ;]

KS Falubaz


#18 Share grzesio31

grzesio31

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. lubelskie

Napisany 01 październik 2007 - 11:18

TC5000 a orientuje sie ktos czy klawisze nadal sa na lozyskach czy moze w koncu zastosowali tam drewniane panewki?
bo jestesmy powaznie zainteresowani tym kombajnem ale ojciec troche sie obawia tych lozysk...

#19 Share Tc56

Tc56

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 199 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Torunia
  • Zainteresowania:Maszny rolnicze, uprawa ziemii.

Napisany 01 październik 2007 - 19:32

TC5000 Klawisze są nadal na łóżyskach. Klepki są dużo bardziej awaryjne, wiem to z doświadczenia i z opini urzytkownikow. A te łożyska na klawiszach to idą tylko w tedy gdy kombajn ma jakieś wady fabrycznie bo rormalnie to wszystko z nimi jest ok.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
TC5000 Dzisiaj, 10:40
  •  

#20 Share grzesio31

grzesio31

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. lubelskie

Napisany 01 październik 2007 - 21:08

TC5000 drewniane panewki sa duzo lepsze i latwiejsza jest ich ewentualna wymiana. juz 12 sezon kosimy naszym bizonikiem sampo ktory wlasnie ma cos takiego i nawet jeszcze ich nie szlifowalismy nie mowic o wymianie ;)
mysle ze lozyska juz dawno musialbym zmienic co wcale nei jest takie latwe...

Podobne tematy