Skocz do zawartości

Zdjęcie

Brak poszczególnych biegów


40 odpowiedzi na ten temat

#1 Share pasio

pasio

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 516 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:nieznana
  • Zainteresowania:szerokie

Napisany 02 wrzesień 2009 - 19:09

Brak poszczególnych biegów Mam problem. W ursusie 1002 nie mam biegów wstecznych i do przodu, tzn ta lewa wajcha od biegów się jakby zakleszczyła i nie idzie nią ruszyć, a jak już to ciężko chodzi i w ogule nie ma biegów. Jak temu zaradzić?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak poszczególnych biegów Dzisiaj, 00:58
  •  

#2 Share Lukasz1

Lukasz1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 94 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 wrzesień 2009 - 19:42

Brak poszczególnych biegów Zdejmujesz pokrywę od skrzyni i patrzysz co z wodzikami jest.

#3 Share wpsowa692

wpsowa692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Krośniewice

Napisany 02 wrzesień 2009 - 20:32

Brak poszczególnych biegów Pokrywę możesz zdjąć ale reduktora i tak nie zobaczysz lecz sprawdzisz wodziki,wybieraki i prowadnicę wybieraków

#4 Share pasio

pasio

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 516 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:nieznana
  • Zainteresowania:szerokie

Napisany 03 wrzesień 2009 - 19:19

Brak poszczególnych biegów Już naprawione

#5 Share look19

look19

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 872 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kaszuby

Napisany 08 wrzesień 2009 - 09:56

Brak poszczególnych biegów Jaka była przyczyna braku wstecznego biegu?

Jeśli chcesz poznać prawdę na temat Agromy pisz na PW. Na pewno odpowiem. Miałem z nimi do czynienia.

Nie polecam zgrabiarki firmy METAL-TECHNIK z powodu wad konstrukcyjnych.


#6 Share pasio

pasio

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 516 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:nieznana
  • Zainteresowania:szerokie

Napisany 19 wrzesień 2009 - 18:02

Brak poszczególnych biegów I co z tymi wodzikami mam robić?

#7 Share TomCase

TomCase

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 24 luty 2010 - 16:09

Brak poszczególnych biegów Witam!!

Posiadam dwa problemy w ursusie 912... Otóż niedawno robiony był remont silnika i wymiana pompki od żółw zając. Po remoncie napotkało mnie brak 3 i 4 biegó. Gdy przełączam z 2 na trójke bieg lekko wchodzi ale traktor nie jedzie i tak samo jest na 4 biegu ale jak pomieszam biegami 2 i 3 i juz 3 i 4 bieg działa. Gdy wlacze 3 i traktor nie jedzie trzymając dzwignię i delikatnie pchając ja ku oprzodowi czuć taki delikatny zgrzyt ocierajacego sie czegos o jakis tryb. Czy to moze byc wina wodzików? Dodam jeszcze ze przy remoncie kabinę unosiliśmy trochę do góry trochę dzignia biegow i reduktora troche oparły sie na podłodze. A tu wlaśnie drugi problem, wyciagnałem całą puszke z filtrem od oleju ktrory jest pod kabina przy pedale sprzęgła ( ten większy bo niżej jest mniejszy) zrobiłem co trzeba poskręcałem i dolałem oleju do skrzyni bo trochę mi wyciekło. Odpalam traktor i słyszę ze coś mi strasznie tak jakby zgrzyta zgasilem tratkor i od razu przyszło mi na myśl ze może gdzieś bagnet od sprawdzania oleju trze o jakiś tryb. Wykreciłem odpaliłem i to samo, trochę spuściłem oleju bo moze za dużo było i trochę pomogło i jak ciagnik stoi to nic nie grzyta ale jak jest zimny olej z skrzyni nawet jak wsiadam porusza sie kabina to slychać wlaśnie ten zgrzyt i podobnie jest w jezdzie ciagnik machnie gdzie i slychac zdrzyt ale najdziwniejsze jest to ze jak olej sie dosc mosno zagrzeje wszystko cichnie i jest ok. Panowie co moze byc?? :P

#8 Share slawek3220

slawek3220

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 313 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mąkolice
  • Zainteresowania:sport, motoryzacja no i oczywiście rolnictwo

Napisany 24 luty 2010 - 16:57

Brak poszczególnych biegów biegi to prawdopodobnie wodziki a lewarek nie skrzywił się gdzieś a co do zgrzytu to wszystko tam dobrze dokręcileś lub pompa
" No to po małym " - powiedział rolnik wyciągając jaja z sieczkarni.

Ursus C-360 i C330M - mój sprzęt.

#9 Share TomCase

TomCase

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 24 luty 2010 - 17:39

Brak poszczególnych biegów Tak tam wszystko jest dobrze poskrecane. Z reszta to sie stalo ten zgrzyt wtedy jak ten filter rozebralem. Kurcze no nie mam pojecia co sie stalo... Moze jeszcze jest za duzo oleju ale spuscilem tyle samo co wlalem a wczesiej bylo wszystko ok.

#10 Share slawek3220

slawek3220

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 313 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mąkolice
  • Zainteresowania:sport, motoryzacja no i oczywiście rolnictwo

Napisany 24 luty 2010 - 19:35

Brak poszczególnych biegów a ten filtr to jest zwykły czy odśrodkowy
" No to po małym " - powiedział rolnik wyciągając jaja z sieczkarni.

Ursus C-360 i C330M - mój sprzęt.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak poszczególnych biegów Dzisiaj, 00:58
  •  

#11 Share wolly

wolly

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 3 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Babin lubelskie

Napisany 24 luty 2010 - 19:53

Brak poszczególnych biegów może napęd pompy masz dokładnie nie włączony tzn przez przypadek ruszyłeś i nie siedzi w dołku włacznik

#12 Share TomCase

TomCase

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 113 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlaskie

Napisany 25 luty 2010 - 08:37

Brak poszczególnych biegów To jest filtr odsrodkowy a naped pompy jest ok sprawdzalem nawet czy tak samo sie dzieje jak wylacze pompe i nadal bylo slychac ten zgrzyt.

#13 Share zetor14

zetor14

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Sierpca
  • Zainteresowania:technika rolnicza

Napisany 30 styczeń 2011 - 16:00

Brak poszczególnych biegów witam. podczas jazdy z obciążeniem mój tato chciał szybko zmienić bieg z szosowej 1 na 2, i trochę zazgrzytało. teraz biegi nie działają a dźwignia chodzi tak luźno jak na luzie, bez żadnych oporów.reszta biegów działa bez zastrzeżeń. co mogło się stać?? dzięki za każde info ;)

pozdrawiam zetor14 :)
Prezes z wykształcenia :D

#14 Share prometeusz

prometeusz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 514 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kuj pom
  • Zainteresowania:szeroko rozumiana mechanika, sport, żużel( Apator czy jak kto woli unibax)

Napisany 30 styczeń 2011 - 16:10

Brak poszczególnych biegów napisz trochę jaśniej, bo piszesz, że biegi nie działają, a za chwile , że reszta działa dobrze
tzn 1 i 2 nie działa a 3 i 4 działa czy może jest inaczej

#15 Share zetor14

zetor14

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Sierpca
  • Zainteresowania:technika rolnicza

Napisany 30 styczeń 2011 - 16:15

Brak poszczególnych biegów tak właśnie 1 i 2 nie działa a 3 i 4 działają
Prezes z wykształcenia :D

#16 Share ollo82

ollo82

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 76 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:malzewo
  • Zainteresowania:motoryzacja,gry komputerowe,

Napisany 30 styczeń 2011 - 16:41

Brak poszczególnych biegów mozliwe ze urwala sie sruba na wybieraku pierwszego i drugiego biegu.tez kiedys tak mialem

#17 Share fezoi

fezoi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmińsko-mazurskie
  • Zainteresowania:motoryzacja ,rolnictwo,

Napisany 30 styczeń 2011 - 16:53

Brak poszczególnych biegów Kolega ollo82 dobrze mówi ,problem jest w okolicy pręta sterowania i widełek.Musisz zdjąć pokrywę skrzyni biegów i wtedy to już wszystko powinno być jasne .Wywalasz fotel, odkręcasz podłogę kabiny i jesteś już przy pokrywie .Przed odkręceniem pokrywy warto wszystko oczyścić .Myślę,że sobie poradzisz. ;) Pozdrawiam.Ps.Jak się uporasz z pokrywą to napisz co było .

#18 Share zetor14

zetor14

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Sierpca
  • Zainteresowania:technika rolnicza

Napisany 07 luty 2011 - 16:22

Brak poszczególnych biegów No więc rozebraliśmy go dziś i okazało się że pękła listwa (takie 2 pręty wzdłużne po obu stronach) i od 1 i 2 biegu pękł w dwóch miejscach więc go wyjęliśmy, ale od 3 i 4 biegu jest spawany i ten też należało by wymienić. Teraz pytanie czy trzeba rozpoławiać ciągnik czy można jakoś inaczej? Ojciec mówi że może jakoś przez zdjęcie pokrywy od podnośnika ale nie wiadomo czy da rade. Proszę o porady ;)
Prezes z wykształcenia :D

#19 Share fezoi

fezoi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 731 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmińsko-mazurskie
  • Zainteresowania:motoryzacja ,rolnictwo,

Napisany 07 luty 2011 - 22:00

Brak poszczególnych biegów Trzeba rozpołowić, tylko dobrze nie pamiętam (a instrukcję napraw pożyczyłem koledze)czy wystarczy odjechać między skrzynią, a tylnym mostem .Jak Koledzy nie podpowiedzą to postaram się to sprawdzić.Jeśli nie macie doświadczenia to musicie wziąć mechanika, przy składaniu na siłę można narobić sobie problemu .Znajdą się tacy, którzy poradzą żeby ten pręt też pospawać i to by było "jakoś inaczej" :) .Nie ma lekko, trzeba pobrudzić ręce .
Rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i potwierdził, trzeba rozpołowić między mostem a skrzynią biegów .

Edytowany przez fezoi, 08 luty 2011 - 12:02.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Brak poszczególnych biegów Dzisiaj, 00:58
  •  

#20 Share zetor14

zetor14

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Sierpca
  • Zainteresowania:technika rolnicza

Napisany 08 luty 2011 - 17:35

Brak poszczególnych biegów a nie dało by rady jakoś poprzez zdjęcie pokrywy podnośnika?? rozpoławialiśmy go już ale między silnikiem al skrzynią biegów to jakoś w miarę poszło ;) ;)
Prezes z wykształcenia :D

Podobne tematy