Skocz do zawartości

Zdjęcie

kiszonka w pryzmie


5 odpowiedzi na ten temat

#1 Share DOMINIK19995

DOMINIK19995

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 111 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sierbowice
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 01 maj 2011 - 12:45

kiszonka w pryzmie Mam zamiar zrobić kiszonkę w pryzmie,ale nie wiem
czy zaraz po skoszeniu trawy zbiera się ją na pryzmę,czy czeka aż podeschnie?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
kiszonka w pryzmie Dzisiaj, 03:51
  •  

#2 Share piotrek6211

piotrek6211

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 255 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Białegostoku (RUDA)
  • Zainteresowania:rolnictwo, mechanizacja rolnictwa

Napisany 01 maj 2011 - 12:56

kiszonka w pryzmie To jest chyba bez różnicy czy zrobisz z mokrej trawy czy pod suszonej. z mokrej będziesz miał mokra kiszonkę i zimą ci więcej zamrozi się z suchej będzie ci mniej marzła zimą. Tak samo jak w bele można robić i skoszoną niedawno trawę i suche siano.

Edytowany przez piotrek6211, 01 maj 2011 - 12:58.

Zetor Team

#3 Share michael01989

michael01989

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 175 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 maj 2011 - 13:32

kiszonka w pryzmie kolego jest róznica przesuszona ma wieksza wartośc odrzywczą:) a mokra to moze byc dla młodzieży;p nal lepij kiedy kiszonka ma 30 40 % suchej masy wtedy jest naj lepsza kiszonka:)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
kiszonka w pryzmie Dzisiaj, 03:51
  •  

#4 Share Karolt

Karolt

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 190 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 maj 2011 - 13:35

kiszonka w pryzmie Mokrzejsza sie lepiej ubija bo podsuszona spręzynuje i sie ubija dosyc cięzko

#5 Share agromatik

agromatik

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1343 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 maj 2011 - 18:26

kiszonka w pryzmie

To jest chyba bez różnicy czy zrobisz z mokrej trawy czy pod suszonej. z mokrej będziesz miał mokra kiszonkę i zimą ci więcej zamrozi się z suchej będzie ci mniej marzła zimą. Tak samo jak w bele można robić i skoszoną niedawno trawę i suche siano.

To tak jakbyś porównał naturalnie kiszoną kapustę z zakiszaną przy pomocy octu. Ciekawe która lepiej smakuje? Jakbyś zbadał Ph obydwu kiszonek, to to wiedział byś że ta mokra to ocet.

"trzeba być zawsze tam, gdzie ciągną za sznury, a nie tam, gdzie słychać echo dzwonu"


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
kiszonka w pryzmie Dzisiaj, 03:51
  •  

#6 Share Kruszek

Kruszek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 121 postów

Napisany 01 maj 2011 - 19:13

kiszonka w pryzmie Jak z trawy to po skoszeniu niech troche polezy na powietrzu. Lepsza gdy jest lekko podsuszona.

Podobne tematy