Skocz do zawartości




Reklama



Pompa wtryskowa t25

pompa wtryskowa d120 ropa oleju pompie paliwowej

  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie
372 odpowiedzi na ten temat

#41 julek34

julek34

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 34 postów
  • 1627416
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:informatyka,elektronika,fotografia,rolnictwo

Napisany 27 styczeń 2012 - 17:54

Witam mam mały problem z wladkiem mianowicie po regeneracji pompy przestawilem kąt wtrysku wydaje mi sie ze jest dobrze teraz ustawiony ,niezaleznie jak bedzie ustawiony objaw jest ten sam do setna po odpaleniu  chodzi bardzo ciezko tak jakby pracował tylko na jednym cylindze idzie biały dym i niema zadnej reakcji na gaz czy ktos jest w stanie cos doradzic gdzie moze byc problem ???

#42 pasiu66

pasiu66

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1117 postów
  • 6493852
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo, Komputery, Internet

Napisany 27 styczeń 2012 - 18:43

Jak to ci się wydaję? Widocznie źle ustawiłeś na znakach.Wtryski też zawoziłeś do regulacji razem  z pompą?

#43 julek34

julek34

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 34 postów
  • 1627416
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:informatyka,elektronika,fotografia,rolnictwo

Napisany 27 styczeń 2012 - 19:00

nie wtryski nieruszane ,ale jak bedzie zle kąt ustawiony to bedzie taki objaw ze niebedzie reagował na gaz???? i prosze o patologiczne wytlumaczenie jak ustawic kąt wtrysku to znaczy jak sprawdzic ze kolo pasowe jest w dobrej pozycji i niechodzi mi o blaszke i znak T tylko o to skad mam wiedziec ze akurat na danym obrocie jest pierwszy tłok w górze

#44 akowicz111

akowicz111

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 284 postów
  • 10078093
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie, pow.sokólski

Napisany 27 styczeń 2012 - 19:17

masz za póżny ustawiony wtrysk.

#45 robert983

robert983

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 349 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 styczeń 2012 - 20:33

ja jak reguluje zawory to odkręcam przewody od pompy i obracając silnik ręcznie patrze kiedy z pompy idzie paliwo to wtedy na danym cylindrze ustawiam luzy i  wtedy tłok jest na górze tylko daję gaz do dechy żeby było lepiej widać. może to ci się na coś przyda pozdrawiam i życzę miłego dłubania

#46 JANCZAK1176

JANCZAK1176

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 586 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 styczeń 2012 - 21:07

Koledzy jak zakłada się drugom pompę to  zębinie jest w jednakowym puncie i  kont się

nie przestawi wtrysku   Ustawienie kąta wtrysku w Władymircu T-25A,1 (1).jpg
Prasy kostka naprawiam pow ŁOWICZ

#47 renatakw

renatakw

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 69 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 27 styczeń 2012 - 21:12

Napisałeś,że wydaje się jakby chodził na jednym .Sprawdź po odkręceniu przewodów wtryskowych ,przy  max. dawce ,czy obie sekcje dają,jeśli nie ,to pompa jest źle ustawiona(sekcja w pompie).Ja ten problem rozwiązuję w ok.5 min ,ale ty masz prawo oddać pompę do zakładu naprawczego.

#48 julek34

julek34

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 34 postów
  • 1627416
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:informatyka,elektronika,fotografia,rolnictwo

Napisany 27 styczeń 2012 - 21:30

Zobacz postrenatakw, o 27 styczeń 2012 - 21:12, powiedział:

Napisałeś,że wydaje się jakby chodził na jednym .Sprawdź po odkręceniu przewodów wtryskowych ,przy  max. dawce ,czy obie sekcje dają,jeśli nie ,to pompa jest źle ustawiona(sekcja w pompie).Ja ten problem rozwiązuję w ok.5 min ,ale ty masz prawo oddać pompę do zakładu naprawczego.

odkrecałem oba przewody od sekcji i krecąc pompą tylko bije paliwo z jednego czy mozesz opisac jak usunąc ten problem ??

#49 pasiu66

pasiu66

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1117 postów
  • 6493852
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo, Komputery, Internet

Napisany 27 styczeń 2012 - 21:33

Rozwiązać w ten sposób żeby oddać do tego co ci robił. I niech zrobi porządnie. Miałem podobnie w tamtym roku z pompą od c-330. Dopiero za drugim razem była zrobiona jak należy.

#50 julek34

julek34

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 34 postów
  • 1627416
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:informatyka,elektronika,fotografia,rolnictwo

Napisany 27 styczeń 2012 - 21:38

no tak ale jesli to jest jakies glupstwo to przeciez sam moge to poprawic niezabardzo mi sie usmiecha za kolejnym czekaniem za pompą:/

#51 Geo

Geo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 543 postów
  • 2063942
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Białystok
  • Zainteresowania:Ciekawostki naukowe i nie tylko

Napisany 27 styczeń 2012 - 21:47

Jak popsuli niech teraz naprawią.

#52 julek34

julek34

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 34 postów
  • 1627416
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:informatyka,elektronika,fotografia,rolnictwo

Napisany 27 styczeń 2012 - 21:57

czy jesli niepodaje paliwa na jeden wtrysk to bedzie taka reakcja ze niereaguje na gaz ?

#53 Geo

Geo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 543 postów
  • 2063942
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Białystok
  • Zainteresowania:Ciekawostki naukowe i nie tylko

Napisany 27 styczeń 2012 - 22:11

A odpowietrzyłeś układ, bo objawy mogą być podobne?

#54 julek34

julek34

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 34 postów
  • 1627416
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:informatyka,elektronika,fotografia,rolnictwo

Napisany 27 styczeń 2012 - 22:14

no tak ale jak odpalil to uklad dalej sam sie powinien odpowietrzyc

#55 Geo

Geo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 543 postów
  • 2063942
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Białystok
  • Zainteresowania:Ciekawostki naukowe i nie tylko

Napisany 27 styczeń 2012 - 23:38

Powinien, ale czasami to może trwać nawet kilka minut. Na jak długo odpalałeś silnik?

#56 julek34

julek34

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 34 postów
  • 1627416
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:informatyka,elektronika,fotografia,rolnictwo

Napisany 27 styczeń 2012 - 23:58

około minuty  moze potrzymac go troszke dłuzej???

#57 Geo

Geo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 543 postów
  • 2063942
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Białystok
  • Zainteresowania:Ciekawostki naukowe i nie tylko

Napisany 28 styczeń 2012 - 00:04

Można trochę dłuzej, ale tak na odległość ciężko coś powiedzieć, Jakbym usłyszał jak chodzi to może bym wiedział czy to zapowietrzenie czy coś innnego np., zaciety mechanizm odśrodkowego regulatora, ale przecież pompa była w regeneracji więc wszystko powinno było być sprawdzone, a pompa zalana świeżym olejem.

#58 adamgaleon

adamgaleon

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 postów
  • 4563219
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpacie

Napisany 28 styczeń 2012 - 10:13

kolego miałem taki sam problem z pompą jak ty, a mianowicie też dałem pompę i wtryski do regeneracji założyłem wszystko odpowietrzyłem i odpaliłem władka, odpalił tylko że chodził jak by na jednym tłoku, myślałem że jest nadal zapowietrzony i chodził tak około 30 minut po czym zgasł. odkręciłem przewody od pompy i kręcąc kołem zauważyłem że pompa nie podaje paliwa, zawiozłem ją do firmy która robiła regenerację i jak się okazało źle zrobili regenerację, zatarła się sekcja a to nie jest takie tanie więc jak tobie się to zdarzyło to nic sam nie rób tylko weź pompę i niech sami naprawiają. A jak będziesz zakładał pompę to ustaw ją na znakach na rozrządzie.

#59 julek34

julek34

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 34 postów
  • 1627416
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:informatyka,elektronika,fotografia,rolnictwo

Napisany 28 styczeń 2012 - 10:24

Zobacz postadamgaleon, o 28 styczeń 2012 - 10:13, powiedział:

kolego miałem taki sam problem z pompą jak ty, a mianowicie też dałem pompę i wtryski do regeneracji założyłem wszystko odpowietrzyłem i odpaliłem władka, odpalił tylko że chodził jak by na jednym tłoku, myślałem że jest nadal zapowietrzony i chodził tak około 30 minut po czym zgasł. odkręciłem przewody od pompy i kręcąc kołem zauważyłem że pompa nie podaje paliwa, zawiozłem ją do firmy która robiła regenerację i jak się okazało źle zrobili regenerację, zatarła się sekcja a to nie jest takie tanie więc jak tobie się to zdarzyło to nic sam nie rób tylko weź pompę i niech sami naprawiają. A jak będziesz zakładał pompę to ustaw ją na znakach na rozrządzie.

pisząc o znakach masz na mysli te 3 naciecia i 3 rozne literki ruskie ktore maja sie pokrywac na obu tych kołach z dziurkami???

AgroFoto

  • Reklama AgroFoto
  •  

#60 mtracz

mtracz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2785 postów

Napisany 28 styczeń 2012 - 13:35

Ile wy myślicie, że on będzie się odpowietrzał?
Ja jakoś nigdy nie miałem z tym problemów.
A tak w ogóle jeśli odpalił to już praktycznie jest odpowietrzony, bo gdy jest zakładana pompa to przewody i wtryski są suche, a z powietrzem w układzie wtryskowym nie zapali. Dlatego wystarczy przepompować i próbować odpalić z poluzowanymi przewodami przy wtryskach jak poleci paliwo dokręcamy i już po odpowietrzaniu. Jeśli komuś odpowietrza się długo to albo łapie powietrze albo ma coś popsute.
Odwieś te pompę z powrotem do "firmy" z reklamacja niech weżnie ją na stół i sam gość zobaczy czy paliwo idzie na dwa wtryski.
Pompa od Władka ma tylko jedną sekcje wysokiego ciśnienia i rozdzielacz, i wychodzi że to on jest padnięty. W ogóle regeneracja spartolona co by to nie było bo pompa nie chodzi właściwie, tak jak by po wymianie części nie była sprawdzana na stole.
A sam nic nie dłub bo ci nie uznają gwarancji.
A robiąc pompę najlepiej zrobić i wtryski, a przynajmniej wykręcić i sprawdzić, bo zrobisz pompę a silnik i tak będzie byle jak chodził bo wtryski padnięte.





Zobacz także