Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Hebel" w C-330M z alternatorem.


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share robert812

robert812

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 679 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WSC, WGM
  • Zainteresowania:Rolnictwo, motoryzacja

Napisany 15 kwiecień 2011 - 21:20

"Hebel" w C-330M z alternatorem. Od roku mam w mojej c-330M alternator. Myślę że baterie sa w niej jeszcze niezłe ponieważ niezbyt stare. Problemem jest to że nie chce odpalać gdy dłużej postoi (doba). Rano muszę go ładować kwadrans bo inaczej nie chce zagadać, a jak raz juz zapali to potem po krótszych kilkugodzinnych postojach odpala. Zastanawiam się czy skoro jest założony alternator to czy nie powinno być również odcięcia masy tzn. hebla. Bo w c-360 mam również alternator ale jest i hebel. Dodam że w c-330M mam tez rozrusznik szybkoobrotowy.
Czy założyć wylącznik/wlącznik masy?

Ogłoszenia agrogrosik

  • agrogrosik.pl
  • agrogrosik.pl
Ciagnik Ursus c-360 szt.2


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 12800.00 PLN
  • 19 cze 2017
Ciagnik Ursus C-385, nie 902,912


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 12900.00 PLN
  • 19 cze 2017
Ursus 914 De Luxe


Zobacz ogłoszenia w kategorii Ciągniki rolnicze: Ciągniki Ursus
  • 36500.00 PLN
  • 18 cze 2017

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
"Hebel" w C-330M z alternatorem. Dzisiaj, 01:42
  •  

#2 Share Stas25

Stas25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 postów

Napisany 15 kwiecień 2011 - 21:26

"Hebel" w C-330M z alternatorem. sprawdź czy nie masz zwarcia na celi w akumulatorze też tak miałem to alternator po dłuższym czasie się spalił ,grzał się mocno alternator

#3 Share robert812

robert812

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 679 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WSC, WGM
  • Zainteresowania:Rolnictwo, motoryzacja

Napisany 15 kwiecień 2011 - 21:32

"Hebel" w C-330M z alternatorem. U mnie alternator się nie grzeje, i sądząc po światłach na wolnych obrotach bardzo ładnie ładuje. Rzecz w tym że coś baterie rozładowuje podczas postoju.

#4 Share Stas25

Stas25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 108 postów

Napisany 15 kwiecień 2011 - 21:36

"Hebel" w C-330M z alternatorem. sprawdź te akumulatory tylko odkrędz korki to widać czy nie mętni kwas w nich jak chcesz zapalić

#5 Share wiesmag

wiesmag

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 1534 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 15 kwiecień 2011 - 21:44

"Hebel" w C-330M z alternatorem. a jakie masz wzbudzenie alternatora.

alternator obco-wzbudny(6 diod),samo-wzbudny(9 diod)

jak masz ten pierwszy-to przez kluczyk powinno być-bo pobiera prąd nawet jak stoi

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
"Hebel" w C-330M z alternatorem. Dzisiaj, 01:42
  •  

#6 Share MarcinNH

MarcinNH

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 468 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jastrzębie Zdrój
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 16 kwiecień 2011 - 06:10

"Hebel" w C-330M z alternatorem. Może nie wyciągasz kluczyka ? Mi też sie tak kiedyś działo
www.youtube.com/user/MarcinAdamczyk12 Zapraszam na super filmy :)

#7 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2197 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 16 kwiecień 2011 - 06:16

"Hebel" w C-330M z alternatorem. Zdejmij minusową kleme z akumulatora i między kleme a akumulator daj amperomierz i zobaczysz jaki masz pobór przy wyłaczonych odbiornikach i tak znajdziesz winowajce, a hebel możesz spokojnie wstawić sam u siebie mam ciągnik czasem nocuje w stodole to bezpieczniej...

#8 Share Nikita_Bennet

Nikita_Bennet

    staruszek

  • V.I.P.
  • rank
  • 6466 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:północna Polska
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team

Napisany 16 kwiecień 2011 - 08:01

"Hebel" w C-330M z alternatorem. Jeżeli instalacja jest dobra to hebel jest niepotrzebny.
W C330M go nie było i nie będzie.
W C385 ktoś go wymontował i było dobrze bez niego.
W Z10145 też go nie było jak go kupiliśmy i też nie ma problemów z elektryką.
Zrób dobrze instalacje, masy, sprawdź akku.
pzdrwm Nikita_Bennet
"Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
difference. We should all be treated with appropriate respect."
                                                              Sir A C. Clarke

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
"Hebel" w C-330M z alternatorem. Dzisiaj, 01:42
  •  

#9 Share roborolnik

roborolnik

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 41 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zachodniopomorskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, OFF-ROAD i militaria

Napisany 19 kwiecień 2011 - 11:01

"Hebel" w C-330M z alternatorem. Musisz sprawdzić czy na zgaszonym(z wyciągniętym kluczykiem) jest pobór prądy, najłatwiej zdjąć kleme na akumulatorze i zobaczyć czy iskrzy. najlepiej by było pożyczyć od kogoś akumulatory i zobaczyć czy jest duża różnica w odpalaniu. Ja miałem podobnie jak ty, rano zawsze ciężko było odpalić, poprostu aku nie miał siły, zacząłem szukać zwarcia, przepadałem ładowanie miernikiem(było super), myślałem nad wymiana aku lub cewki aż w końcu przez przypadek zauważyłem że przewód na akumulatorze przy odpalaniu robi się ciepły, wniosek-duży pobór prądu przez rozrusznik, no to go na stół, okazało się że pękła głowica rozrusznika(dziwne co nie?) i jeden odłamek blokował się miedzy obudową a kołem zamachowym. Po wymianie pali jak wściekły :D

Podobne tematy



Jeśli masz konto na Facebooku możesz zalogować się klikając w przycisk