Skocz do zawartości

Zdjęcie

Elektryka T25.


126 odpowiedzi na ten temat

#1 Share arielo

arielo

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 75 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 kwiecień 2011 - 21:04

Elektryka T25. Witam mam kolejny problem a mianowicie padła prawie cała elektryka a dokładnie nie ma żadnych świateł i padły wskaźniki najpierw od ładowania a teraz od temperatury od razu uprzedzam że żaden kabel nie jest przerwany i mam pytanie gdzie są jakieś bezpieczniki we władku bo ja nie mogłem się dopatrzeć jak ktoś ma jakiś pomysł to proszę pisać.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Elektryka T25. Dzisiaj, 06:12
  •  

#2 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 07 kwiecień 2011 - 21:16

Elektryka T25. otwórz maske. Taka kostka jest na tej ściance od skrzynki akumulatorów. Tam są 3 bezpieczniki 10, 20 30 A z tego co pamiętam
Mój Wladimirec podbija świat

#3 Share zorzyk2

zorzyk2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3403 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:nima

Napisany 07 kwiecień 2011 - 22:03

Elektryka T25. Takie z zapasem drutu.

#4 Share arielo

arielo

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 75 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 lipiec 2011 - 20:22

Elektryka T25. Po wymianie bezpieczników wszystko na jakiś czas wróciło do normy ale teraz znów pojawił się problem mianowicie np. gdy włączę światła pozycyjne to z tyłu zapala się tylko prawe ale gdy nadepnę na hamulec to prawe gaśnie a lewe włącza się, to tylko jeden z objawów podobnie jest też przy przerzucaniu świateł krótkich na długie. Macie jakiś pomysł co może być przyczyną?

#5 Share klejnus

klejnus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ujście/Krasna Łąka

Napisany 30 lipiec 2011 - 20:48

Elektryka T25. Być może masz gdzieś zware w kablach. I dlatego tak CI wariuj i bezpieczniki CI spaliło. Prześwietl kable i zobacz czy wszystko jest ok. Sprawdź masę od aku i resztę kabli.
Nie jestem rolnikiem i nigdy nie byłem dopiero sie uczę przepraszam za błędy:)

#6 Share mar56cin

mar56cin

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 90 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 lipiec 2011 - 08:48

Elektryka T25. Niema masy, lub gdzies się cos zwarłoz, wtedy takie choinki są. Ja pamiętam miałem tak ze, miałem otwartą maske i zapalone swiatła to wszystko było ok, ale jak zamknołem to wyszystko znikało- brak masy kabel raz masował raz nie. :D Nigdzie ci nie iskrzy w boblizu deski podczas jazdy?

#7 Share Dominik94

Dominik94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 lipiec 2011 - 09:38

Elektryka T25. Witam. Może i ja się przyłączę do tematu. Otóż mój Tato posiada t25a. I jest taki problem.
Otóż, Światła niby wszystko dobrze działa, ale przez ok 15 min a później jara się wyłącznik od świateł. Po wymianie wyłącznika na nowy znowu jest to samo... światła poświecą ok 15 min i znowu wyłącznik się przepala... żadne bezpieczniki się nie przepalają.

Ja osobiście podejrzewam regulator napięcia

Może ktoś wie o co chodzi?

#8 Share arielo

arielo

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 75 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 lipiec 2011 - 09:38

Elektryka T25. Podczas jazdy nic nie iskrzy sprawdzałem i żadne przewody nie są pourywane chyba że się po przepalały.

#9 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 31 lipiec 2011 - 10:05

Elektryka T25. Ja jak nacisnę hamulec to mi świeci tylko prawa strona(kierunki+stop).Może ktoś wie gdzie szukać przyczyny?

#10 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 31 lipiec 2011 - 10:28

Elektryka T25. masa w lampie. Ja mam wszystkie lampy nowe jest tam masa inaczej rozwiązana nawet wg mnie lepiej troche kabli dorobiłem i działaja bez zarzutu. Ale musze kupić takie jak na 1 montaż były metalowe bo te plastiki się topią :o Polska podróba. Stał pol godziny na światłach i na stopie to sie tylne klosze stopiły :lol: :lol:
Mój Wladimirec podbija świat

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Elektryka T25. Dzisiaj, 06:12
  •  

#11 Share Witek2010

Witek2010

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 633 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:RBI
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team

    Migotka :)
    Garaż
    Rolnictwo

Napisany 31 lipiec 2011 - 11:05

Elektryka T25.

Witam. Może i ja się przyłączę do tematu. Otóż mój Tato posiada t25a. I jest taki problem.
Otóż, Światła niby wszystko dobrze działa, ale przez ok 15 min a później jara się wyłącznik od świateł. Po wymianie wyłącznika na nowy znowu jest to samo... światła poświecą ok 15 min i znowu wyłącznik się przepala... żadne bezpieczniki się nie przepalają.

Ja osobiście podejrzewam regulator napięcia

Może ktoś wie o co chodzi?


Podejrzewam że w miejsce bezpieczników masz wstawione grube druty :rolleyes: i dlatego wyłącznik się jara zamiast bezpieczniki. Przyczynę zwarcia ciężko znaleść w tych rosyjskich instalacjach...
"Wizualnie prezentował się naprawdę ładnie: szerokie nadkola, agresywne kształty i ultranowoczesne rozwiązania powodowały, że kobiety piszczały na sam jego widok" -> T-25 :D

#12 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 31 lipiec 2011 - 12:38

Elektryka T25. Czesiulku też mam nowe lampy z tyłu i ja już jedną wymieniłem,i chyba jak wymieniałem musiałem coś zj**ać jutro tam zerknę.A co do lam to tylko smalcem posmarować i za psami rzucić.

#13 Share bobytempelton

bobytempelton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Opatowa

Napisany 31 lipiec 2011 - 13:22

Elektryka T25. @dominik94 Włącznik ma za mały amperaż, trzeba albo wstawić nieoryginalny mocniejszy włącznik lub zainstalować przekaźnik , co by bylo lepszym pewniejszym rozwiązaniem

Edytowany przez bobytempelton, 31 lipiec 2011 - 14:09.

Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

#14 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 31 lipiec 2011 - 17:47

Elektryka T25. Tak boby, 50A to za mało przy rozruchu zimą ale oryginalny jak trzymał to 25 lat a te nowe? rozruch zimą i sym idzie z nich. Ale ja już sam je teraz regeneruje o ile jest rozkręcany bo niektóre są nitowane niektóre skręcane zależy od dostawy
Mój Wladimirec podbija świat

#15 Share Dominik94

Dominik94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 lipiec 2011 - 18:03

Elektryka T25.

@dominik94 Włącznik ma za mały amperaż, trzeba albo wstawić nieoryginalny mocniejszy włącznik lub zainstalować przekaźnik , co by bylo lepszym pewniejszym rozwiązaniem

Właśnie rozmyślałem to przed wymianą regulatora napięcia... Kiedyś kupiłem ten "ruski" badziew zdążyłem odejść od sklepu 50m i się rozsypał :P
Może ktoś mi podpowie gdzie znajduje się ten regulator napięcia? :rolleyes:

#16 Share Piotruniu25

Piotruniu25

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2176 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team.

Napisany 31 lipiec 2011 - 18:12

Elektryka T25. W alternatorze. :)

#17 Share Dominik94

Dominik94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 lipiec 2011 - 18:34

Elektryka T25.

W alternatorze. :)

Dzięki, zaraz podejdę luknąć :D

#18 Share Dominik94

Dominik94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 sierpień 2011 - 18:02

Elektryka T25. Witam ponownie. Otóż zainstalowałem jakiś przełącznik 10A 125VAC. Na razie sprawa wygląda ok.
Jednak zastanawia mnie prąd który jest pobierany na zgaszonym silniku.... http://imageshack.us.../dsc00728f.jpg/
Czy u was jest tak samo?
ładowanie na pełnym gazie z włączonymi światłami jest ok 1 kreski +

#19 Share zorzyk2

zorzyk2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3403 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:nima

Napisany 02 sierpień 2011 - 18:46

Elektryka T25. Jeśli nie paliły się żadne światła, to nie powinno być takiego poboru prądu. Coś jest nie tak.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Elektryka T25. Dzisiaj, 06:12
  •  

#20 Share Dominik94

Dominik94

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 sierpień 2011 - 20:49

Elektryka T25.

Jeśli nie paliły się żadne światła, to nie powinno być takiego poboru prądu. Coś jest nie tak.

Mój błąd... nie dopisałem, że światła były włączone Przepraszam :)

Podobne tematy