Skocz do zawartości




Reklama



Problem z hydrauliką w jd 2130


  • Nie możesz odpowiadać w tym temacie
16 odpowiedzi na ten temat

#1 Aras21

Aras21

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 03 kwiecień 2011 - 17:22

Witam szanownych kolegów mam problem z hydrauliką w jd 2130 drży podnośnik, tur i wspomaganie nie wiem co się dzieje myślałem że jest zużyta pompa przednia (tłoczkowa) więc wymieniłem ją i wymieniłem od razu olej i filtr oraz wyczyściłem filtr ssący ale nadal to samo się robi. Więc wyczytałem na forum że jest nadmiernie zużyta pompa w skrzyni biegów wiec wymieniłem ją po wymianie nadal robi się to samo wiec koledzy pomóżcie mi jak wiecie co się dzieje.

#2 krzys5932

krzys5932

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów

Napisany 03 kwiecień 2011 - 18:34

no kolego to faktycznie problem jak tyle rzeczy wymieniles i dalej jest problem moze gdzies która rurke masz przypchana lub jakis zaworek ja mam w sumie ten sam problem w jd 3350

#3 czadowywicek

czadowywicek

    Zaawansowany

  • Validating
  • PipPipPip
  • 235 postów

Napisany 03 kwiecień 2011 - 19:08

Sprawdź czy olej jest wzburzony i czy się nagrzewa,jeśli tak to gdzieś jest nieszczelność .

#4 Aras21

Aras21

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 04 kwiecień 2011 - 20:34

Zobacz postczadowywicek, o 03 kwiecień 2011 - 19:08, powiedział:

Sprawdź czy olej jest wzburzony i czy się nagrzewa,jeśli tak to gdzieś jest nieszczelność .
kolego przed wymianą pomp to samo sie działo olej nie jest zburzony ale po 5 min. olej zaczyna się robić ciepły wiec czy to jest wada nieszczelności a jak tak to gdzie może być ta nieszczelność.

Zobacz postkrzys5932, o 03 kwiecień 2011 - 18:34, powiedział:

no kolego to faktycznie problem jak tyle rzeczy wymieniles i dalej jest problem moze gdzies która rurke masz przypchana lub jakis zaworek ja mam w sumie ten sam problem w jd 3350
kolego rurki od zasilania pompy przedniej (tłoczkowej) są drożne na 100 procent i rurki które znajdują się w skrzyni też są drożne bo jak zakładałem pompe to wszystkie sprawdziłem ale po wymianie pompy w skrzyni zaczął działać wałek WOM cały czas nawet jak jest wyłoczony wiec nie mam pojecia co się dzieje z moim jd. Pomocy

Edytowany przez Aras21, 04 kwiecień 2011 - 20:33.


#5 czadowywicek

czadowywicek

    Zaawansowany

  • Validating
  • PipPipPip
  • 235 postów

Napisany 04 kwiecień 2011 - 21:27

Powinieneś zmierzyć ciśnienie jakie jest podawane  na załączanie wałka ,albo masz za duże albo nieszczelny zawór załączający .

#6 Aras21

Aras21

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 05 kwiecień 2011 - 20:52

Zobacz postczadowywicek, o 04 kwiecień 2011 - 21:27, powiedział:

Powinieneś zmierzyć ciśnienie jakie jest podawane  na załączanie wałka ,albo masz za duże albo nieszczelny zawór załączający .

Kolego czym to ciśnienie można zmieżyc i czy wrazie jak by było za duże lub za małe to gdzie możana ustawiś ciśnienie. Czy jest jakiś zaworek którym się steruje ciśnienie

#7 czadowywicek

czadowywicek

    Zaawansowany

  • Validating
  • PipPipPip
  • 235 postów

Napisany 06 kwiecień 2011 - 19:37

Ktoś tu już opisywał, ciśnienie na 10at mierzy się na którymś korku pokrywy skrzyni pod podłogą ,sprawdź w katalogu.

#8 Aras21

Aras21

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 07 kwiecień 2011 - 20:11

Zobacz postczadowywicek, o 06 kwiecień 2011 - 19:37, powiedział:

Ktoś tu już opisywał, ciśnienie na 10at mierzy się na którymś korku pokrywy skrzyni pod podłogą ,sprawdź w katalogu.

a czy kolego może byc wina tura bo u mnie powrut z tura jest podłączony do filtra i nie wiem czy to jest dobrze podłączone

#9 piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • 4162012
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 07 kwiecień 2011 - 20:34

Również mam tak tura podpiętego, ale jeszcze przed podpięciem mi się waliła hydraulika. Więc na pewno to nie jest przyczyną.

#10 Aras21

Aras21

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 08 kwiecień 2011 - 20:10

Zobacz postpiterq1991, o 07 kwiecień 2011 - 20:34, powiedział:

Również mam tak tura podpiętego, ale jeszcze przed podpięciem mi się waliła hydraulika. Więc na pewno to nie jest przyczyną.

a co ci się waliło w hydraulice to samo co mi się robi

#11 piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • 4162012
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 08 kwiecień 2011 - 21:32

na wolnych obrotach staje cała hydraulika. Nie napełnia mi zbiorniczka przy chłodnicy olejem. Nie wiem co może być tego przyczyną. Sporo osób mówi, że pewnie jakiś wężyk pękł. Niedługo pojadę do mechanika, żeby on się rozeznał w sprawie. Ile dałeś za pompę przednią? Nowa używana?

#12 Aras21

Aras21

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 09 kwiecień 2011 - 09:00

Zobacz postpiterq1991, o 08 kwiecień 2011 - 21:32, powiedział:

na wolnych obrotach staje cała hydraulika. Nie napełnia mi zbiorniczka przy chłodnicy olejem. Nie wiem co może być tego przyczyną. Sporo osób mówi, że pewnie jakiś wężyk pękł. Niedługo pojadę do mechanika, żeby on się rozeznał w sprawie. Ile dałeś za pompę przednią? Nowa używana?

za używaną dałem 1000 zł a za pompe w szkrzyni dałem 2200 zł za nową

#13 piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • 4162012
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 09 kwiecień 2011 - 10:13

Używaną pompę..? Nie obawiałeś się, że może ona być wadliwa? No a ta w skrzyni to trochę spora suma. Gdzie

#14 Aras21

Aras21

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 09 kwiecień 2011 - 17:27

Zobacz postpiterq1991, o 09 kwiecień 2011 - 10:13, powiedział:

Używaną pompę..? Nie obawiałeś się, że może ona być wadliwa? No a ta w skrzyni to trochę spora suma. Gdzie
nie obawiałem się ponieważ kupiłem ją od mojego kumpla

#15 piterq1991

piterq1991

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 307 postów
  • 4162012
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Końskie

Napisany 09 kwiecień 2011 - 19:03

ciekawi mnie czy jest sposób jej regeneracji? Ile taki zestaw mógłby kosztować..

#16 Aras21

Aras21

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 13 postów

Napisany 11 kwiecień 2011 - 20:52

Zobacz postpiterq1991, o 09 kwiecień 2011 - 19:03, powiedział:

ciekawi mnie czy jest sposób jej regeneracji? Ile taki zestaw mógłby kosztować..
kolego jest zestaw regeneracyjny pompy przedniej bo pytałem sie i kosztuje ok. 1600 zł ale powiedział mi sprzedawca że po zregenerowaniu ta pompa nie musi chodzic tak jak powinna wiec nie ma sesu jej regenerowac i kasy pchac w błoto jak nie wiadomo. Polecam kupic nowa albo używano która chodziła do oststniej chwili ciągniku

AgroFoto

  • Reklama AgroFoto
  •  

#17 zetor5341

zetor5341

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Kobieta

Napisany 28 grudzień 2011 - 14:55

witam mam john deere 2130 i również mam problem z hydrauliką otoż wogole nie podnosi tylni podnośnik wymieniłam obydwie pompy i dalej nic olej jest wzburzony jeśli jest to wina zaworów to chciałabym się dowiedzieć gdzie one się zanjdują .Bardzo proszę o pomoc





Zobacz także