Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kverneland es100


10 odpowiedzi na ten temat

#1 Share deer20

deer20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:GPS
  • Zainteresowania:KPJD - John Deere Team;) Siła i niezawodność!!! Nowoczesne rolnictwo, motoryzacja, muzyka, informatyka, fotografia, oczywiście kobiety oraz imprezki

Napisany 24 marzec 2011 - 20:12

Kverneland es100 Witam, mam problem odnośnie pługu Kverneland ES100. A mianowicie chodzi o to że jeżeli chcę obrócić pług to siłownik boczny się nie cofa do pozycji transportowej, i nie mogę obrócić pługu bo kółko zawadzi o ziemię, a jak złożę siłownik boczny to nie chce się obrócić, co może być przyczyną??? Złe podłączenie czy coś. Pług nowy znajdziecie go u mnie w galerii. Za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuję.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Kverneland es100 Dzisiaj, 07:29
  •  

#2 Share Johny66

Johny66

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 57 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Ciechocinka
  • Zainteresowania:Rolnictwo,motyrazacja,sport.

Napisany 24 marzec 2011 - 21:52

Kverneland es100 Może zagiąłeś go gdzieś.A jest to pług Vario?Ile korpusów?Być może jeżeli jest Vario i 5 korpusów to może jest coś źle że się nie prostuje do obracania.

#3 Share deer20

deer20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:GPS
  • Zainteresowania:KPJD - John Deere Team;) Siła i niezawodność!!! Nowoczesne rolnictwo, motoryzacja, muzyka, informatyka, fotografia, oczywiście kobiety oraz imprezki

Napisany 24 marzec 2011 - 22:13

Kverneland es100 nigdzie nie jest zgięty ani nic w tym stylu;/

#4 Share Davido

Davido

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 306 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie..
  • Zainteresowania:Elektronik z zawodu, elektryk z zamiłowania ;)

Napisany 24 marzec 2011 - 22:23

Kverneland es100 Tak jest od początku? Możesz mieć źle tam gdzieś połączone przewody hydrauliczne.

#5 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 24 marzec 2011 - 22:24

Kverneland es100 Zawór z membraną może mieć źle podłączone przewody.

#6 Share JohnD6830

JohnD6830

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 25 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 marzec 2011 - 13:50

Kverneland es100 popatrz w instrukcji czy jest jakaś sróba do odpowietrzania zaworu mój kuhn jak miał gdy go kupiłem przecieki po postoju łapał powietrze i się różne cyrki działy chyba że padł zawór priorytetowy się zacioł i nie odskakuje wtedy tak może się dziać

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Kverneland es100 Dzisiaj, 07:29
  •  

#7 Share Johny66

Johny66

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 57 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Ciechocinka
  • Zainteresowania:Rolnictwo,motyrazacja,sport.

Napisany 25 marzec 2011 - 15:43

Kverneland es100 no JohnD6830 moze mieć racje.A ile on ma korpusów?

#8 Share deer20

deer20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:GPS
  • Zainteresowania:KPJD - John Deere Team;) Siła i niezawodność!!! Nowoczesne rolnictwo, motoryzacja, muzyka, informatyka, fotografia, oczywiście kobiety oraz imprezki

Napisany 25 marzec 2011 - 16:13

Kverneland es100 5 korpusów;)

#9 Share krolikNH

krolikNH

    Retired Moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 4622 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:CTR
  • Zainteresowania:Rolnictwo, speedway, dobra fotografia

Napisany 25 marzec 2011 - 17:33

Kverneland es100 Temat przeniesiony do działu: Maszyny > Maszyny do uprawy ziemi > Pługi

Moje fotografie chronione prawem autorskim!!!
"Fotografia to sztuka, a nie naciskanie palcem na przycisk"

© 2016 krolikNH All rights reserved.


#10 Share deer20

deer20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 181 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:GPS
  • Zainteresowania:KPJD - John Deere Team;) Siła i niezawodność!!! Nowoczesne rolnictwo, motoryzacja, muzyka, informatyka, fotografia, oczywiście kobiety oraz imprezki

Napisany 25 marzec 2011 - 18:50

Kverneland es100

Tak jest od początku? Możesz mieć źle tam gdzieś połączone przewody hydrauliczne.

Dokładnie tak jak kolego napisałeś źle były podłączone. Wszystko już jest ok. Dzięki i Pozdrawiam

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Kverneland es100 Dzisiaj, 07:29
  •  

#11 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 08 lipiec 2011 - 11:57

Kverneland es100 Jeżeli ktoś ma problemy z płynnością obrotu pługa, to na górze tego rozdzielacza jest śrubka regulacyjna. Kiedyś nie chciał nam się pług obracać na zimnym oleju to regulacja śrubki dała poprawę. Innym razem na ciepłym oleju szarpało pługiem i regulacją o pół obrotu wyeliminowała problem.

Podobne tematy