Skocz do zawartości

Zdjęcie

Filtr powietrza C-330


139 odpowiedzi na ten temat

#41 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2008 - 16:15

Filtr powietrza C-330 Różnica jest w tym że nowy inaczej wygląda i ma inny wkład , ale i tak robią to samo . Był temat i ktoś zmieniał na nowy ale był problem i jednak wg mnie stare są lepsze :]
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Filtr powietrza C-330 Dzisiaj, 22:20
  •  

#42 Share krolikNH

krolikNH

    Retired Moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 4622 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:CTR
  • Zainteresowania:Rolnictwo, speedway, dobra fotografia

Napisany 24 styczeń 2008 - 16:17

Filtr powietrza C-330 A ja mam nowy typ i myśle, że są lepsze... Nieznacznie, ale jednak :P

Moje fotografie chronione prawem autorskim!!!
"Fotografia to sztuka, a nie naciskanie palcem na przycisk"

© 2016 krolikNH All rights reserved.


#43 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 styczeń 2008 - 16:38

Filtr powietrza C-330

Różnica jest w tym że nowy inaczej wygląda i ma inny wkład , ale i tak robią to samo . Był temat i ktoś zmieniał na nowy ale był problem i jednak wg mnie stare są lepsze :]


Ja mam od 86' roku stary typ i do dziś bardzo dobrze służy :P . Miałem z 76 ale został uszkodzony :/
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#44 Share Jozeph

Jozeph

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 53 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 24 styczeń 2008 - 16:43

Filtr powietrza C-330 Ja mam nowy i wydaje mi sie że jest lebszy od starego

#45 Share MarcinPykuS

MarcinPykuS

    VIP, były Moderator Forum

  • V.I.P.
  • rank
  • 2961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Województwo Śląskie

Napisany 24 styczeń 2008 - 17:19

Filtr powietrza C-330 Ja mam jeszcze stary, przydałoby się go kiedyś wymienić na nowy... :)

Nowy będzie lepszy, stare to tylko dobre wino... :P

#46 Share lopo

lopo

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów

Napisany 24 styczeń 2008 - 17:45

Filtr powietrza C-330 To właśnie ja mam problem z filtrem powietrza odkąd kupiłem nowy filtr starego typu, polecam filtry nowego typu lub eksploatacje starego ale oryginalnego :P

#47 Share lukasz7604

lukasz7604

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 49 postów

Napisany 25 styczeń 2008 - 18:02

Filtr powietrza C-330 Nowy typ różni się tym że posiada filtr wstępny tzw. cyklon który oddziela zanieczyszczenia, wprawiając powietrze w ruch wirowy. Cięższe cząstki spadają na zewnątrz tego "wiru". Ta duża miska na górze to właśnie to. Ten filtr trzeba czyścić przy duzym zapyleniu nawet co 10 godz.

#48 Share c330ursus

c330ursus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 443 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Wszystko co jest związane z rolnictwem i mechanika ;)

Napisany 25 styczeń 2008 - 18:28

Filtr powietrza C-330 Ja mam stary filtr powietrza i sprawuje sie dobrze. Wystarczy założyć uszczelki na misce olejowej filtra i jest czyściutki. W lato czyściłem ten "grzybek" co jest na górze filtra i nieźle tam było "Syfu" hehe
:D

#49 Share lukman2

lukman2

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów

Napisany 21 marzec 2008 - 16:55

Filtr powietrza C-330 da sie cos zrobic z filtrem powietrza ( jakas przeróbka) żeby lepiej zasysał powietrze?? filtr mam ten nowszy..

#50 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 21 marzec 2008 - 18:05

Filtr powietrza C-330 To nie filtr zasysa powietrze tylko silnik. Filtr jak sama nazwa wskazuje je tylko oczyszcza.
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Filtr powietrza C-330 Dzisiaj, 22:20
  •  

#51 Share lukman2

lukman2

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów

Napisany 23 marzec 2008 - 13:26

Filtr powietrza C-330 macie jakis pakiet zeby poprawic przepływ powietrza przez filtr???

#52 Share corrado

corrado

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2076 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. Mazowieckie

Napisany 23 marzec 2008 - 13:34

Filtr powietrza C-330 Tu nic się nie da zrobić bo tak jak kolega @quercus pisze filt tylko powietrze filtruje. Jeśli chcesz aby więcej mógł go pobrać to trzeba zainwestować w wentylator elektroniczny który zamontujesz na obecny filtr po zdjęciu tego kapturka a na wentylator musiałbyś zamontować dodatkowy filtr aby wentylator sie nie zanieczyszczał.
Jeśli pomogłem nacisnij zieloną strzałkę :)

#53 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 marzec 2008 - 20:12

Filtr powietrza C-330 I dzięki czemu robota mija się z celem. <_<
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#54 Share mirasek

mirasek

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 3159 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie

Napisany 23 marzec 2008 - 21:02

Filtr powietrza C-330 Turbo na prąd, dobre <_< Dać jeszcze potencjometr ślizgowy przy pedale gazu żeby regulował prędkość wiatraczka zależnie od obrotów <_<

W fabrycznym filtrze nic sie nie nacuduje żeby miał wiekszą przepustowość bez straty w jakości filtrowania powietrza. Chcesz lepszy przepływ to daj jakiś większy filtr :lol:

Rozumiem że podkręciłeś dawke i kotłuje Ci na czarno stad pomysł z filtrem?

#55 Share marcin974

marcin974

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 3082 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice włocławka

Napisany 23 marzec 2008 - 21:26

Filtr powietrza C-330 a Wam powiem ze najlepszy filtr byłby od mtz'a <_<
Gdzies był na allegro kompletny ,,z grzybkiem" <_<

Czujniki (nowe zamienniki) do kombajnu buraczanego stoll sprzedam
Kontakt 661995047


#56 Share tomekzet

tomekzet

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 579 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:małopolska

Napisany 23 marzec 2008 - 21:50

Filtr powietrza C-330 moze zmien na nowa ta "siatke" w filtrze co ona oczyszcza to powietrze <_< albo tak jak napisali wyzej wiekszy filtr <_<

#57 Share tommy66692

tommy66692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4466 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 marzec 2008 - 21:54

Filtr powietrza C-330 ale po co to wszystko? co to da? po co to potrzebne? przeciez w 330 jest wszystko dobrze wiec nie rozumiem <_<

#58 Share lukman2

lukman2

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów

Napisany 24 marzec 2008 - 09:39

Filtr powietrza C-330 wczoraj zajrzałem do filtra i zobaczyłem własnie 2 te siatki ,a powinna byc chyba jedna tak ?? i jak odreciłem miske z olejem to te siatki były u góry a trzymało je kółko metalowe,mi sie wydaje ze nie powinna byc ta siatka tylko w misce gdzie olej jest tak mi sie wydaje a co wy na to ??? <_<

#59 Share Lukasz82

Lukasz82

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 304 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmia pow. braniewski
  • Zainteresowania:oczywiście rolnictwo:) i wiele różności

Napisany 24 marzec 2008 - 10:31

Filtr powietrza C-330 siatka musi być bo ona powstrzymuje odrobiny oleju żeby je nie zasysał silnik

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Filtr powietrza C-330 Dzisiaj, 22:20
  •  

#60 Share lukman2

lukman2

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów

Napisany 24 marzec 2008 - 10:43

Filtr powietrza C-330 wywaliłem je ale zrobiłem cos innego hehe cos takiego na to kułko metalowe założyłem podwójna siateczke o drobiutkich oczkach <_<

Podobne tematy