Skocz do zawartości

Zdjęcie

Filtr powietrza C-330


139 odpowiedzi na ten temat

#21 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 26 grudzień 2007 - 14:53

Filtr powietrza C-330 A masz jeszcze stary filtr ? Masz ten filtr z motylkiem tak ?
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Filtr powietrza C-330 Dzisiaj, 23:46
  •  

#22 Share lopo

lopo

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów

Napisany 26 grudzień 2007 - 15:03

Filtr powietrza C-330 Mam stary filtr tylko jest on w złym stanie wizualnym(poobijany, rozerwany w miejscu łączenia tej rury co idzie do kolektora).
Filtr jest starego typu zarówno nowy jak i stary(bez motylka od góry) c-330 z 1973r. filtry wyglądają tak samo, tylko to wypełnienie je różni:)

#23 Share MarcinPykuS

MarcinPykuS

    VIP, były Moderator Forum

  • V.I.P.
  • rank
  • 2961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Województwo Śląskie

Napisany 26 grudzień 2007 - 15:13

Filtr powietrza C-330 Mi tata powiedział że temu Ci może ten olej wsysać, ponieważ może masz nalane za dużo oleju lub wkład w środku jest zniszczony (ale skoro filtr jest nowy to to chyba odpada)... :P

#24 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 grudzień 2007 - 21:50

Filtr powietrza C-330 A czy próbowałeś dopasować ta metalową siatkę do starego ?
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#25 Share lopo

lopo

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów

Napisany 28 grudzień 2007 - 18:46

Filtr powietrza C-330 Nie próbowałem zmieniać wypełnienia w filtrze, bo przeszkadza w jego wyjęciu użebrowanie, które jest chyba zgrzewane z obudową i musze się pobawić pilnikiem :P
Chyba nie ma sensu już ciągnąć wątku, ale przestrzegam Wszystkich przed nowymi filtrami (pijakami) starego typu. :)

#26 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 grudzień 2007 - 20:37

Filtr powietrza C-330 No ja mam filtr raz wymieniany .... Ale to jeszce za PRLu ;] tak więc nie ma problemu ;]
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#27 Share Lukasz84

Lukasz84

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 27 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wola Boglewska
  • Zainteresowania:Mechanika,

Napisany 06 styczeń 2008 - 01:08

Filtr powietrza C-330 witam i znowy piszecie bzdury!! prawidłowy poziom oleju w tej misce to max do 2 cm!!!! wie ktos jak działa ten filtr??? wogólle???

to wam powiem!!

na szczycie filtru jest siatka tak?? przez nia jest zasysane powietrze do filtra to jest pierwszy stopień filtracji tego filtra!
potem powietrze przesysane jest przez taka rurke co jest w środku prowadzi ona do miski z olejem w ilości max do 2 cm. tam zostaja utopione w oleju resztki tego co przeszło przez 1 filtracje!!
potem jest zwinięta siatka słurzy ona do oczyszczenia powitrza z resztek oleju i tego co nie utoneło w oleju, to jest 3 stopień filtracji w tym filtrze. jaki z tego morał ???

jesli zalejesz zbyt durzy poziom oleju to silnik bedzie go zasysał a jeśli bedzie go mało to niema prawa go zassać!!!! umnie ta siatka po wyciagnieciu jest umoczona w oleju do poziomu maks 3 cm dalej jest suchai tak to powinno wygladać.
nastepna osoba która chce utopić ciapka w oleju z filtra dajcie jej oddychaćpowierzem a nie resztkami oleju!!!!!!!!

olej lej taki jak do silnika a zmienniaj go w tym samym czasie co w silniku i bedzi edobrze.
a i nieprzektaczaj tego poziomu co pisałem max 2 cm jak wlejesz mniej nic sie nie stanie to nie mam za zadanie smarować silnik! tylko czyścić powitrze!! z kurzu drobin pyłu tylko i wyłacznie z tego. wystarczy taki poziom max do 2 cm.

na srodku misy masz taka wypustke zakryj ja olejem i to jest wskaźnik oleju w niej!!!!!!!!!!!
Powodzenie napisz jak działa!!

#28 Share Lukasz84

Lukasz84

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 27 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wola Boglewska
  • Zainteresowania:Mechanika,

Napisany 06 styczeń 2008 - 01:22

Filtr powietrza C-330 Nie ma znaczenia jakie macie filtry czy stare czy nowe!! poziom oleiu jest warzny!! nowe filtry sa nie co krótsze i maja mniej wypełnienia w środku to ta (metalowa siaka) zasada działania jest identyczna czy to ten stary czy nowy co to za różnica?? wyglad zmieniony nieco i nic więcej!!!


Jeaszcze raz mówie max 2 cm oleju!!!!!!!!!
A w nowym typie z racji na jego długośc lałbym jeszcze miej max. 1cm taka ilośc wystarczy do zatrzymania zanieczyszczeń, olej wyłapie nawet najmniejsze drobuny bo ma właściwości bardzo lepkie .

#29 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 styczeń 2008 - 11:42

Filtr powietrza C-330 Po pierwsze naucz się edytować posty !!
A po drugie DO WORDA !!
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#30 Share aro500

aro500

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 11 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WOLA BOGLEWSKA <mazowsze>
  • Zainteresowania:dziewczyny, motoryzacja itp :)

Napisany 06 styczeń 2008 - 13:02

Filtr powietrza C-330

Po pierwsze naucz się edytować posty !!
A po drugie DO WORDA !!


:rolleyes: :( :rolleyes:

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Filtr powietrza C-330 Dzisiaj, 23:46
  •  

#31 Share lopo

lopo

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów

Napisany 06 styczeń 2008 - 13:59

Filtr powietrza C-330 Lukasz84
Ty masz za mało oleju w filtrze i chyba w ..., stary typ filtra ma na misce wytłoczenie i oznaczenie poziomów MIN/MAX, jest to ok. 0.5l idąc dalej ten poziom oleju jest oddalony o ok. 1cm od rury "kominowej", a wkład filtra ma do oleju ok. 4cm.
Nowy "stary" typ ma taki sam wkład filtra, ale inne wypełnienie, zamiast drucianego ma gąbczaste, olej ma prawo tam przenikać ale w znikomych ilościach w stopniu coraz mniejszym ku górze a nowy to wypełnienie ma tandetne, bo gdyby tam było sucho to zanieczyszczone cząsteczki powietrza by się tam nie zatrzymywały i takie wypełnienie było by zbędne. Poziom oleju wyznacza przetłoczenie w misce olejowej.
Ja zakładam stary filtr a nowy będzie ozdabiał garaż. :rolleyes:

#32 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 styczeń 2008 - 18:25

Filtr powietrza C-330

:rolleyes: :( :rolleyes:



Chodziło mi o to żeby zadbał o swoja pisownie (nie kalanie J.Polskiego) a jak sam nie umie dobrze pisać to niech chociaż do WORDa użyje.
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#33 Share MarcinPykuS

MarcinPykuS

    VIP, były Moderator Forum

  • V.I.P.
  • rank
  • 2961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Województwo Śląskie

Napisany 06 styczeń 2008 - 19:00

Filtr powietrza C-330

Chodziło mi o to żeby zadbał o swoja pisownie (nie kalanie J.Polskiego) a jak sam nie umie dobrze pisać to niech chociaż do WORDa użyje.


Albo niech ściągnie sobie "Mozilla Firefox"... :rolleyes: :rolleyes:

#34 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 styczeń 2008 - 19:15

Filtr powietrza C-330 Albo. Ja tak mam i zdarza się że zorbie błąd i poprawie i w miare moja polszczyzna jest OK . :rolleyes:
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#35 Share aro500

aro500

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 11 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WOLA BOGLEWSKA <mazowsze>
  • Zainteresowania:dziewczyny, motoryzacja itp :)

Napisany 06 styczeń 2008 - 19:36

Filtr powietrza C-330 No dobra chłopaki ale zdawało mi sie że na tym forum ważniejsza jest wiedza na temat maszyn a nie wiedza o polszczyźnie....

#36 Share Lukasz84

Lukasz84

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 27 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wola Boglewska
  • Zainteresowania:Mechanika,

Napisany 06 styczeń 2008 - 21:06

Filtr powietrza C-330 Powiem krótko ma to gdzieś co piszecie. Ja wiem jedno jak lałem olej do poziomu fabrycznego to silnik go zasysał, kiedyś pewien mechanik powiedział mi ze lepiej jest nie dolać oleju od zaznaczonego poziomu, nic się nie stanie a silnik nie będzie zasysał go wraz z powietrzem.olej i tak wyłapie nawet najdrobniejsze drobin. Stosuje to od 6 lat i jak na razie nigdy nie miałem takich problemów!!

#37 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 styczeń 2008 - 22:20

Filtr powietrza C-330

No dobra chłopaki ale zdawało mi sie że na tym forum ważniejsza jest wiedza na temat maszyn a nie wiedza o polszczyźnie....


No to prawda ale niech to jakoś wygląda OK ??

Powiem krótko ma to gdzieś co piszecie. Ja wiem jedno jak lałem olej do poziomu fabrycznego to silnik go zasysał, kiedyś pewien mechanik powiedział mi ze lepiej jest nie dolać oleju od zaznaczonego poziomu, nic się nie stanie a silnik nie będzie zasysał go wraz z powietrzem.olej i tak wyłapie nawet najdrobniejsze drobin. Stosuje to od 6 lat i jak na razie nigdy nie miałem takich problemów!!


Ale co każda maszyna inaczej pracuje. I jeden będzie robić tak jak ty a inny tak jak fabryka każe (a raczej filtr)
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

#38 Share Lukasz84

Lukasz84

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 27 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wola Boglewska
  • Zainteresowania:Mechanika,

Napisany 09 styczeń 2008 - 01:15

Filtr powietrza C-330

No to prawda ale niech to jakoś wygląda OK ??



Ale co każda maszyna inaczej pracuje. I jeden będzie robić tak jak ty a inny tak jak fabryka każe (a raczej filtr)


ja nikomu nie kaze stosowac tego co napisałem mówie tylko ze ja tak robie, i jak narazie nie mam z tego powodu problemów z ciapkiem,!!

#39 Share quercus

quercus

    emerytowany moderator

  • V.I.P.
  • rank
  • 1622 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 09 styczeń 2008 - 18:46

Filtr powietrza C-330

ja nikomu nie kaze stosowac tego co napisałem mówie tylko ze ja tak robie, i jak narazie nie mam z tego powodu problemów z ciapkiem,!!


Ja wiem że ty tego nie każesz nikomu stosować.


Tylko nie wiem po ce to !! (wykrzykniki)??
,, Idę dalej żeby być jak najbliżej ..."

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Filtr powietrza C-330 Dzisiaj, 23:46
  •  

#40 Share peres100 peres100

peres100
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 24 styczeń 2008 - 10:43

Filtr powietrza C-330 jaka jest roznica miedzy nowym typem a starym? czy ktorys jest lepszy?

Podobne tematy