Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z ładowaniem c330


  • Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
6 odpowiedzi na ten temat

#1 Share szbigniew

szbigniew

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 31 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 marzec 2011 - 14:52

Problem z ładowaniem c330 Witam!
Zamontowałem alternator z wbudowanym regulatorem,wszystko według schematu, ale mam słabe akumulatory więc nie mogłem odpalic i chciałem podładować prostownikiem 12V 15A. Akumulatory to dwie 6V 195Ah, minus na ciągnik plus na rozrusznik, gdy podpiołem kleme plusową prostownika z plusem akumulatora i chciałem podpiąć kleme minusową prostownika z minusem akumulatora to zaczeło iskrzyc jakby było zwarcie czy coś w tym stylu. Czy to wina prostownika (prostownik stary, 10x naprawiany) czy źle podłączam? jak prawidłowo podłączyć, wcześniej nie było problemu jak plus był na masie?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z ładowaniem c330 Dzisiaj, 20:43
  •  

#2 Share Rolnik360

Rolnik360

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 38 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Mechanizacja rolnictwa,
    Gospodarka,
    Stare i nowe ciągniki

Napisany 03 marzec 2011 - 17:38

Problem z ładowaniem c330 Sprawdź ten prostownik.U mnie w c360 to podpinamy "-" do korpusu silnika a "+" do cewki. ;)

#3 Share Rolnik122894

Rolnik122894

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Komputery, Mechanika, Elektryka iii Dziewczyny

Napisany 03 marzec 2011 - 17:46

Problem z ładowaniem c330 Po pierwsze jak ty chcesz naładować akumulator 6V prostownikiem 12V???? :o Akumulatory wyciągnołeś z ciągnika? Aha i jeszcze jedno prąd ładowania pownien wynoscić 1/10 pojemności akumulatora np. jeśli masz 44Ah to prąd ładowania powinien wynosić 4,4A.

Edytowany przez Rolnik122894, 03 marzec 2011 - 17:48.

-U-R-S-U-S- ciągniki z duszą ...

#4 Share szbigniew

szbigniew

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 31 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 03 marzec 2011 - 18:09

Problem z ładowaniem c330 Akumulatory sa połączone szeregowo wiec w sumie dają 12V.
Rolnik360, gdzie masz w 60-tce cewke?

Edytowany przez szbigniew, 03 marzec 2011 - 18:10.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z ładowaniem c330 Dzisiaj, 20:43
  •  

#5 Share Rolnik122894

Rolnik122894

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Komputery, Mechanika, Elektryka iii Dziewczyny

Napisany 03 marzec 2011 - 18:56

Problem z ładowaniem c330 To trzebabyło odrazu mówić że połączone szeregowo.A spróbuj na prostowniku 6V lub innym 12V. Jemu chyba chodzi o elektromagnes rozrusznika.
-U-R-S-U-S- ciągniki z duszą ...

#6 Share roltech

roltech

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 320 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 03 marzec 2011 - 20:31

Problem z ładowaniem c330

Witam!
Zamontowałem alternator z wbudowanym regulatorem,wszystko według schematu, ale mam słabe akumulatory więc nie mogłem odpalic i chciałem podładować prostownikiem 12V 15A. Akumulatory to dwie 6V 195Ah, minus na ciągnik plus na rozrusznik, gdy podpiołem kleme plusową prostownika z plusem akumulatora i chciałem podpiąć kleme minusową prostownika z minusem akumulatora to zaczeło iskrzyc jakby było zwarcie czy coś w tym stylu. Czy to wina prostownika (prostownik stary, 10x naprawiany) czy źle podłączam? jak prawidłowo podłączyć, wcześniej nie było problemu jak plus był na masie?


Z tego co piszesz wynika tylko jedno, najlepiej zrobisz jak ze swoim problemem udasz się do elektryka.
Ponadto założyłeś ten temat w kilku działach, dobrze Ci się czyta rozrzucone odpowiedzi?
Notorycznie zaśmiecasz forum, zacznij najpierw czytać, może Twój problem był już poruszany i odpowiedź jest już dawno napisana.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z ładowaniem c330 Dzisiaj, 20:43
  •  

#7 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 03 marzec 2011 - 21:50

Problem z ładowaniem c330 http://www.agrofoto....__1#entry675365
2 ten sam temat. Zamykam
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

Podobne tematy