Skocz do zawartości

Zdjęcie

wlacznik elektromagnetyczny


10 odpowiedzi na ten temat

#1 Share jacus

jacus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1451 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ok.krakowa

Napisany 14 luty 2011 - 21:59

wlacznik elektromagnetyczny zalozylem nowy wlacznik i jak dluzej pokrece rozrusznikiem to sie nie rozlacza[rozrusznik przestaje pracowac]tylko go trzeba stuknac wtedy przestaje krecic .to wina wlacznika czy cos innego.

buk, humor ,seks ,rokendrol.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
wlacznik elektromagnetyczny Dzisiaj, 15:27
  •  

#2 Share lamboEVO100

lamboEVO100

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 877 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 luty 2011 - 22:08

wlacznik elektromagnetyczny elektro magnes też to przerabiałem :P

#3 Share Damix

Damix

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Opolskie
  • Zainteresowania:Wszystko związane z rolnictwem i nie tylko

Napisany 14 luty 2011 - 22:13

wlacznik elektromagnetyczny Wg. mnie to może być bendiks musiałbyś lekko natłuścić środek elektromagnesu powinno pomóc.

#4 Share gregc330

gregc330

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 80 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmińsko-mazurskie

Napisany 14 luty 2011 - 23:01

wlacznik elektromagnetyczny Ja kiedyś zmieniłem to nawet puknięcie nie pomogło dorabiałem podkładke pomiędzy elektromagnes a obudowę to pomogło.Dziwiło mnie to bardzo ale chodzi 2 lata.

#5 Share zetorlublin7341

zetorlublin7341

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska
  • Zainteresowania:Rolnictwo, ciągniki, motoryzacja, gotowanie, ogrodnictwo

Napisany 14 luty 2011 - 23:02

wlacznik elektromagnetyczny elektromagnes, gdzieś nie dochodzi prąd wyczysć zaciski powinno być ok u mnie od nowości też sie tak działo pomogła wymiana cewki

#6 Share wierzba1272

wierzba1272

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 258 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Nowe Miasto Lubawskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Elektryka

Napisany 14 luty 2011 - 23:15

wlacznik elektromagnetyczny @zetorlublin7341
Jeśli nie dochodziłby prąd to rozruszniku w ogóle by nie pracował.
Co do problemu: To tak jak pisał @Damix może być zabrudzony trzepień (ośka która wysuwa się z elektrowłącznika) i w takim przypadku może nie "oddawać"
Inną przyczyną może być uszkodzona sprężyna zamocowana na trzepieniu elektrowłacznika. W takim przypadku trzepień także nie powraca do swojego pierwotnego położenia.

Edytowany przez wierzba1272, 14 luty 2011 - 23:16.

UDZIELAM PORAD TYLKO NA FORUM!!!
JEŻELI POMOGŁEM, KLIKNIJ ZIELONĄ STRZAŁKĘ!!!

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
wlacznik elektromagnetyczny Dzisiaj, 15:27
  •  

#7 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3925 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 15 luty 2011 - 18:59

wlacznik elektromagnetyczny

Ja kiedyś zmieniłem to nawet puknięcie nie pomogło dorabiałem podkładke pomiędzy elektromagnes a obudowę to pomogło.Dziwiło mnie to bardzo ale chodzi 2 lata.



Nie wiem przy jakim ciągniku tak robiłeś, ale spotkałem się z takim rozrusznikiem co te "widełki" były mocowane na krzywce tzn. ta śruba co trzyma widełki miała wy-garbienie (tam też był problem nie odbijania, rozebrałem wyczyściłem złożyłem i problem nadal był aż dopiero zobaczyłem że ta śruba ma wy-garbienie)odpowiednia regulacja i problem znikł.

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#8 Share zetorlublin7341

zetorlublin7341

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska
  • Zainteresowania:Rolnictwo, ciągniki, motoryzacja, gotowanie, ogrodnictwo

Napisany 15 luty 2011 - 20:39

wlacznik elektromagnetyczny tak tylko że u mnie ciagnik odpaliłeś i rozrusznik zaczął wyć po natychmiastowym zgaszeniu ciagnika rozrusznik dalej chodził, trzeba było wyłącznikiem masy rozłączyć i się uspokajało, jak włączałeś to słychać było taki trzask, winna była cewka gdzieś czasami nie dochodził do niej prąd, po wymianie wszystko ok.

#9 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3925 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 15 luty 2011 - 20:45

wlacznik elektromagnetyczny Jeżeli rozrusznik pracował to wprost przeciwnie prąd dochodził ale przyczyną pewnie było sklejanie się styków w elektromagnesie.

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#10 Share gregc330

gregc330

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 80 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmińsko-mazurskie

Napisany 16 luty 2011 - 09:52

wlacznik elektromagnetyczny @sadek sprawdzałem trzpień przy widełkach i nie pomagało dopiero podkładka pomogła,wychodzi na to że styki za mocno dociskał rdzeń elektromagnesu i nie odbijał a to w rozruszniku R-11 w c 360 .

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
wlacznik elektromagnetyczny Dzisiaj, 15:27
  •  

#11 Share jacus

jacus

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1451 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ok.krakowa

Napisany 16 luty 2011 - 22:20

wlacznik elektromagnetyczny jak bede mial wolna chwile to rozkrece rozrusznik i zobacze co mu dolega,teraz pare dni bylo cieplych to krecil bez problemu.

buk, humor ,seks ,rokendrol.


Podobne tematy