Skocz do zawartości

Zdjęcie

WOM- dlaczego nie dziala?


17 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Marcin77

Marcin77

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2011 - 16:22

WOM- dlaczego nie dziala? Witam, mam problem z dzialaniem WOM w MTZ 82 z 87r. Dzialal i nagle przestal dzialać. Nawet nie chodzi na pusto. Co może być tego przyczyną? Proszę o poradę. Pozdrawiam

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
WOM- dlaczego nie dziala? Dzisiaj, 13:35
  •  

#2 Share adrian07091994

adrian07091994

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 40 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie/ niedaleko Krasnika

Napisany 13 luty 2011 - 16:55

WOM- dlaczego nie dziala? Może to wodzik

#3 Share mrcase85

mrcase85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 166 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:k/Turek
  • Zainteresowania:Mechanika, rolnictwo

Napisany 13 luty 2011 - 17:22

WOM- dlaczego nie dziala? Ja bym zobaczył czy dobrze załancza a jak nie to szukać w skrzyni

#4 Share rino

rino

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 770 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Maszyny rolnicze

Napisany 13 luty 2011 - 17:28

WOM- dlaczego nie dziala? a co tam w skrzyni szukacz, podejrzewam ze ci albo tasma pekla albo sie rozkreciły tasmy z tyłu.

#5 Share sawo10

sawo10

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 103 postów
  • Płeć:Kobieta
  • Lokalizacja:lubelskie

Napisany 13 luty 2011 - 17:32

WOM- dlaczego nie dziala? Kolego ładnie zacząłeś bo znalazłeś odpowiedni temat i się do niego dołączyłeś. Poczekaj ktoś odpisze, a nie zakładasz nowy temat. W tamtym temacie na pierwszej stronie masz opisane co MTZ-y boli z WOM-em. Sprawdziłeś u siebie?

#6 Share Marcin77

Marcin77

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2011 - 18:34

WOM- dlaczego nie dziala? Czy wiecie gdzie się reguluje taśmy i gdzie się znajduje ten wodzik?

#7 Share sebe1033

sebe1033

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2082 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warmia

Napisany 13 luty 2011 - 20:17

WOM- dlaczego nie dziala? przed włącznikiem WOM są 2 przekładnie po drodze pod skrzynią 540-1000 i pod siedzeniem zależne-niezależne sprawdź tam może ktoś wrzucił na luz i się nie kręci ;)

#8 Share andrzej207

andrzej207

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2011 - 21:59

WOM- dlaczego nie dziala? przełącznik jest pod siedzeniem na klucz chyba 22 wodziki do regulacji taśmy są z tyłu pod podnośnikiem jest tam klapka z odpowietrznikiem przykręcona śrubkami na klucz 10 po odkręceniu masz dwie śruby do regulacji taśm

#9 Share Marcin77

Marcin77

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 luty 2011 - 07:18

WOM- dlaczego nie dziala? Dzięki za podpowiedzi, dzisiaj będę próbowal naprawić. Dam wam znać jak mi pójdzie. Pozdro

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
WOM- dlaczego nie dziala? Dzisiaj, 13:35
  •  

#10 Share Marcin77

Marcin77

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 5 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 luty 2011 - 19:56

WOM- dlaczego nie dziala? Dzięki chlopaki udalo mi się naprawić WOM. Wyregulowalem taśmę na tym wodziku i na razie wszystko ok. Pozdrawiam serdecznie

#11 Share hubcio224

hubcio224

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 133 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlasie
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team

Napisany 14 luty 2011 - 20:18

WOM- dlaczego nie dziala? a ja mam takie pytanko gdzie sie ustawia WOM 540/1000 ??? W MTZ oczywiście
Moje ciągniki: Mtz 80 +tur , T-25, John Deere 935
..........................................................................
I inne : New Holland,Bomet,Sip,Agromet,Z-001,N226/1,Amazone,Jarmet,stanrol,itp
................................................................................

#12 Share andrzej207

andrzej207

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 91 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 luty 2011 - 21:33

WOM- dlaczego nie dziala? pod skrzynią są dwie śruby na klucz 14 i 17 klucz 14 to odbespieczenie a 17 przełącznik pozycja 1>540 obr 2>1000 obr

#13 Share hubcio224

hubcio224

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 133 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlasie
  • Zainteresowania:KPK Kumurun Team

Napisany 01 maj 2011 - 08:02

WOM- dlaczego nie dziala? Dzięki za pomoc
Moje ciągniki: Mtz 80 +tur , T-25, John Deere 935
..........................................................................
I inne : New Holland,Bomet,Sip,Agromet,Z-001,N226/1,Amazone,Jarmet,stanrol,itp
................................................................................

#14 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 01 maj 2011 - 10:52

WOM- dlaczego nie dziala? A ja tego nie mam właśnie 540/1000 :( Nie zauważyłem żadnych śrub. Da sie coś wykombinować żeby były 2 prędkości. Zapewne ciągnik w rozsypke i wstawianie kół zebatych i jakiegoś wałka wymiana
Mój Wladimirec podbija świat

#15 Share sebe1033

sebe1033

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2082 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warmia

Napisany 01 maj 2011 - 19:19

WOM- dlaczego nie dziala? pod skrzynią poszukaj dobrze ;) jedna to taki naprawdę wałek z płaskimi bokami akurat na klucz 17 zabezpieczone blaszką ze śrubką "10" mało wystaje w okolicach łączenia skrzyń

#16 Share zbyszekbrzuze

zbyszekbrzuze

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1376 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Brzuze/Rypin
  • Zainteresowania:radzieckie ciągniki, mechanika, elektryka

Napisany 12 maj 2011 - 05:52

WOM- dlaczego nie dziala? W niemieckiej wersji może nie być tego przełącznika. Wiem, bo mam 3 w ruskiej wersji i one mają, a ten z Niemiec nie ma tego przełącznika.

KPK Kumurun Team
Olej Turdus SHPD do silnika, Lux 10 do hydrauliki
Naprawiam ciągniki, remontuję silniki, kontakt na PW

Ważne sprawy GG: 33264431 t:724772311


#17 Share Indiana

Indiana

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 573 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazury/ Podlasie
  • Zainteresowania:Takie tam...tu i tam.

Napisany 12 maj 2011 - 12:05

WOM- dlaczego nie dziala? Słyszałem, że w instrukcji do Belarusa jest wzmianka, o tym iż przy zapotrzebowaniu maszyny na moc powyżej 65KM należy przestawić WOM na 1000obr- wówczas poślizg ma być mniejszy, praca lepsza. Czy to prawda?

Mam instrukcję w języku rosyjskim, i z tego między innymi powodu nie wnikałem zbytnio w jej treść. Natomiast w moim 820 WOM ustawiany był na 1000obr do beczki- przy 1200obr na silniku miał na WOMie wówczas te 540-600obr.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
WOM- dlaczego nie dziala? Dzisiaj, 13:35
  •  

#18 Share UrsusCzesio

UrsusCzesio

    KPK Kumurun Team

  • Members
  • PipPipPip
  • 2661 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lutówko gm Sępólno powiat sępoleński

Napisany 12 maj 2011 - 19:31

WOM- dlaczego nie dziala? Tak to wersja na Deutschland. Czyli czuje że po sianokosach w rozsypke pójdzie i robimy wom 1000 B)
Mój Wladimirec podbija świat


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy