Skocz do zawartości

Zdjęcie

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ?


15 odpowiedzi na ten temat

#1 Share samelamborghini

samelamborghini

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 styczeń 2011 - 17:11

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Tak jak w temacie co myślicie o DF Agrofarm Profiline,chciłbym wiedzieć coś wiecej o nim a nie tylko z obrazków <_<

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Dzisiaj, 02:37
  •  

#2 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 17 styczeń 2011 - 20:57

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? jak dla mnie to fajnie ze dali do takiego malego ciagnika skrzynie 60/60 i EHR, ale szkoda ze PL wystepuje tylko w modelach 420 i 430. jak juz to mogl on obejmowac wszystkie 3 modele.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#3 Share MgrLukash

MgrLukash

    Never Cut My Wings

  • Members
  • PipPipPip
  • 1643 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Eastern Poland(Восточная Польша)
  • Zainteresowania:Bezinteresowne

Napisany 17 styczeń 2011 - 21:01

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? No tak tylko że połowa tych biegów jest praktycznie nie potrzebna przeciętnemu rolnikowi :P
♫Life Is Music♫
♫Music Is Life♫

#4 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 17 styczeń 2011 - 21:14

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? przecietnemu czyli jakiemu?? do prasy np. zawsze idealnie dopasujesz bieg, do kosiarki z reszta do wszystkich prac przyda sie taka ilosc biegow. jednak mogli by np. dac 5 biegow glownych, 3 grupy i 4 polbiegi a tak sa tylko 3 polbiegi, a zawsze ten jeden polbieg wiecej sie przydaje podczas ciezkiej pracy.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#5 Share MgrLukash

MgrLukash

    Never Cut My Wings

  • Members
  • PipPipPip
  • 1643 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Eastern Poland(Восточная Польша)
  • Zainteresowania:Bezinteresowne

Napisany 17 styczeń 2011 - 21:26

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Zauważ że połowa tych biegów się nie przyda bo co będziesz robił z prędkością poniżej 4km/h? zresztą podobnie jest w innych Agrofarmach że, połowa biegów jest tam praktycznie niepotrzebna ponieważ są to biegi pełzające ;)
♫Life Is Music♫
♫Music Is Life♫

#6 Share Pestus123

Pestus123

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 496 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorze k/Chojnic
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo

Napisany 17 styczeń 2011 - 21:30

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Dokładnie... I tak prawie wszystko robie na 5 żółwiu, albo 1 zającu ;)

#7 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 17 styczeń 2011 - 23:39

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? no w sumie... ale w przedziale 6-20 km/h duza ilosc biegow jest wskazana :P
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#8 Share MgrLukash

MgrLukash

    Never Cut My Wings

  • Members
  • PipPipPip
  • 1643 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Eastern Poland(Восточная Польша)
  • Zainteresowania:Bezinteresowne

Napisany 18 styczeń 2011 - 08:28

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Zgadza się w tym przedziale masz do dyspozycji ok. 18 przełożeń

Moim skromnym zdaniem wystarczyło by 30/30, a biegi pełzające powinny występowac jak w Agrotronach jako opcja bo tak się płaci za coś czego się nigdy nie używa <_<

Odnośnie Agrofarma 410 to on chyba wogóle nie jest produkowany w bogatrzych wersjach(tj. ProfiLine i TTV)
Jeśli Ci zależy na EHR i 3 stopniowym PowerShiftcie w 85konnym ciągniku to z takim wyposażeniem możesz kupic Agroplusa 410 :)

Edytowany przez MgrLukash, 18 styczeń 2011 - 10:51.

♫Life Is Music♫
♫Music Is Life♫

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Dzisiaj, 02:37
  •  

#9 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 18 styczeń 2011 - 13:36

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Agroplus jest za maly. raczej sobie nie poradzi z agregatem uprawowo-siewnym czy z moim plugiem. Agrofarm ma zawsze troche kg wiecej i jak zmniejsze szerokosc mojego pluga to wiem ze sobie z nim poradzi, w razie gdyby 12-stka byla niedysponowana :P
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#10 Share MgrLukash

MgrLukash

    Never Cut My Wings

  • Members
  • PipPipPip
  • 1643 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Eastern Poland(Восточная Польша)
  • Zainteresowania:Bezinteresowne

Napisany 18 styczeń 2011 - 15:44

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Ponadto Agrofarm ma większy prześwit co może miec znaczenie przy prasie rolującej.
Ale jak na ewentualne zastępstwo 1224 to chyba najepszy byłby 430 co najmniej GS ;)

Edytowany przez MgrLukash, 18 styczeń 2011 - 15:53.

♫Life Is Music♫
♫Music Is Life♫

#11 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 18 styczeń 2011 - 18:31

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? ale to znowu za duzy ciagnik do zgrabiarki, kosiarki czy przetrzasarki. to nie mialby byc ciagnik calkiem na zastepstwo. jesli bym kupowal cos za 1224 to bylby to MF 5465, DF Agrotron K610 lub NH T6030.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#12 Share MgrLukash

MgrLukash

    Never Cut My Wings

  • Members
  • PipPipPip
  • 1643 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Eastern Poland(Восточная Польша)
  • Zainteresowania:Bezinteresowne

Napisany 18 styczeń 2011 - 20:14

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Z jednej str to masz rację ale jeśli niema większej różnicy w spalaniu to czemu nie wybrac większego można wtedy zaczepic mu jakoś sensowną kosiarkę a i np. w transporcie więcej pociągnie a gabarytowo jest podobny :P
♫Life Is Music♫
♫Music Is Life♫

#13 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 18 styczeń 2011 - 20:17

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? no to tak
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#14 Share Gietek

Gietek

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 40 postów

Napisany 09 marzec 2011 - 08:49

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Witam.Ja mam taki problem iż kupuje ciągnik na prow i w ofercie mam NH T5040 czyli 87km a teraz wlaśnie bardziej jestem za ciagnikeim agrofarm profline tylko że najmniejszy ma 99km i czy dam rade teraz kupić na prow ten wiekszy ciagnik czy juz nie

#15 Share MDSikor

MDSikor

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1116 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:zach-pom
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 09 marzec 2011 - 18:28

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Musisz napisać aneks do umowy i uzasadnienie. Ile masz ha?
Claas Dominator 150
Lamborghini R4 105
John Deere 5080R
Massey Ferguson 255

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Dzisiaj, 02:37
  •  

#16 Share samelamborghini

samelamborghini

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 160 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 marzec 2011 - 16:31

DF Agrofarm Profiline co o nim myślicie ? Ok dzięki,zamykam temat.


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy