Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki)


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Rafauc360

Rafauc360

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 16 styczeń 2011 - 11:47

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Mam problem kupiłem wałek na 2 piły taki jak w tej oto aukcji:
http://allegro.pl/wa...35.html#gallery

ten mniejszy oznaczony numerem "2" problem w tym że po zamontowaniu grzeje się smar który jest wewnątrz dosłownie wytapia się poprzez uszczelniacze po 30 sekundach jest już dość gorący nawet na sucho bez żadnej piły czy tarczy.
Zamontowany na wykonanym stole miał służyć jako szlifierka stołowa.

Wałek kupiłem nowy nie ma żadnych uszkodzeń mechanicznych na nim nie ma żadnego wyczuwalnego oporu toczenia

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Dzisiaj, 11:19
  •  

#2 Share martinezo

martinezo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 925 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. ostrzeszowski- południowa wielkopolska

Napisany 16 styczeń 2011 - 11:53

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Do jakich obrotów jest dostosowany ten wałek? Być może wałek pracuje na wysokich obrotach, a łożyska nie są wysokoobrotowe

#3 Share Rafauc360

Rafauc360

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 16 styczeń 2011 - 19:47

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Na silniku mam 3tys/obr/min i wydaje mi się że w tym będzie problem

#4 Share andrzej2110

andrzej2110

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 9407 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Płocka

Napisany 16 styczeń 2011 - 20:01

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) A jest równo zamocowany?? Łożyska są zwykłe czy wahliwe??

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym.
ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny :D

bullet_black.png

 


#5 Share Rafauc360

Rafauc360

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 16 styczeń 2011 - 22:02

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Równo jest zamocowany a jakie łożyska tam siedzą to nie mam pojęcia

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Dzisiaj, 11:19
  •  

#6 Share Mariuszczs

Mariuszczs

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 124 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sulmierzyce

Napisany 19 styczeń 2011 - 22:52

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Kupiłeś wałek na chińskich łożyskach i tyle

#7 Share zorzyk2

zorzyk2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3403 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:nima

Napisany 20 styczeń 2011 - 22:18

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Czy po zamontowaniu na stole, bez pasków obraca się lekko?

#8 Share wiesmag

wiesmag

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 1534 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 20 styczeń 2011 - 22:37

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) łożyska są w obudowie wahliwe,więc nierówne mocowanie nie jest problemem.może tokarz spartolił,na osi robi się wymiar o 2 setne większy,np. oś 40mm to robimy 40,02.wbić łożysko idzie nawet na 5 setnych lecz się przyciera.ale ty masz tam pierścienie mocujące,odkręć i może przesuń lub obróć,coś może być nawet z łożyskiem albo z osią.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Dzisiaj, 11:19
  •  

#9 Share zorzyk2

zorzyk2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3403 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:nima

Napisany 20 styczeń 2011 - 23:11

Problem z wałkiem-wrzecionem(krajzegi,szlifierki) Całkiem nie dawno reanimowałem starą krajzegę, były wahliwe, lecz przy innym mocowaniu obudów napinało je. Podłożyłem blaszki z jednej strony obudowy i jest git.

Edytowany przez zorzyk2, 21 styczeń 2011 - 15:18.



Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy