Skocz do zawartości

Zdjęcie

Światła C-360


45 odpowiedzi na ten temat

#21 Share Damix

Damix

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Opolskie
  • Zainteresowania:Wszystko związane z rolnictwem i nie tylko

Napisany 04 styczeń 2011 - 22:26

Światła C-360 @pawel2793 Najpierw sprawć na bezpiecznikach czy dopływa ci napięcie jeżeli nie to musisz iść po kabelkach do stacyjki i tam sprawdzić napięcie na zaciskach 56a i 56b czy istnieje jak nie to raczej stacyjka do wymiany.
A jeżli do bezpieczników dochodzi napięcie to iść po kabelkach w kierunku lamp (niewiem ja jest u ciebie ale umnie nad chłodnicą jest taka kostka) do kostki czy dochodzi napięcie.Może ci pomogłem.Jakby co to pytaj? :)

@SZYMANOX.W 1.5godz chyba żartujesz ja już dwa razy zakładałem wiązki elektryczne w C360 i zajęło mi to o wiele więcej czasu nisz ty podajesz.

Edytowany przez Damix, 04 styczeń 2011 - 22:32.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Światła C-360 Dzisiaj, 01:32
  •  

#22 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 04 styczeń 2011 - 22:28

Światła C-360 radziłbym tez sprawdzić czy na masce jest masa :P

#23 Share Damix

Damix

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Opolskie
  • Zainteresowania:Wszystko związane z rolnictwem i nie tylko

Napisany 04 styczeń 2011 - 22:33

Światła C-360 @Roki212 ale jak postojowe mu świecą to krótkie i długie też powinne świecić.

#24 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 04 styczeń 2011 - 22:39

Światła C-360 Zły dział. Przenoszę do odpowiedniego działu ;)
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#25 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 04 styczeń 2011 - 22:42

Światła C-360 Miałem podobnie własnie kiedyś w 30-stce i właśnie postojówki sie paliły a inne nie, temu napisałem że niezaszkodzi sprawdzić :P , u siebie doprowadziłem dodatkowy przewód z masą i teraz jest ok
a co do wiązki to po co ją wymieniać wystarczy styki przeczyścić na stacyjce, konektorkach i bezpiecznikach ;)

Edytowany przez Roki212, 04 styczeń 2011 - 22:47.


#26 Share Rafi93

Rafi93

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 29 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 styczeń 2011 - 23:01

Światła C-360 w sumie to warto zainwestować w nową instalację , ja ostatnio wymieniłem bo też już co chwile światła znikały i podłączałem je jakimiś dzikimi sposobami .

#27 Share izydor6280

izydor6280

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3430 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:15km na południe od Lublina

Napisany 05 styczeń 2011 - 10:50

Światła C-360 radze Ci zaczac od konca czyli lampy a pozniej po kabelkach az do stacyjki

Polska B

 


#28 Share TheMaly95

TheMaly95

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 14 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie / LPA
  • Zainteresowania:-Rolnictwo
    -Motoryzacja
    -Polskie i Bloku Wschodniego maszyny rolnicze z lat 1970-1990+
    -Gry
    -Siatkówka
    -Ładne Dziewczyny.,., xD

Napisany 05 styczeń 2011 - 11:24

Światła C-360 Sprawdz w lampie tą śrubę od masy czy nie jest zaśniedziała/zardzewiała jak jest to ją poprostu wymień i będzie ok jak to jedyny problem. <_< A jak to nic nie da to tak jak koledzy wyżej mówili po kolei lecisz i sprawdzasz wszystko od stacyjki do lampy... Powodzenia ;) B)
Ursus jest bogiem, orka nałogiem,sienie zabawą,a ropa podstawą !!! :D
Melioranta zawód wielki!! Suszy pola i butelki.
BIZON - KOSI , MŁÓCI , I CHŁOPA PRZEWRÓCI xD
___________________________________________________________________

#29 Share SZYMANOX

SZYMANOX

    Zaawansowany

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 675 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska
  • Zainteresowania:Mechanizacja rolnictwa i Agrofoto.

Napisany 05 styczeń 2011 - 17:13

Światła C-360 @@ Damix@-dlaczego tak twierdzisz ,ja 3 razy zakładałem i 1,5 godz to dokładny czas montażu ,przynajmniej dla mnie B)
Powered by BELARUS 952///FIAT 880 DT /// ZETOR 7211/// URSUC C-330/// WŁADYMIREC T-25///
Wiceprezes KPK Kumurun Team

Księga życzeń i zażaleń na PW/GG.

#30 Share Damix

Damix

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Opolskie
  • Zainteresowania:Wszystko związane z rolnictwem i nie tylko

Napisany 05 styczeń 2011 - 22:57

Światła C-360 @SZYMANOX Ja montowałem całą instalacje w raz z lampami,kontrolkami,bezpiecznikami, stacyjką, regulatorem napięcia i alternatorem to zajęło mi około 2.5godz. wliczając demontaż starej. ;)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Światła C-360 Dzisiaj, 01:32
  •  

#31 Share antonio86

antonio86

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 589 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 06 styczeń 2011 - 17:21

Światła C-360 A po co nowa instalacja jak tylko światla z przodu nie świecą -2 metry kabla z przedłużacza (3x1,5) konektorki i w dosłownie kilku złotych śię mieścisz a wytrzyma dłużej niz nowa(jak ktoś pisze ,ze 3 razy zmieniał to co te nowe sa warte? Ja mam orginalną z 72r) Jeśli nie znikneły jednocześnie to mase bym odrzucił a warto przeczyścić styki.
Jak masz kontrolke (możesz zrobić z dowolnej żarówki +2 kabelki) to włącz światła i sprawdzaj od żarówek, potem bezpieczniki(to jest mój typ)-pewnie któryś jest lużno),potem stacyjke! Tutaj nic innego nie mogło sie stać!

Nie wywalaj 100zł ja ci się jeden kabelek popsuł ;)
jak ci powietrze wyjdzie to kupujesz nowe koło :blink:

#32 Share SZYMANOX

SZYMANOX

    Zaawansowany

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 675 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Polska
  • Zainteresowania:Mechanizacja rolnictwa i Agrofoto.

Napisany 08 styczeń 2011 - 17:47

Światła C-360 nowe instalacje są całkiem niezłe ....a co do opłacalności to zależy w jakim stanie masz instalacje ,u mnie w c-330 cała instalacja była w stanie nagannym z oryginalnej było tam 2m kabla ,codziennie inne światło nie działało że o ładowaniu nie wspomnę ...teraz od kwietnia nic nie ruszałem wszystko działa a wiec opłaca się?TAK!!!!!!!!!!
co do czasu montażu to jak masz wkrętarkę z bitami .kluczami nasadowymi, masz schemat,no i jak się znasz -to montaż zajmuje naprawdę 1,5 godz razem z lampami bezpiecznikami kontrolkami ,demontaż max 10 min -mały flex i szczypce
Powered by BELARUS 952///FIAT 880 DT /// ZETOR 7211/// URSUC C-330/// WŁADYMIREC T-25///
Wiceprezes KPK Kumurun Team

Księga życzeń i zażaleń na PW/GG.

#33 Share pawel2793

pawel2793

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 86 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Osetno
  • Zainteresowania:Rolnictwo, motoryzacja, mechanizacja.

Napisany 25 styczeń 2011 - 20:15

Światła C-360 no to tak:) zmieniłem stacyjkę i odzyskałem krótkie światła xDD ale długich nie ... poprawiałem i szperałem...ale nadal nie mam długich...
może ma ktoś inny pomysł? ale dzięki za tamte koledzy:)

#34 Share Stryju

Stryju

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 40 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:zachodniopomorskie gm. Szczecinek
  • Zainteresowania:wszystko związane z rolnictwem,sprzętem rolniczym,motoryzacją

Napisany 25 styczeń 2011 - 20:19

Światła C-360 a sprawdzałęś czy dochodzi prąd po zmiane na długie do lamp

#35 Share pawel2793

pawel2793

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 86 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Osetno
  • Zainteresowania:Rolnictwo, motoryzacja, mechanizacja.

Napisany 25 styczeń 2011 - 21:06

Światła C-360 właśnie nie dochodzi

#36 Share Damix

Damix

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 212 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Opolskie
  • Zainteresowania:Wszystko związane z rolnictwem i nie tylko

Napisany 25 styczeń 2011 - 21:59

Światła C-360 Niedochodzi napięcie do lampy a sprawdzałeś w stacyjce na długich na zacisku 56a?

#37 Share Stryju

Stryju

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 40 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:zachodniopomorskie gm. Szczecinek
  • Zainteresowania:wszystko związane z rolnictwem,sprzętem rolniczym,motoryzacją

Napisany 26 styczeń 2011 - 18:56

Światła C-360 Sprawdz jeszcze w kostce od bezpiczników czy jest przejście prądu

#38 Share milanreal1

milanreal1

    Nie zadzieraj z moderatorem :D

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 8983 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rypina (kuj-pom)
  • Zainteresowania:Sport, muzyka i oczywiście rolnictwo.

Napisany 06 wrzesień 2011 - 19:10

Światła C-360 Koledzy mam ciut inny problem ale napisze w tym dziale. Co się stało że gdy jest włączona stacyjka to ciągle pala się światła postojowe, mijania itd. Bezpieczniki sprawdzałem, wymieniałem i jest to samo. Winna stacyjka?Dodam że nic nie grzebałem w stacyjce. Rano gdy wyjechałem w pole było ok, gdy wróciłem i z szosy wyłączyłem światła to tak pala się przy włączonej stacyjce.
Zapraszam na swój profil
Pozdro :-)

#39 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2078 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 06 wrzesień 2011 - 19:17

Światła C-360 Najprawdopotobniej uszkodzenie wewnątrz stacyjki tam wewnątrz jest taki miedziany trójkąt co się obraca jak kręcisz kluczykiem i mogło coś się tam z nim stac wyrobił sie w środku plastyk i zwarte jest na stałe

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Światła C-360 Dzisiaj, 01:32
  •  

#40 Share izydor6280

izydor6280

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3430 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:15km na południe od Lublina

Napisany 07 wrzesień 2011 - 12:03

Światła C-360 pewnie przekreciles stacyjke
wiem ze ojciec jakos ja "odkrecal",ale szczegolow nie znam
najlepiej zainwestuj w nowa

Polska B

 


Podobne tematy