zazoa9

Zakłady Mięsne Chobot

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
galeria
Byki mięsne
4krzysztof4    0

Jaki towar taka cena , się dziwicie skoro kupujecie ho/hf zamiast jakiegoś lepszego mieszańca który ma lepszą wybojowosc , rośnie szybciej i zuzywa mniej paszy na kg przyrostu.

 

 

Kolego to jakiej rasy kupic byka zeby zapłacili 20zł za kg bo wydaje mi sie ze nie ma takiej rasy...

wiec nie pisz głupot bo tu nie chodzi o rase pasze czy klase tylko o WYZYSK

bo gdybym zabił go sam i sprzedał do znajomych sklepów mieso to mój przychód wzrusł by trzy krotnie ale agencja nie wyraziła na to zgody...

MUSISZ ISC DO SZKOŁY I PRZYPOMNIEC SOBIE MATEMATYKE I PODSTAWY PRZEDSIEBIORCZOSCI

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maroon    186

Tak ci się tylko zdaje ze wzrósłby trzykrotnie - ostatnio dzwoniłem do ubojni i pytałem po ile półtusze- po 15 zł za kg Więc jak ja dostałem za 330 kg mięsa z byka 4100 zł to po tej cenie oni mieliby 1000 zł zysku na byku Z tym że sporo opłat na pewno pochłonie biurokracja i dostosowanie do norm Oczywiście gdyby policzyć sprzedaż na małe kawałki to zysk będzie większy ale na pewno nie trzykrotny Ale ja widzę pewną alternatywę sprzedaży bezpośredniej poprzez ubojnię dopuszczoną przez prawo i gdy będę miał więcej sztuk limousine-ów to zacznę sam szukać odbiorców - liczę na kilka stów więcej od sztuki - zobaczymy co z tego wyjdzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
TelefonyRadom    213

Ja oddaje przez znajomego handlarza i złego słowa nie powiem ostatnio byka liczyłem w R-ce a Tu pyk U proszę zobaczyć kto nie poleca osoba z jednym postem w razie pytań proszę ;) 

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez danielhaker
      W związku z prośbą użytkowników założyłem ten temat. Tu możemy rozmawiać o wszystkim i o niczym, aby nie zaśmiecać tematu "ceny mleka"
       
    • Przez Ferdek07
      Składaliście wnioski o nadanie longin i hasła do zgłaszania zwierząt jak wam to się podoba i co wpisać w rubryke o miejscu pobytu/utylizacji zwierząt padłych czy coś takiego taka rubryka jest :rolleyes:
    • Przez Neson
      Witam. Panowie mam taką nietypową prośbę. Mianowicie jestem teraz w trakcie pisania pracy o handlu w latach 80-90, aktualnie jestem na etapie pisania o handlu produkcją rolniczą. W moim mieście w województwie podlaskim był a nawet do tej pory jest (a raczej jego szczątki) bazar na którym handlowano zwierzętami : bydło, konie, świnie, zboże itp. U mnie ten bazar potocznie nazywano „końskim rynkiem” i tu właśnie moja prośba : interesuje mnie jak u was nazywano takie bazary- jeśli takowe oczywiście były. Proszę o nazwę i jakie to województwo. Bardzo by mi to pomogło. Z góry dziękuję za pomoc 😊
    • Przez petroszz
      W tym temacie wpisujcie targowiska gdzie można kupić/sprzedać cielaki/krowy/bydło i podawajcie lokalizacje.
       
      Mnie osobiście interesują targowiska w Hajnówce, Kleszczelach. Kiedy się odbywają?
    • Przez dorota93
      Witam,  w przypadku przekroczenia zgłoszenia przemieszczenia bydła o dzień co grozi ? - przez prace serwisowe portalu irz -przerwa od 22giej o której nie byłam świadoma 🙄 próbować to jakoś wyjaśnić od razu czy ? 
×
×
  • Utwórz nowe...
Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj