Skocz do zawartości

Zdjęcie

wysyp/wsteczne oświetlwnie


5 odpowiedzi na ten temat

#1 Share jamiolp

jamiolp

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisany 13 listopad 2010 - 20:09

wysyp/wsteczne oświetlwnie witam wszystkich.
Mam mały problem z oświetleniem claas-a (88 clasic), a konktetnie nie świecą lampy z tyłu kombajnu oraz ta od rury do wysypu.
Na desce jest klawisz prawdopodobnie do tych świateł, ale w ogule nie me na nim napięcia. Trzeba spełnić jakiś dodatkowy warunek typu np. wrzycić bieg wsteczny (co już prubowałem), czy coś innego włączyć?
Dodam że kombajn mam od niedawna a nigdy wcześniej nie miałem kontaktu z claas-em.
Prosze o pomoc.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
wysyp/wsteczne oświetlwnie Dzisiaj, 00:05
  •  

#2 Share Aru

Aru

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 94 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 listopad 2010 - 00:51

wysyp/wsteczne oświetlwnie Zobacz może to po prostu błache rzeczy np. spalony halogen w lampie, lub masy nie ma.
Spróbuj sprejem kontaktowym kostki spryskać, może zaśniedziały.

Ja mam taki sam problem, w zbiorniku i z tyłu na razie z nim nie walczę.

Ps. Powiedz czym zapalasz światło w zbiorniku na zboże w swoim kombajnie.

#3 Share Michufarmer

Michufarmer

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 490 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kłodawa
  • Zainteresowania:Maszyny rolnicze, motoryzacja, rolnictwo

Napisany 14 listopad 2010 - 04:08

wysyp/wsteczne oświetlwnie Przede wszystkim kolego @jamiolp popracuj nad ortografią, bo nie idzie czytać Twojego postu... :/
Następnie sprawdź schemat instalacji elektrycznej i porównaj ją z tą, którą masz w swoim sprzęcie. BYc może brakuje połączenia pomiędzy czujnikami, wskaźnikami, a samym światłem
Pisze się "błahy" a nie "błachy" kolego @Aru.


Powodzenia w szukaniu
Pozdrowienia z kłodawskiego oddziału AF

MichuFarmer

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
wysyp/wsteczne oświetlwnie Dzisiaj, 00:05
  •  

#4 Share jamiolp

jamiolp

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisany 17 listopad 2010 - 22:17

wysyp/wsteczne oświetlwnie Te wszystkie "błahe rzeczy" od razu sprawdzałem i to na pewno nie jest to.
Brakuje mi napięcia wychodzącego na włącznik z tej metalowej "skrzyni" znajdującej się pod zegarami. Gdy tam podam napięcie z zewnątrz to oświetlenie działa bez zarzutu.
A światło w zbiorniku u mnie zapala się po włączeniu zapłonu.

#5 Share Aru

Aru

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 94 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 styczeń 2011 - 23:05

wysyp/wsteczne oświetlwnie To zostaje ci:
wezwać elektryka do kombajnu, (POLECANE, może coś innego ci jeszcze zrobi co nie działa)

samemu otworzyć komputer pokładowy i zobaczyć co i jak

zrobić chłopską elektrykę tzn. puścić nowy kabel i zrobić przełącznik w kabinie :D

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
wysyp/wsteczne oświetlwnie Dzisiaj, 00:05
  •  

#6 Share jamiolp

jamiolp

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów

Napisany 12 maj 2011 - 19:03

wysyp/wsteczne oświetlwnie Witam ponownie.
Przepraszam że odgrzewam temat, ale tak wyszło że w sprawie oświetlenia jeszcze nic nie zrobiłem.
Mam jeszcze pytanie, ile macie takich czarnych modułów pod zegarami obok bezpieczników i czy one mają ewentualnie coś wspólnego z oświetleniem?

Podobne tematy