Skocz do zawartości

Zdjęcie

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145


26 odpowiedzi na ten temat

#1 Share zetor10145

zetor10145

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 53 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Malbork

Napisany 06 październik 2010 - 19:16

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 witam. Podczas orki przestał załączać się żółw w zetorze 10145 i nie wiem jaka jest przyczyna tego.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Dzisiaj, 18:42
  •  

#2 Share Bartek72511

Bartek72511

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1571 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Konin

Napisany 06 październik 2010 - 19:22

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Ale to tylko pod obciążeniem czy cały czas teraz nie działa?? U nas w 914 byl podobny problem to jakaś taśma sie ślizgała i było trzeba pokrecic taką srubą z tej strony gdzie idzie wałek do przednego napędu;)
Albo po prostu masz mało oleju przekładniowego bo to wtedy tak samo nie działą bo ta taśma to jak by pod obciazeniem taki problem był a sam ciagnik jako takto powinien działac ale jeśli w ogole nei działa to pewnie mało oleju;)

#3 Share zetor10145

zetor10145

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 53 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Malbork

Napisany 06 październik 2010 - 19:28

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 cały czas nie działa. jak wracałem z pola to na podwórku zadziałał i teraz nie chce. oleju dolałem i nic a śruba też kręciłem i nic:))

#4 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7797 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 06 październik 2010 - 19:38

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Może ci ciegięgło spadło.Cuć jak włączasz czy nic.

#5 Share zetor10145

zetor10145

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 53 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Malbork

Napisany 06 październik 2010 - 19:45

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 nic nie czuc. pewnie trzeba będzie rozpółowic

#6 Share tomaszs88

tomaszs88

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 październik 2010 - 19:58

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 u mnie jest tak że żółw działa a zając nie...jak się przełączy na zając to sam traktor staje a no żółwiu gitara...taśma nowa itd. śrubą kręciliśmy i nic...a może za dużo oleju bo bagnet chyba nie od tego traktoru jest...

#7 Share daras77

daras77

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 195 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łodzkie
  • Zainteresowania:motoryzacja,rolnictwo,sport

Napisany 06 październik 2010 - 19:58

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 A "mie" się wydaję że "cuć" tu ortografią i aż chce się krzyczeć-O MOWO POLSKA!!!!!!!!!

#8 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7797 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 06 październik 2010 - 20:01

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Ja bym ściągną podłogę i zobaczył czy jak ruszasz rączką to przesuwa się dźwigienka na pokrywie.Może pod pokrywą wyskoczyło na rozdzielaczu.Bo jak by coś się stało w skrzyni ta by ciągną , wył, ale powinien się załączyć a tu wygląda na coś że go nie włącza.Coś z sterowaniem myślę.

Tomasz to nie taśma tylko : mikro pompa wykończona,wyrobiona tuleja i pierścienie do wymiany,uszczelka manżektorowa w koszu lub z boku skrzyni.

Po prostu nie ma ciśnienia oleju,gdzieś ucieka.

Może jedna z tych przyczyn lub wszystkie,albo część.

#9 Share marcin200711

marcin200711

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 133 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 06 październik 2010 - 20:28

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 dokładnie jak Tomek mówi wystarczy gdzieś uszczelniacz poszedł i niema ciśnienia przyczyn może być parę.
a

#10 Share mercedes250d

mercedes250d

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmia
  • Zainteresowania:wszechstronne

Napisany 06 październik 2010 - 21:02

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Po pierwsze sprawdż ciśnienie oleju w obwodzie mikropompki powinno być 10 bar. jeżeli jest poniżej 8bar to jest żle. jeżeli na żułwiu jest 10 a na zającu ciśnienie spada świadczy to o nieszczelności wzmacniacza i konieczny jest remont.a tak w ogóle to powinien być sprawny czujnik spadku ciśnienia oleju i lampka na pulpicie.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Dzisiaj, 18:42
  •  

#11 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3929 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 07 październik 2010 - 19:20

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Piszesz że poniżej 8 bar to źle, próg zadziałania czujnika to poniżej 6 bar, a próg zadziałania zaworu przelewowego to 9 bar.

Wniosek jest jeden moim zdaniem ciśnienie poniżej 6 bar jest za niskie.

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#12 Share mercedes250d

mercedes250d

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmia
  • Zainteresowania:wszechstronne

Napisany 07 październik 2010 - 19:39

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 W instrukcji napraw z roku 1987 podają " Nominalne ciśnienie oleju,MPa 1,05 +0,10. Spadek ciśnienia w obwodzie sygnalizowany świeceniem się lampki kontrolnej,MPa 0,8 + - 0,1" więc nie wiem skąd masz informację " próg zadziałania czujnika to poniżej 6 bar, a próg zadziałania zaworu przelewowego to 9 bar.

#13 Share paktofonikas1987

paktofonikas1987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlasie

Napisany 07 październik 2010 - 20:08

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145

Po pierwsze sprawdż ciśnienie oleju w obwodzie mikropompki powinno być 10 bar. jeżeli jest poniżej 8bar to jest żle. jeżeli na żułwiu jest 10 a na zającu ciśnienie spada świadczy to o nieszczelności wzmacniacza i konieczny jest remont.a tak w ogóle to powinien być sprawny czujnik spadku ciśnienia oleju i lampka na pulpicie.


Na zółwiu nie bedzie 10 bo na żółwiu NIE MA cisnienia w układzie. Tam działa siła sprężyny.

sprzedam

Ciągnik Zetor ZTS 16245    www.olx.pl/oferta/ciagnik-zetor-zts-16245-nie-1634-case-fendt-john-deutz-ursus-1614-CID757-IDcIy4R.html

 


#14 Share tomaszs88

tomaszs88

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 październik 2010 - 17:47

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Tam wszystko było wymieniane na wiosnę...reakcja jest taka jak się przełączy na zając to traktor staje i zaświeca się kontrolka od wzmacniacza momentu i gaśnie a tak wcześniej nie było oraz jak doda się gazu i dzwigienka jest na zającu to tak jak by gwizdało i w skrzyni pośrednij coś stuka.

#15 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3929 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 08 październik 2010 - 19:19

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145

W instrukcji napraw z roku 1987 podają " Nominalne ciśnienie oleju,MPa 1,05 +0,10. Spadek ciśnienia w obwodzie sygnalizowany świeceniem się lampki kontrolnej,MPa 0,8 + - 0,1" więc nie wiem skąd masz informację " próg zadziałania czujnika to poniżej 6 bar, a próg zadziałania zaworu przelewowego to 9 bar.



Te dane co podałem są danymi faktycznymi które występują w ciągniku, (dane uzyskane poprzez pomiary).

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#16 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7797 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 08 październik 2010 - 20:02

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Tomaszs88 Może poszedł ci pierścień na wałku 4 biegu.Tak jak piszesz to jest brak ciśnienia.A wyję bo tarcze się ślizgają.Prawdopodobnie są spalone.Zmierz ciśnienie.

#17 Share mercedes250d

mercedes250d

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmia
  • Zainteresowania:wszechstronne

Napisany 08 październik 2010 - 20:34

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Kolego "paktofonikas1987" masz rację że nie ma ciśnienia w układzie bo na układy nie ma rady. ale jakbyś dobrze się przyjrzał co napisałem to byś wiedział o co w ogóle w tym chodzi.OBWÓD mikropompki zasila wzmacniacz momentu,sprzęgło WOM,sprzęgło przedniej osi napędzanej i hydraulicznej blokady przedniego mostu i parametry powinne być takie jak napisałem wcześniej chyba że u was na Podlasiu jest inaczej ale bez urazy.

#18 Share tomaszs88

tomaszs88

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 październik 2010 - 20:38

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 ale przed remontem było idealnie...coś mechanik zawiódł...

#19 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7797 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 10 październik 2010 - 19:50

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Tomaszs może jak ściągał tuleję[ pokrywę co się montuję cały kosz z tarczami ,przykręcany śrubami inbusowymi]to oryngi [2 szt] mu wyskoczyły i nie zauważył.Wtedy też nie będzie działał.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 Dzisiaj, 18:42
  •  

#20 Share tomaszs88

tomaszs88

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 455 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 październik 2010 - 17:01

nie właczą mie sie żółw w zetorku 10145 jak dobrze pamiętam to jak składaliśmy to zwracaliśmy na to uwagę...no nic po robocie trzeba będzie go ściągnąć siłą i niech poprawia...

Podobne tematy