Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z EHR w Zetorze Forterra


62 odpowiedzi na ten temat

#21 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6742 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 15 marzec 2011 - 20:15

Problem z EHR w Zetorze Forterra

Wzmacniacz działa w obydwie strony

To w power można przyspieszyć albo zwolnić?
Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z EHR w Zetorze Forterra Dzisiaj, 09:32
  •  

#22 Share keroms77

keroms77

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska
  • Zainteresowania:zawodowo rolnictwo: trzoda i burak cukrowy, a hobbystycznie społecznik, wiem sam się czasami z tego śmieję.

Napisany 16 marzec 2011 - 06:40

Problem z EHR w Zetorze Forterra Sądzę, że nie tylko w Power,ale na ten temat niech podpowiedzą inni,ci którzy mają fortery. W powerkach masz na gałce zmiany biegów dwa zółte przyciski, po uruchomieniu silnika zawsze masz na najwyższym przełożeniu(najszybszym), po wciśnięciu raz żółtego przycisku (z lewej strony)zwalniasz o jeden stopień, po wciśnięciu drugi raz tego samego przycisku zwalniasz o drugi stopień. Żółty przycisk z prawej strony służy do przyspieszenia i też masz dwa momenty.
Możesz też załączyć tzw bieg pośredni poprzez załączenie odpowiedniego przycisku i wtedy masz na środkowej prędkości biegu, przydaje się to w czasie orki, bo możesz w zależności od potrzeby albo trochę przyspieszyć, albo zwolnić. Na gałce zmiany biegów jest też przycisk który pozwala po wciśnięciu na zmianę biegów bez potrzeby wciskania sprzęgła nogą(przydaje się,z czystego lenistwa)

#23 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6742 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 16 marzec 2011 - 16:36

Problem z EHR w Zetorze Forterra

Sądzę, że nie tylko w Power,ale na ten temat niech podpowiedzą inni,ci którzy mają fortery. W powerkach masz na gałce zmiany biegów dwa zółte przyciski, po uruchomieniu silnika zawsze masz na najwyższym przełożeniu(najszybszym), po wciśnięciu raz żółtego przycisku (z lewej strony)zwalniasz o jeden stopień, po wciśnięciu drugi raz tego samego przycisku zwalniasz o drugi stopień. Żółty przycisk z prawej strony służy do przyspieszenia i też masz dwa momenty.

Tutaj w Forterze jest tak samo tylko dla tych którzy nie mają Forterry- Można lewym 2x zwolnić a prawym przyspieszyć do tego głównego z którego się zwolniło.
zwalnianie:
1
1L
1LL
Przyspieszanie: (z 1LL)
1L
1
Nie ma szybszych od głównego. Ja właśnie napisałem że można tylko zwolnić żeby dla reszty się nie pomieszało i żeby nie myśleli że na 1 biegu mogę go przyspieszyć.

Który to przycisk od biegu pośredniego?

Edytowany przez danielhaker, 16 marzec 2011 - 16:37.

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#24 Share keroms77

keroms77

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 109 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska
  • Zainteresowania:zawodowo rolnictwo: trzoda i burak cukrowy, a hobbystycznie społecznik, wiem sam się czasami z tego śmieję.

Napisany 16 marzec 2011 - 19:04

Problem z EHR w Zetorze Forterra od biegu pośredniego mam z prawej strony tablicy rozdzielczej przycisk z żółwiem, po jego załączeniu jest bieg "środkowy", jeśli np. w czasie orki przyspieszysz o jeden stopień,albo zwolnisz o jeden stopień to każde naciśnięcie sprzęgła powoduje powrót do biegu środkowego. Tak jak pisałem najbardziej przydaje mi się to w czasie orki.

#25 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 18 marzec 2011 - 14:45

Problem z EHR w Zetorze Forterra Używa może ktoś półbiegów ze zwijarką gdy trzeba zwolnić???

League of Legends


#26 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 09 kwiecień 2011 - 16:41

Problem z EHR w Zetorze Forterra Nie chciałem zakładać nowego tematu bo moje pytanie dotyczy EHR. Otóż co jakiś czas na panelu sterowania zapala się czerwona lampka.
Jest ona pod pozycją 7 w instrukcji, następne którą stroną zczepiać maszynę łącznikiem górnym??? Zatrzaskiwać od dołu czy góry bo nie jestem pewien. I jeszcze coś pod które wyjście podpiąć hydro-pak. Bardziej chodzi mi o to czy jak podniosę i dam wajchę od hydrauliki zewnętrznej na N to opadnie więc jak ustawić, żeby nie opadł.

League of Legends


#27 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6742 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 09 kwiecień 2011 - 18:47

Problem z EHR w Zetorze Forterra Zatrzaskuje się od góry. Lampka świeci się gdy wyłączysz stacyjkę albo wciśniesz guzik na błotniku to wtedy w ciągniku się blokuje. A ile masz przewodów od hydropaku?
Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#28 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 09 kwiecień 2011 - 18:54

Problem z EHR w Zetorze Forterra Jeden przewód, dwa siłowniki ale to chyba mało istotne. Co do tej lampki to jest tak, że pali się po jakimś czasie i jak chcę żeby zgasła to muszę przełączyć z podnoszenia na stop i znowu na podnoszenie, i tak co jakiś czas się zapala. Jeszcze nic do ciągnika nie podczepiałem bo trzy dni temu przywieźli dopiero.

League of Legends


#29 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6742 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 09 kwiecień 2011 - 19:03

Problem z EHR w Zetorze Forterra Tak właśnie myślałem że nowy. A zobacz w instrukcji czy nie ma opisanej takiej usterki. Sama nie powinna się włączać. Chyba że gasisz ciągnik i zapalasz to wtedy się zapala albo wciśniesz guzik na błotniku.
Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#30 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 09 kwiecień 2011 - 19:09

Problem z EHR w Zetorze Forterra Ok. Zacznę jeszcze raz czytać instrukcję. Możliwe, że od razu się nie skapnę po zapaleniu cięgnika, że się lampka świeci, będę musiał dobrze się przyjrzeć.

EDIT: Lampka nie miga tylko się ciągle świeci.
EDIT2: Wg instrukcji ciągnik można zapalić tylko jeżeli przełącznik główny jest w położeniu "STOP" u mnie pali w każdym.

Edytowany przez Slawuss, 09 kwiecień 2011 - 20:02.

League of Legends


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z EHR w Zetorze Forterra Dzisiaj, 09:32
  •  

#31 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6742 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 09 kwiecień 2011 - 20:11

Problem z EHR w Zetorze Forterra U mnie też na każdym. To ta lampka zaświeca ci się tylko po zapaleniu ciągnika czy np. w czasie jazdy czyli po dłuższym czasie?
Jak zapalisz i ją wyłączysz to później w czasie jazdy sama się zaświeci?
Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#32 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 09 kwiecień 2011 - 20:15

Problem z EHR w Zetorze Forterra Właśnie już sam nie wiem. Zobaczę dokładnie w poniedziałek. Zdaje mi się, że po dłuższym czasie się zapalała, a może tylko mi się zdawało. Jeszcze nie zwracam uwagi na elektronikę. Przesiadka z U1222 i Zetora 8045. Co z tym podpinaniem hydro-paka?

League of Legends


#33 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6742 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 09 kwiecień 2011 - 20:39

Problem z EHR w Zetorze Forterra Pod które wyjście podłączyłeś? I jak ustawisz na N-ke to opada?
Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#34 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 09 kwiecień 2011 - 20:46

Problem z EHR w Zetorze Forterra Nie zrozumiałeś mnie. Nawet nie podczepiałem jeszcze zestawu do Forterry bo niedotarta pytałem na przyszłość żeby się z tym nie motać. A zestaw ciągam 8045 i ładnie tylko łoskot idzie :D a hydro nie składam żeby olei nie mieszać.

Edytowany przez Slawuss, 09 kwiecień 2011 - 20:48.

League of Legends


#35 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 15 kwiecień 2011 - 19:51

Problem z EHR w Zetorze Forterra Sorry, że post pod postem no ale. Otóż przyczepiłem Forterre do zestawu wszystko pięknie tylko jakoś dziwnie się te szybko-złącza podczepia. Aby końcówka nie wypadała z gniazda muszę je najpierw wyciągnąć do siebie, włożyć wtyczkę i puścić inaczej wypada. Mógłby ktoś zamieścić na yt krótki film instruktażowy bo nie wiem czy to wada fabryczna a może nie wiem jak je wpinać ;p

League of Legends


#36 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6742 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 15 kwiecień 2011 - 20:49

Problem z EHR w Zetorze Forterra Odciągasz gniazdo w stronę kabiny, wtykasz złącze a potem puszczasz gniazdo i gotowe.
Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#37 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 15 kwiecień 2011 - 20:50

Problem z EHR w Zetorze Forterra Ok dzięki myślałem, że wystarczy wepchać i puścić wtykę a tu muszę jednak całe gniazdo za przewód odciągać.

League of Legends


#38 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6742 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)

Napisany 15 kwiecień 2011 - 20:54

Problem z EHR w Zetorze Forterra Wepchać to może i tak wepchniesz bez odciągania tylko żeby wyciągnąć to trzeba odciągnąć gniazdo.
Mój kanał na YouTube http://www.youtube.com/user/danielhaker

Sprzedam:
koło zębate przekładni kątowej prasy Sipma

rozrzutnik dwuosiowy
zgrabiarkę gwiazdową

agregat prądotwórczy

#39 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 16 kwiecień 2011 - 05:14

Problem z EHR w Zetorze Forterra Bez odciągania się nie zatrzaskuje

League of Legends


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z EHR w Zetorze Forterra Dzisiaj, 09:32
  •  

#40 Share pawel6485

pawel6485

    gospodar18

  • V.I.P.
  • rank
  • 614 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie GrÓjEc

Napisany 16 kwiecień 2011 - 05:53

Problem z EHR w Zetorze Forterra @Slawuss w moim zetorze gniazda od hydrauliki zatrzaskuje się dokładnie tak jak napisałeś podejrzewam, że to nie jest żadna wada poprostu ten typ tak ma :D

Podobne tematy