Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem ze światłami


14 odpowiedzi na ten temat

#1 Share przemo5

przemo5

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisany 26 lipiec 2010 - 18:51

problem ze światłami gdy spinam dwie przyczepy nie mam świateł przy tej drugiej a osobno każda ma światła myślę że nie ma masy w gniazdku pierwszej przyczepy choć ją podłączyłem.nie wiem co robić

Ogłoszenia agrogrosik

  • agrogrosik.pl
  • agrogrosik.pl
Przyczepa sztywna IFA HL 6102


Zobacz ogłoszenia w kategorii Środki transportu: Przyczepy Dwuosiowe: Przyczepy Dwuosiowe IFA
  • 15000.00 PLN
  • 29 gru 2016
Przyczepa wywrotka Brandys Panav 17.13


Zobacz ogłoszenia w kategorii Środki transportu: Przyczepy Dwuosiowe: Przyczepy Dwuosiowe Brandys
  • 20000.00 PLN
  • 29 gru 2016
www.zychar.pl Producent burt do przyczep, akcesoria rolnicze


Zobacz ogłoszenia w kategorii Środki transportu: Pozostałe przyczepy
  • PLN
  • 12 lut 2017

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem ze światłami Dzisiaj, 02:31
  •  

#2 Share rolnik-k

rolnik-k

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Prudnika

Napisany 26 lipiec 2010 - 21:22

problem ze światłami sprawdz wszystko od początku czy wszystko dobrze podłączyłeś ma byc tak samo jak w wtyczce jak i gnieździe.

#3 Share damian95

damian95

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 337 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisany 30 lipiec 2010 - 13:15

problem ze światłami A jeśli zamienisz przyczepy będzie dobrze?? Musi być coś zepsute w wyjściu na drugą przyczepę najlepiej wziąść żarówkę i sprawdź czy świeci się na poszczególnych pozycjach.

#4 Share zetorek1607

zetorek1607

    Młody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1231 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Borysław
  • Zainteresowania:Wszystko co jest związane z rolnictwem, wędkarstwo

Napisany 30 lipiec 2010 - 13:28

problem ze światłami przyłączę sie do tematu...

otóż tak gdy podepnę moja przyczepę do ciągnika i włączę światła to przy przyczepie wszystkie światła i kieryni się świecą, a jak wyłączę światła i włączę same kierunki to jest ok... co to moze być??? od czego zacząć to naprawiać???

#5 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7786 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 30 lipiec 2010 - 15:47

problem ze światłami Nie macie dobrej masy.Załóżcie osobny kabel z ciągnika do przyczepy do ramy i problem zniknie.Zróbcie dobre masyw ciągniku i przyczepie.Tylko w masie jest problem nigdzie indziej.Choinka się robi dlatego że postojem idzie masa a jak włączysz postój to nie idzie.

#6 Share Senator

Senator

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 506 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 lipiec 2010 - 18:30

problem ze światłami Problem tkwi tylko i wyłacznie w masie jak pisał wcześniej @tomek73. Zrobić porządnie masę, to i światła się znajdą :D

#7 Share rolnik-k

rolnik-k

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 144 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Okolice Prudnika

Napisany 30 lipiec 2010 - 19:02

problem ze światłami dobra mase zrób najepiej osobnym kablem to jest bardzo pewne a nie na ramie

#8 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7786 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 30 lipiec 2010 - 19:44

problem ze światłami Ja napisałem żeby sobie sprawdzili kablem z ciągnika do ramy przyczepy.Wtedy wszystko wyjdzie.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem ze światłami Dzisiaj, 02:31
  •  

#9 Share zetorek1607

zetorek1607

    Młody rolnik

  • Members
  • PipPipPip
  • 1231 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Borysław
  • Zainteresowania:Wszystko co jest związane z rolnictwem, wędkarstwo

Napisany 31 lipiec 2010 - 10:42

problem ze światłami no muszę tak zrobić, bo ten kabel od ciągnika do ramy był już kiedyś zerwany i tak się jeździło, aż znajomy pozyczył przyczepe i musiał jechac gdzieś po ziarka to zrobił ten przewód... wtedy z ciekawości z tata podłączyliśmy do ciągnika i tak się dzieje

dzięki za odpowiedzie w sprawie...

#10 Share Filipoo

Filipoo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 838 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wronki
  • Zainteresowania:mechanizacja, rolnictwo, praca w lesie

Napisany 31 lipiec 2010 - 11:34

problem ze światłami ale w gniewzdzi i w tyczce jest masa??? masa jest podczepiona do ciągnika i przewodem z masa idzie do lamp tak powinno być mam tak i w samochodzi no w lampkach zakładanycj na przyczepe czy tam coś innego tez tak jak i znajomi mają w przyczepach jedna nawet niedawno robiłem tzn instalacje poprawiałem i masa szła przewodem od lamp przez gniazdo do traktora

#11 Share przemo5

przemo5

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 7 postów

Napisany 09 sierpień 2010 - 18:31

problem ze światłami sprawdziłem wszystko masa idzie kablem z gniazda ciągnika do ramy apotem do wszystkich lamp igniazda przyczepy

#12 Share zorzyk2

zorzyk2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3403 postów
  • Płeć:Nie powiem
  • Lokalizacja:nima

Napisany 09 sierpień 2010 - 19:36

problem ze światłami I co, dalej masz problem z światłami? Od masy przyczepy do masy drugiej przyczepy pociągnij przewód i pojawią się światła. Sama obecność i podłączenie masy nie wystarcza, musi być dobry styk.

#13 Share yacenty

yacenty

    Zaawansowany

  • Root Admin
  • PipPipPip
  • 9677 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wrocław
  • Zainteresowania:Rolnictwo, Internet

Napisany 11 sierpień 2010 - 16:57

problem ze światłami nie ma co ciągnąć do ramy tylko puścić tą jedną zyłę i na każdą lampę wyprowadzić sobie mase z ciągnika - dzieki temu 80% problemów ze światłami mniej

Pozdrawiam YacentY www.yacenty.pl
Drogi użytkowniku - zapamiętaj sobie, nie ponoszę odpowiedzialności za posty innych użytkowników serwisu - odpowiadam tylko za siebie!!!

GoPro Fan Club - www.goprofc.com


#14 Share Jarecki21

Jarecki21

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 566 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:dolnośląskie

Napisany 11 sierpień 2010 - 20:45

problem ze światłami A ja przypominam, że w gniazdku jest osobny obwód na prawą i lewą stronę. Byż może z ciągnika bierze tylko z jedej strony, wyprowadza w gniazdku w przczepie na drugą stronę.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem ze światłami Dzisiaj, 02:31
  •  

#15 Share asharot

asharot

    Przyjaciel Forum

  • Members
  • PipPipPip
  • 4012 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Miasto Meneli wg B.Lindy

Napisany 12 sierpień 2010 - 15:54

problem ze światłami

dobra mase zrób najepiej osobnym kablem to jest bardzo pewne a nie na ramie

Taa,najlepiej przewodem 10mm2 z końcówką oczkową przykręcanym do zwolnicy ciągnika i wtedy będzie pewne.

Proponuje kupić nowy przewód na metry i nie robić "dziadostwa"

Naklejki piktogramy: http://tiny.pl/g7fxv


Podobne tematy