Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bizon Z056 gubi ładowanie


33 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Bizon1201

Bizon1201

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Polskie maszyny rolnicze, motoryzacja :D

    1709165 numer juz nie aktualny został usuniety

Napisany 18 lipiec 2010 - 08:18

Bizon Z056 gubi ładowanie Witam serdecznie. Zwracam się do osób mających pojęcie o ewentualna pomoc. A wiec po odpaleniu kombajnu przez około minute czasu Bizonik ma normalne ładowanie akumulatorów zaś po upływie tej minuty traci te ładowanie. Co może byc nie tak ? Chciałbym dodać ze alternator był sprawdzany przez fachowca ,został wymieniony na nowy regulator napięcia ,oraz stacyjka.Problem pojawił sie własnie pod koniec tamtych żniw.
-U-R-S-U-S- Potęga i Moc :D
Bizon- twórcze myślenie lepsze kombajny
Nasze najlepsze !!!

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Bizon Z056 gubi ładowanie Dzisiaj, 22:59
  •  

#2 Share bizonbs

bizonbs

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 158 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. Łódzkie

Napisany 18 lipiec 2010 - 08:26

Bizon Z056 gubi ładowanie Wszystko co miałem na myśli chyba już wymieniłeś. Weź jeszcze raz dokładnie sprawdź regulator... A akumulatory padają ci czy nadal są dobre?

SIECI, SERWERY, MONITORING, SPRZĘT IT I AUTOMATYKA :)


#3 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7798 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 18 lipiec 2010 - 08:41

Bizon Z056 gubi ładowanie Kup porządny regulator i załóż.Ja miałem to samo, może minutę i rozłączało.Wymieniłem chyba z 6 regulatorów aż kupiłem w innym sklepie z innej firmy i jest dobrze.Tamte wszystkie spakowałem i oddałem do sklepu a właściciel spakował wszystkie z półki i oddał producentowi.



#4 Share Bizon1201

Bizon1201

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Polskie maszyny rolnicze, motoryzacja :D

    1709165 numer juz nie aktualny został usuniety

Napisany 18 lipiec 2010 - 08:49

Bizon Z056 gubi ładowanie Akumulatory po całym dniu koszenia padają. A tak byc nie może.
-U-R-S-U-S- Potęga i Moc :D
Bizon- twórcze myślenie lepsze kombajny
Nasze najlepsze !!!

#5 Share ferdek255

ferdek255

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 61 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Osiek

Napisany 18 lipiec 2010 - 08:56

Bizon Z056 gubi ładowanie U mnie to jest że ma za duże ładowanie skacze do 30v :D i jak go zgaszę to już nie odpalę i muszę aku. pod prostownik i co może być tym przyczyną?? Regulator jest nowy alternator był sprawdzany alternator i miał szczotki czyszczone i nie wiem co się dzieje. Proszę o pomoc.
Moje Maszynki
Pronar 82sa
Mf 255
Zapraszam na mój profil na www.youtube.pl/rysiek112

#6 Share oFsik

oFsik

    Moc dostarcza Zetor

  • Members
  • PipPipPip
  • 1780 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Rzeszowa

Napisany 18 lipiec 2010 - 09:09

Bizon Z056 gubi ładowanie @Bizon u mnie w tamtym roku słabo ładował i się okazało ze szczotki się zacinały :D
Zetor is power
power is Zetor

Zapraszam do obejrzenia moich filmików http://pl.youtube.com/user/oFsik53

#7 Share Bizon1201

Bizon1201

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 17 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Polskie maszyny rolnicze, motoryzacja :D

    1709165 numer juz nie aktualny został usuniety

Napisany 18 lipiec 2010 - 09:13

Bizon Z056 gubi ładowanie Tak ale on ma dobre ładowanie tylko je po prostu gubi.
-U-R-S-U-S- Potęga i Moc :D
Bizon- twórcze myślenie lepsze kombajny
Nasze najlepsze !!!

#8 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7798 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 18 lipiec 2010 - 16:16

Bizon Z056 gubi ładowanie Tak jak u mnie.Po minucie rozłączało.Winny był regulator.

A to że po zgaszeniu nie zapali to najszybciej akumulatory.Wyciąg aku włóż w samochód i podjedź do sklepu gdzie handlują aku i sprawdź miernikiem pod obciążeniem.Tam ci się wyjaśni dużo.Jak ci spadnie poniżej 5 Volt przy obciążeniu to złom, 8 to dobrze.

#9 Share myster

myster

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 47 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 lipiec 2010 - 21:11

Bizon Z056 gubi ładowanie tomek73 co ty piszesz akumulator jesli juz ma ponizej 8 pod obciazeniem to jest szrot a nie 5 przy piecu to nie wiem czy malucha odpali.

Kup regulator napiecia elektroniczny ale nie taki jak sprzedaja np w Grene tylko taki jak sa np w autobusach on jest w czranej plastikowej obudowie jak zalozysz go to z ladowaniem nie bedzies zmiec problemow na 100% przerabialem to u siebie

#10 Share sap

sap

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 8 postów

Napisany 28 grudzień 2010 - 19:29

Bizon Z056 gubi ładowanie

Witam serdecznie. Zwracam się do osób mających pojęcie o ewentualna pomoc. A wiec po odpaleniu kombajnu przez około minute czasu Bizonik ma normalne ładowanie akumulatorów zaś po upływie tej minuty traci te ładowanie. Co może byc nie tak ? Chciałbym dodać ze alternator był sprawdzany przez fachowca ,został wymieniony na nowy regulator napięcia ,oraz stacyjka.Problem pojawił sie własnie pod koniec tamtych żniw.

ja przerabiałem podobny temat ale u mnie był problem w momencie włączania lamp, wtedy napięcie nagle spadało i po paru godzinach aku siadały problem był tego typu, że oświetlenie i ładowanie było pod jednym bezpiecznikiem czasem się zdarzało że się przepalił ale od momętu gdy rozłączyłem oświetlenie i ładowanie na dwa bezpieczniki to nie mam problemu nawet przy długotrwałym nocnym koszeniu. nie wiem czy to było przyczyna le teraz jest ok

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Bizon Z056 gubi ładowanie Dzisiaj, 22:59
  •  

#11 Share roltech

roltech

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 320 postów
  • Płeć:Nie powiem

Napisany 28 grudzień 2010 - 20:34

Bizon Z056 gubi ładowanie Panowie, najczęstrze przyczyny z jakimi się spotkałem przy podobnych objawach to, tandetne regulatory mechaniczne i paski klinowe.

#12 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7798 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 28 grudzień 2010 - 21:27

Bizon Z056 gubi ładowanie Objaw opisany że po włączeniu świateł zanika ładowanie to pasek za luźny.

#13 Share wiktor27

wiktor27

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 265 postów
  • Lokalizacja:zachodniopomorskie

Napisany 16 sierpień 2011 - 17:49

Bizon Z056 gubi ładowanie co może być odpaliłem bizonka ładowania brak a z regulatora dymek leciał,założyłem drugi i żadnego dymka a na akumulatory prąd idzie 28v to dobrze :D

#14 Share ENDURAK91

ENDURAK91

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 494 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Chełm-Hrubieszów
  • Zainteresowania:rolnictwo, technika rolnicza, motocykle, motoryzacja,

Napisany 10 październik 2011 - 16:43

Bizon Z056 gubi ładowanie a ja w bizonie mam taki problem z ładowaniem żę ładuje prawie na 30V kombajn jak postoi dłużej to za nic nie odpali wymieniałem już alternator, regulatory już miałem 3 i jeden elektryczny i nic akumulatory mam prawie nowe sprawdzałem je ( po 12,4V) i altrnator (26,5V) voltomierzem i wszystko jest ok.

dodam że po wyłaczeniu hebla jest wszystko wpożądku z odpalaniem co możę być przyczyną rozładowywania akumalatorów ?

#15 Share bobytempelton

bobytempelton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Opatowa

Napisany 10 październik 2011 - 17:57

Bizon Z056 gubi ładowanie Skoro tyle ci ładuje to dawno temu się zagotowały
Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

#16 Share karolek12

karolek12

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 156 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 11 październik 2011 - 20:09

Bizon Z056 gubi ładowanie kolega nie wprowadza ludzi w bład prad ładowania w bizonie moze nawet wynosci 28,8V

#17 Share bobytempelton

bobytempelton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Opatowa

Napisany 11 październik 2011 - 20:21

Bizon Z056 gubi ładowanie doskonale o tym wiem bo nieraz walczyłem z regulatorami bo ładowały więcej niż 28,8v i gotowały akumulatory, kolega wyżej pisał o 30v
Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

#18 Share ENDURAK91

ENDURAK91

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 494 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Chełm-Hrubieszów
  • Zainteresowania:rolnictwo, technika rolnicza, motocykle, motoryzacja,

Napisany 11 październik 2011 - 20:31

Bizon Z056 gubi ładowanie koledzy ale co na to poradzić ładowanie niby zaj....te a na akmukatorach wszystko dobrze ajak co do czego to nie odpala? :(

już było kilku znawców elektryków i oczywiście nic nie poradzili sobie ;[

#19 Share rucin

rucin

    Zaawansowany

  • Validating
  • PipPipPip
  • 216 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze Sokołów Podlaski

Napisany 12 październik 2011 - 18:45

Bizon Z056 gubi ładowanie sprawdź bezpieczniki

Edytowany przez rucin, 12 październik 2011 - 18:45.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Bizon Z056 gubi ładowanie Dzisiaj, 22:59
  •  

#20 Share bobytempelton

bobytempelton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Opatowa

Napisany 12 październik 2011 - 19:25

Bizon Z056 gubi ładowanie A może poprostu masz złodzieja który kradnie prąd gdy maszyna stoi,może uszkodzony hebel, lub przycięty kabel pomiedzy heblem a akumulatorami i prąd ucieka z akumulatorów pomimo wyłączonego hebla. Na wyłączonym heblu zdejmij jedną kleme z akumulatorów biegnącą do hebla czyli (-) i wsadź pomiedzy kleme a słupek akumulatora żarówke24v, do jej zacisków tak aby zaświeciła, jeżeli się bedzie świecić czy choćby jażyć to masz złodzieja który zżera twoje akumulatory, tylko sam go musisz znaleźć.Ja kiedyś miałem przyciety kabel od akumulatora do hebla i było podobnie, daj znać po badaniu :)
Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

Podobne tematy