Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z napędem w MF 698


4 odpowiedzi na ten temat

#1 Share emilchaja

emilchaja

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 343 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:świętokrzyskie ok. jedrzejowa

Napisany 17 czerwiec 2010 - 20:57

Problem z napędem w MF 698 Witam problem polega na tym że siedząc w kabinie i skręcając kołami w lewo przy cofaniu do tyłu słychać tak jakby przednie prawe koło łupało(siedząc w kabinie). Jadąc prosto do przodu skręcając w lewo lub w prawo jest wszystko ok. jadąc do tyłu i skręcając kołami w prawo też wszystko jest ok. po rozebraniu krzyżaki są w porządku jedynym mankamentem było pęknięte łożysko ślizgowe to na którym skręca cała przednia zwolnica.Jeśli ktoś ma inne pomysły bardzo proszę o pomoc i z góry bardzo dziękuje. NUMER łożyska to SKF GAC 45 F

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z napędem w MF 698 Dzisiaj, 14:05
  •  

#2 Share Ursus3PGT

Ursus3PGT

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 73 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Witaniów

Napisany 17 czerwiec 2010 - 21:14

Problem z napędem w MF 698 u mnie było coś takiego póki nie wymieniłem krzyżaków a u Ciebie nie wiem

#3 Share emilchaja

emilchaja

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 343 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:świętokrzyskie ok. jedrzejowa

Napisany 18 czerwiec 2010 - 06:23

Problem z napędem w MF 698 Witam a czy u Ciebie było widac że krzyżaki są zużyte (np. luz )bu u mnie poruszając je ręką nie wyczuwa się luzu, też Ci strzelało przy skreconych kołach do tyłu czy jadąc do przodu i skręcając też? Z góry dzięki za odpowiedź

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z napędem w MF 698 Dzisiaj, 14:05
  •  

#4 Share luckywasak

luckywasak

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 271 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie

Napisany 23 czerwiec 2010 - 19:44

Problem z napędem w MF 698 Sprawdz sobie luz poprzeczny na wałku przenoszącym napęd ze skrzyni biegów do przedniego mostu i obficie przesmaruj tulejki które łączą ten wałek z czopami. Wbrew pozorom to właśnie to może być przyczyną stukania. U mnie tak było (łupało na wstecznym przy skręconych kołach i delikatnie grzechotało w czasie jazdy) i wszystko ucichło po dobrym przesmarowaniu.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z napędem w MF 698 Dzisiaj, 14:05
  •  

#5 Share emilchaja

emilchaja

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 343 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:świętokrzyskie ok. jedrzejowa

Napisany 24 czerwiec 2010 - 11:04

Problem z napędem w MF 698 Dzieki kolego za podpowiedź nie pomyślałem o tym a to może być przyczyną bo tulejki są suchutkie ;)

Podobne tematy