Skocz do zawartości

Zdjęcie

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share mariush19

mariush19

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 71 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 czerwiec 2010 - 14:20

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa Witam
pacjent Belarus 920.2
dzisiaj niechcący zobaczyłem że nie działa podnośnik... dźwignia była w pozycji "uniesiony" a podnośnik ani drgnie. Nie działa też WOM. Kontrolka nad przyciskiem świeci się. Dźwignia pod siedzeniem włączona na 540/1000. Pod ciągnikiem nic się nie przestawiło ( jest na 540).
Co jest do licha? Kiedyś tak miałem w mf 255 to obcięła się tarcza drugiego stopnia....

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa Dzisiaj, 02:00
  •  

#2 Share LukaszZduny

LukaszZduny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 czerwiec 2010 - 18:07

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa Włącz pompę hydrauliczną.

#3 Share tomcio87

tomcio87

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, motoryzacja, hodowla

Napisany 17 czerwiec 2010 - 18:34

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa Wlasnie moze pompa jest wylaczona

#4 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7793 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 17 czerwiec 2010 - 20:29

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa On nie ma tarczy 2 stopnia a pompa i WOM jest na jednym wałku.A czy pompa jest włączona czy nie to nie ma nic wspólnego.Połóż się pod ciągnikiem i zobacz czy kręci ci się wałek na sprzęgle ,ale włącz wom i zablokuj.Prawdopodobnie ścięło ci frezy na sprzęgle.Wałek jest połączony z sprzęgłem frezami [bez tarczy]na stałe.Podabnie jak MF tylko bez tarczy.

#5 Share mariush19

mariush19

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 71 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 czerwiec 2010 - 20:41

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa ufff. na szczęście to pompa była wyłączona. Nie wiedziałem że taki wyłącznik jest w ogóle. Studiowałem instrukcję ale chyba nie dokładnie albo nie od tego modelu bo nic o tym wyłączniku nie znalazłem :)
dzięki za szybką odp.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa Dzisiaj, 02:00
  •  

#6 Share LukaszZduny

LukaszZduny

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 601 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 czerwiec 2010 - 20:45

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa

On nie ma tarczy 2 stopnia a pompa i WOM jest na jednym wałku.A czy pompa jest włączona czy nie to nie ma nic wspólnego.Połóż się pod ciągnikiem i zobacz czy kręci ci się wałek na sprzęgle ,ale włącz wom i zablokuj.Prawdopodobnie ścięło ci frezy na sprzęgle.Wałek jest połączony z sprzęgłem frezami [bez tarczy]na stałe.Podabnie jak MF tylko bez tarczy.

Spokojnie... :) Bez pompy wałka nie włączysz gdyż masz tu załączanie elektrohydrauliczne więc nigdzie się kłaść nie potrzeba :)

#7 Share tomcio87

tomcio87

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 227 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:kujawsko-pomorskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, motoryzacja, hodowla

Napisany 22 czerwiec 2010 - 18:51

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa mariush no to podejrzewam ze troche Ci sie kolego cisnienie juz podnioslo ;) jak to mowia zlosliwosc rzeczy martwych

#8 Share sirKonrado

sirKonrado

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 256 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Cze-wy --> Kraków

Napisany 22 czerwiec 2010 - 19:54

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa nie wiem czy moge tu dopisac ale...mam problem z podnośnikiem w mtz 320,wydaje mi sie ze chodzi o lewy siłownik poniewaz zauwazylem z niego wyciek oleju,podnosi tylko do pewnego momentu z tym ze prawe ramie zawsze jest troche wyzej podniesione.czy siłownik jest do wymiany czy moze pompa nawaliła?pomożecie?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa Dzisiaj, 02:00
  •  

#9 Share marcin974

marcin974

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 3082 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice włocławka

Napisany 23 czerwiec 2010 - 19:07

Belarus 920 Podnośnik monoblok i WOM nie działa

Spokojnie... ;) Bez pompy wałka nie włączysz gdyż masz tu załączanie elektrohydrauliczne więc nigdzie się kłaść nie potrzeba :D

No i blokada tylnego mostu tez nie bedzie działać :)

Czujniki (nowe zamienniki) do kombajnu buraczanego stoll sprzedam
Kontakt 661995047



Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy