Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sipma 279/1 pytanie


354 odpowiedzi na ten temat

#141 Share kazoo

kazoo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 11 sierpień 2010 - 15:00

Sipma 279/1 pytanie Ciągnik jest nowy, a nie mogę podłączyć prasy do sąsiada ciągnika bo oleje się wymieszają.
A jak sprawdzić czy jest dobry rozdzielacz w ciągniku?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Sipma 279/1 pytanie Dzisiaj, 15:50
  •  

#142 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 11 sierpień 2010 - 18:19

Sipma 279/1 pytanie co to za ciagnik?? jesli ciagnik jest nowy to raczej nie rozdzielacz... do jednej z koncowki w ciagniku podlacz zegar cisnieniowy i sprawdz ile jest...
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#143 Share kazoo

kazoo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 11 sierpień 2010 - 19:41

Sipma 279/1 pytanie MF 4455, nie mam takiego czegoś, zostaje mi czekać na serwis.

#144 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 11 sierpień 2010 - 19:46

Sipma 279/1 pytanie no to wtedy watpie zeby byla to wina rozdzielacza w ciagniku, no ale kto wie, nawet nowe ciagniki sie psuja... ale to raczej wina prasy...
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#145 Share kazoo

kazoo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 11 sierpień 2010 - 19:51

Sipma 279/1 pytanie a przy tym rozdzielaczu w prasie jest jakaś regulacja?

#146 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 11 sierpień 2010 - 19:59

Sipma 279/1 pytanie nie wiem, przynajmniej przy moim nie ma. ja mam ten wkladany do kabiny ciagnika...
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#147 Share Arek

Arek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3536 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ziemia Łowicka

Napisany 11 sierpień 2010 - 22:49

Sipma 279/1 pytanie Otwieranie się klapy nie ma nic wspólnego z rozdzielaczem ciągnika. Puszcza zamek w prasie,jeśli prasa nowa wzywać serwis.

#148 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 12 sierpień 2010 - 20:14

Sipma 279/1 pytanie @Arek, przeciez kolega @kazoo wyraznie napisal, ze w jego prasie jest zegar wiec tutaj jak najbardziej moglaby byc wina rozdzielacza ale to warto sprawdzic...
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#149 Share kazoo

kazoo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 13 sierpień 2010 - 17:31

Sipma 279/1 pytanie Przyjechał serwis i wymienił zawór w prasie. Teraz klapa sama się nie uchyla, nie wiem dlaczego niektórzy piszą że w sipmie to normalne że pod koniec klapa się uchyla, nie ma prawa sama się otworzyć jeśli jest wszystko sprawne.

#150 Share momek

momek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 173 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:skierniewice
  • Zainteresowania:www.garazforum.pl

Napisany 25 grudzień 2010 - 17:42

Sipma 279/1 pytanie jeśli mogę pomuc to wykręć "rozdzielacz " w pracie i tam będziesz miał takie 2 zaworki bespieczeństwa i podkręć je o 2 obroty wystarczy i jeszcze przy złączkach co dokręcasz do traktora są takie filterki w tch przewodach rozkręć i wyczyśc u mnie pomogło rużnice było widać odrazu wcześniejsze 2 belki to teraz 1

jeśli mogę pomuc to wykręć "rozdzielacz " w pracie i tam będziesz miał takie 2 zaworki bespieczeństwa i podkręć je o 2 obroty wystarczy i jeszcze przy złączkach co dokręcasz do traktora są takie filterki w tch przewodach rozkręć i wyczyśc u mnie pomogło rużnice było widać odrazu wcześniejsze 2 belki to teraz 1

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Sipma 279/1 pytanie Dzisiaj, 15:50
  •  

#151 Share Patryczek

Patryczek

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jabłonowo
  • Zainteresowania:rolnictwo w ogólnym słowa znaczeniu

Napisany 26 grudzień 2010 - 19:16

Sipma 279/1 pytanie

Jaka może być przyczyna otwierania się klapy tylnej w prasie sipma z279/1 z hydrauliczną blokadą?

Masz siłowniki do naprawy albo wymontuj z przodu prasy taką kostkę i daj ją do regeneracji, nie polecam nowej bo są do niczego coś o tym wiem :lol:

#152 Share Patryczek

Patryczek

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 9 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jabłonowo
  • Zainteresowania:rolnictwo w ogólnym słowa znaczeniu

Napisany 26 grudzień 2010 - 19:37

Sipma 279/1 pytanie

Witam posiadam Sipme 279/1 i zamierzam zalozyc do niej aparat na siatke i tu pytanie dla posiadaczy jak on sie sprawuje wymiencie wady i zalety.

Z góry dzieki
Pozdrawiam Bartek

wadą jest że jak się porządnie zapcha prasa to jest problem bo istnieje możliwość wygięcia takiej belki w którą uderza nóż który ucina siatkę a żeby dojść do tej belki trzeba "rozebrać pół maszyny" no ale lepiej założyć że nic się nie stanie, ja robię rocznie 4tys bel więc mogę coś powiedzieć

#153 Share momek

momek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 173 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:skierniewice
  • Zainteresowania:www.garazforum.pl

Napisany 28 grudzień 2010 - 20:13

Sipma 279/1 pytanie witam panowie mam kilka pytań co do tej prasy chodzi mi o głośną pracę pracuje z pronarem 82ai na polu cholernie głośno chodzi i czy wasze też tak chodzą głuwnie podbierak i łączenie komur bo przy otwartej tylniej szybie radia niemogę sobie słuchać :(a i czy jak by przełączyć wałek na 1000obrotów i jezdzić bez gazu to nic jej niebądzie??

#154 Share PeriplPl

PeriplPl

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 135 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Dolny Śląsk

Napisany 29 grudzień 2010 - 11:46

Sipma 279/1 pytanie Jaki koszt zakupu adaptera do siatki ?
Można go samemu zamontować czy trzeba wzywać serwis ?
Chwytak do bel na jedne siłowym czy na dwa ? Co do czego.... ??

#155 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 29 grudzień 2010 - 14:08

Sipma 279/1 pytanie aparat do siatki kosztuje cos oklolo 5 tys zl i raczej samemu sie da go zamontowac.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#156 Share mikcom20

mikcom20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 314 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 30 grudzień 2010 - 20:10

Sipma 279/1 pytanie Jaka jest różnica miedzy Classic Z-279/1 a Farma II Z-279/1 oprócz mechanicznej blokady w Farmie.?

#157 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 30 grudzień 2010 - 22:50

Sipma 279/1 pytanie szerokie ogumienie, elektryczny sterownik, to polautomatyczne smarowanie lancuchow i rozdzielacz podbieracz/klapa, to wszystko jest w standardzie w Farma II, w Classicu nie ma nic w podstawie z tego wyposazenia.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#158 Share Maniek

Maniek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 163 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Ciechocinka
  • Zainteresowania:AGROBIZNES

Napisany 30 grudzień 2010 - 23:29

Sipma 279/1 pytanie @Henius91 wymieniłeś różniące się, że tak powiem pierdołki a zapomniałeś o głównej różnicy jaką są wałki w przedniej części komory przez co zmniejsza się długość łańcucha (dla Farmy II);)
Wszystko co da się powiedzieć, da się powiedzieć prosto, a czego nie da się powiedzieć o tym trzeba milczeć...

#159 Share czarek7340

czarek7340

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 131 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Płońsk
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 31 grudzień 2010 - 09:29

Sipma 279/1 pytanie Wałki są w przedniej części prasy ale w Z569/1 a w Z279/1 Famie II nie ma tylko jest łańcuch

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Sipma 279/1 pytanie Dzisiaj, 15:50
  •  

#160 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 31 grudzień 2010 - 19:24

Sipma 279/1 pytanie dokladnie, cala komora jest lancuchowa :o niczym innym sie nie rozni niz tym co wymienilem :P
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

Podobne tematy sipma 279/1