Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z przednim napedem 904/914


64 odpowiedzi na ten temat

#1 Share marcinek904

marcinek904

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 30 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 24 luty 2009 - 13:01

Problem z przednim napedem 904/914 gdzie tu szukac usterki? pomóżcie! :)

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z przednim napedem 904/914 Dzisiaj, 15:15
  •  

#2 Share Elektrotechnik

Elektrotechnik

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 4477 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Elektronika, specjalizacja: replikatory i teleportery.

Napisany 24 luty 2009 - 14:11

Problem z przednim napedem 904/914 Załącznie mostu masz hydrauliczne czy na sprzęgło kłowe? Bo jeżeli hydrauliczne, to zdarza się, że napęd przepuszcza. Może też być tak, że pompa olejowa nie daje odpowiedniego ciśnienia.

#3 Share art1224

art1224

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Płocka

Napisany 24 luty 2009 - 19:12

Problem z przednim napedem 904/914 Też tak miałem w 1224. Winne były zużyte tarcze w sprzęgle hydraulicznym od napędu.

#4 Share marcinek904

marcinek904

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 30 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 24 luty 2009 - 22:15

Problem z przednim napedem 904/914 uuuu.... tego to nie wiem, czy jest hydrauliczne czy na sprzęgło kłowe :) wyciągam linke i jade. jakis przewod hydrauliczny dochodzi do rozdzielacza przedniego napędu, a wedlug katalogu jest tam sprzeglo klowe, jest tez sprzeglo przy przednim moscie. rozbieraliscie to kiedys ???

#5 Share paktofonikas1987

paktofonikas1987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlasie

Napisany 24 luty 2009 - 22:31

Problem z przednim napedem 904/914 Jak nie zminiałeś nic to masz tarczki dociskane hydrauliczne.

sprzedam

Ciągnik Zetor ZTS 16245    www.olx.pl/oferta/ciagnik-zetor-zts-16245-nie-1634-case-fendt-john-deutz-ursus-1614-CID757-IDcIy4R.html

 


#6 Share wpsowa692

wpsowa692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Krośniewice

Napisany 24 luty 2009 - 22:53

Problem z przednim napedem 904/914 a wzmacniacz i walek dzialaja.

#7 Share marcinek904

marcinek904

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 30 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 24 luty 2009 - 23:30

Problem z przednim napedem 904/914 wzmacniacz napewno :)

#8 Share wpsowa692

wpsowa692

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 137 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Krośniewice

Napisany 24 luty 2009 - 23:39

Problem z przednim napedem 904/914 jesli jest cisnienie z mikropompki to moga byc tarczki albo manrzeta na tloku pekla.hm.moze suwak w kostce sie zacina.

#9 Share marcinek904

marcinek904

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 30 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 05 marzec 2009 - 12:45

Problem z przednim napedem 904/914 serdeczne dzieki

#10 Share rafiook

rafiook

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska

Napisany 18 marzec 2009 - 23:53

Problem z przednim napedem 904/914 Mam podobnie, naped jak konczyłem orke dzialal kiedy chciał 1h w koncu juz bez przodka dokonczyłem. druga sprawa WOM to samo na gestym oleju jeszcze sie wlaczał pozniej juz nie było szans.Wzmacniacz odłaczył poprzedni własciciel wiec nie wiem. Podejrzewam usterke ale chcial bym jeszcze sie od was dowiedziec.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z przednim napedem 904/914 Dzisiaj, 15:15
  •  

#11 Share Lukasz1

Lukasz1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 94 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 marzec 2009 - 14:41

Problem z przednim napedem 904/914 Najprawdopodobniej jest to uszkodzona mikro pompka lub rozdzielacz ale możne nie masz oleju w skrzyni?

#12 Share rafiook

rafiook

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska

Napisany 26 marzec 2009 - 23:02

Problem z przednim napedem 904/914 olej jest. na bagnecie jest prawidłowy poziom oleju

#13 Share Lukasz1

Lukasz1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 94 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 marzec 2009 - 17:21

Problem z przednim napedem 904/914 No to więc tak jak pisałem jest to brak ciśnienia w układzie hydraulicznym w skrzyni spowodowane na 99% zużytą mikro pompką

#14 Share rafiook

rafiook

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska

Napisany 30 marzec 2009 - 23:12

Problem z przednim napedem 904/914 Lukasz1 ale dlaczego ona nie podaje oleju jaki jest powod z nia jeszcze nie mialem doczynienia wiec nie wiem

#15 Share Lukasz1

Lukasz1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 94 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 marzec 2009 - 17:23

Problem z przednim napedem 904/914 A no taki że np. ma wyrobione w środku zębatki i ni daje ciśnienia.
Z kolei następnym powodem możne być coś z rozdzielaczem.
Najlepiej sprawdź ciśnienie oleju w tym układzie, wkręcając zegar w miejsce czujnika spadku ciśnienia oleju i będziesz widział co się dzieje.

#16 Share rafiook

rafiook

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska

Napisany 31 marzec 2009 - 22:15

Problem z przednim napedem 904/914 dzieki za info. cisnienia nie ma ;) ;) bo odkrece ktorykolwiek przewod co cisnie olej to nima nic

#17 Share Lukasz1

Lukasz1

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 94 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 kwiecień 2009 - 13:39

Problem z przednim napedem 904/914 Hmm ale to też jest dziwne że z żadnego przewodu z obiegu skrzyni nie leci olej. Moim zdaniem powinna pompka dawać trochę oleju, a jeśli nie daje nic to możesz mieć np przewód doprowadzający olej do mikro pompki obluzowany i też nie będzie ciśnienia.

#18 Share rafiook

rafiook

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska

Napisany 02 kwiecień 2009 - 21:48

Problem z przednim napedem 904/914 smieszna sprawa z tym naszym ciagnikiem przy mlynie do ccmki i przy rozrzutniku zeby zaczela dawac olej na walek i naped wlewalem przez czujnik , rozdzielacz z 200ml hipolu i zaczela zygac olejem i naped szedl jak wsciekly. ;) ;) i badz tu madry :D w tym tygodniu moze zaczne z nim grzebac to zobacze co to za cuda sie dzialy

#19 Share marcinek904

marcinek904

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 30 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:łódzkie

Napisany 16 czerwiec 2009 - 20:39

Problem z przednim napedem 904/914

Hmm ale to też jest dziwne że z żadnego przewodu z obiegu skrzyni nie leci olej. Moim zdaniem powinna pompka dawać trochę oleju, a jeśli nie daje nic to możesz mieć np przewód doprowadzający olej do mikro pompki obluzowany i też nie będzie ciśnienia.

albo zerwany frez na wałku

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z przednim napedem 904/914 Dzisiaj, 15:15
  •  

#20 Share petes

petes

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wodzisław ślaski

Napisany 26 lipiec 2009 - 21:49

Problem z przednim napedem 904/914 Mam takie pytanie odnośnie ursusa 385A przedni napęd nie ciągnie gdy ciągnik jest tyłem w górze. Nie wiem czy to dzieje się także przy jeździe do przodu ale mam pola górzyste i jest to problemem gdy przód nie ciągnie a chce cofnąć ponieważ gdy jest mokro ściągą mnie na bok na blokadzie i d*pa. Odgłos jest taki jakby coś przeskakiwało i szarpie ciągnikiem pod górę ciągnie ( przy jeździe do przodu tyłem w dole) bo w orce widziałem ciągnik kupiłem 3 miechy temu nie wiem jakie tam jest sprzęgło czy kłowe czy tarczowe wzmacniacz momentu wyciągnięty ale wom chodzi bez zastrzeżenia liczę na pomoc i myślę że to nie będzie wielka i uciążliwa w naprawie awaria ;/

Podobne tematy