Skocz do zawartości

Zdjęcie

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie.


23 odpowiedzi na ten temat

#1 Share adaskupodkarpacie

adaskupodkarpacie

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łęk Ostrów

Napisany 07 czerwiec 2007 - 13:21

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. witam mam problem w swoim ursusie po remoncie złożeniu i podłaczylismy instalacje wszystko działało:) niestety tylko tydzień czy dwa teraz sa tylko długie swiatła noi jak nacisne stop to sie zaswieca kontroka oleju co to mże być?? myslałem ze masa ale sprawdzałem mase od aku do ciagnika i tam jest dobrze gdzie dalej szukać??
\

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. Dzisiaj, 02:14
  •  

#2 Share elektrotech

elektrotech

    technik elektronik -informatyk

  • V.I.P.
  • rank
  • 1425 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Ursus C-325A, budowa nietypowych maszyn rolniczych

Napisany 07 czerwiec 2007 - 14:39

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. sprawdzałeś skrzynkę bezpieczników??? niemniej cos mi wygląda na stacyjkę...-
proponuje sprawdzić -bezpieczniki masz aluminiowe?? wymień na ceramiczne ,
na forum mamy schemat do 60-tki przeanalizuj oraz sadzę że warto poprawic styki na skrzynce bezpieczników-zakładam że tam nikt nie ingerował..ale faktycznie sprawdz masę na kabinie-błotniki

#3 Share adaskupodkarpacie

adaskupodkarpacie

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łęk Ostrów

Napisany 07 czerwiec 2007 - 15:53

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. na kabinie błotniki tam raczej nic skoro mi sie kontrolki nawet nei swieca wg tego schamtu co jest na forum była poprawiana elektryka w tym ciągniczku sprawdze bezpieczniki i stacyjke
\

#4 Share ROLNIK7

ROLNIK7

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WIELKOPOLSKA

Napisany 08 czerwiec 2007 - 15:36

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. Najprawdopodobniej będzie coś w stacyjce (może źle podłączone kable)

A bezpieczniki się nie palą?
http://pl.youtube.co...h?v=2uZ6M3z_EnU

Nie ma to jak jechać Ursusem C-330 w garniaku do szkoły po maturę!!!!

#5 Share elektrotech

elektrotech

    technik elektronik -informatyk

  • V.I.P.
  • rank
  • 1425 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Ursus C-325A, budowa nietypowych maszyn rolniczych

Napisany 08 czerwiec 2007 - 20:35

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie.

Najprawdopodobniej będzie coś w stacyjce (może źle podłączone kable)

A bezpieczniki się nie palą?

mamy informacje że nic nie było ruszane,a było dobrze...stawiam na stacyjkę-wypalone styki

#6 Share adaskupodkarpacie

adaskupodkarpacie

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łęk Ostrów

Napisany 09 czerwiec 2007 - 17:16

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. coś przestwiłem wtedy w tsacyjce ze nawet jak nie ma włozonego kluczyka to można zapalić ale kontrolki sie nei swieca
\

#7 Share elektrotech

elektrotech

    technik elektronik -informatyk

  • V.I.P.
  • rank
  • 1425 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Ursus C-325A, budowa nietypowych maszyn rolniczych

Napisany 09 czerwiec 2007 - 17:45

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie.

coś przestwiłem wtedy w tsacyjce ze nawet jak nie ma włozonego kluczyka to można zapalić ale kontrolki sie nei swieca

\
czyli sadzę że to wina stacyjki,poprostu mominąłeś zacisk 30-30 ,bo przy podłaczeniu prawidłowym na zaciskach 30-30-54-15 powinno się pojawić napięcie z aku...więc popraw to co zrobiłeś ..najprawdopodobniej też coś poplątałeś z kablami lub padła stacyjka stąd ta dyskoteka....
zerknij na schemat
Dodany obrazek

#8 Share ROLNIK7

ROLNIK7

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WIELKOPOLSKA

Napisany 10 czerwiec 2007 - 07:07

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. Musiałeś źle włożyć tan najgrubszy kabel, skoro zapala bez kluczyka, lub stacyjka jest do wymiany!
http://pl.youtube.co...h?v=2uZ6M3z_EnU

Nie ma to jak jechać Ursusem C-330 w garniaku do szkoły po maturę!!!!

#9 Share elektrotech

elektrotech

    technik elektronik -informatyk

  • V.I.P.
  • rank
  • 1425 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Ursus C-325A, budowa nietypowych maszyn rolniczych

Napisany 10 czerwiec 2007 - 15:52

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. ma podany schemat, jak na tacy..wystarczy kabel po kablu prześledzić i już wszystko wiadomo

#10 Share adaskupodkarpacie

adaskupodkarpacie

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łęk Ostrów

Napisany 10 czerwiec 2007 - 19:49

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. dobra dzięki chłopy pozdro bede coś działał na dniach
\

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. Dzisiaj, 02:14
  •  

#11 Share elektrotech

elektrotech

    technik elektronik -informatyk

  • V.I.P.
  • rank
  • 1425 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Ursus C-325A, budowa nietypowych maszyn rolniczych

Napisany 19 lipiec 2007 - 15:11

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. i sa jakieś efekty???

#12 Share adaskupodkarpacie

adaskupodkarpacie

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łęk Ostrów

Napisany 21 lipiec 2007 - 14:13

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. nie wiem nei miałem czasu a i powiem szczerze narazie nei używam 60tki bo do kopania wystarcza mi 328 ale po żniwah wyciagne i porobie dam znac a i mogłbyś mi przesłać schemat jak podłaczyć halogeny mam takie z poloneza
\

#13 Share elektrotech

elektrotech

    technik elektronik -informatyk

  • V.I.P.
  • rank
  • 1425 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Ursus C-325A, budowa nietypowych maszyn rolniczych

Napisany 21 lipiec 2007 - 19:16

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. jak narazie układam sobie w głowie różne zastosowania...układy elektryki -przewidziane do transportu ,kogut,itd

ps zbyt łatwo sie poddajesz :) przeciez powyżej masz schemat :) ech

#14 Share adaskupodkarpacie

adaskupodkarpacie

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 139 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łęk Ostrów

Napisany 03 sierpień 2007 - 13:30

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. rozebrałem popatrzyłem na stacyjke skeciłem z powrotem i chodzi wydaje sie ze to co z nią dzieje narazie działa wszytstko pozdro dzieki
\

#15 Share ROLNIK7

ROLNIK7

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 281 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WIELKOPOLSKA

Napisany 03 sierpień 2007 - 15:15

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. A więc winna była stacyjka, tak jak ja myślałem i elektrotech!
http://pl.youtube.co...h?v=2uZ6M3z_EnU

Nie ma to jak jechać Ursusem C-330 w garniaku do szkoły po maturę!!!!

#16 Share maximus099

maximus099

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 73 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 maj 2008 - 18:28

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. Ja tez mam problem z elektryka w c-360 a mianowicie w sobotę wymienilismy z tata całą elektryke na nowa (całą mam na myśli wszystko co z elektryka zwiazane) i działało cacy. Dzis tata jechał w dość długa podróż ciagnikiem i na poczatku działało wszystko dobrze ale póżniej co by nie zaswiecił to choinka sie robiła ( wszystkie lampy naraz sie paliły) co może byc przyczyną :)

#17 Share qazi

qazi

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 4544 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 19 maj 2008 - 18:30

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. sprawdź masę czy wszędzie łaczy

#18 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3919 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 19 maj 2008 - 18:33

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. Tak jak koledzy wcześniej pisali sprawdź połączenia lamp z masą.

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#19 Share maximus099

maximus099

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 73 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 maj 2008 - 18:43

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. sprawdze ale może byc przyczyna to że nie mam masy że są pordzewiałe błotniki tak że strach na nich siadać (planowana jest ich wymiana)???

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. Dzisiaj, 02:14
  •  

#20 Share elektrotech

elektrotech

    technik elektronik -informatyk

  • V.I.P.
  • rank
  • 1425 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Ursus C-325A, budowa nietypowych maszyn rolniczych

Napisany 20 maj 2008 - 13:24

C-360, awaria instalacji tydzień po remoncie. za mam zawsze przykręconą tasmię do błotników oraz maski do korpusu ciągnika-

Podobne tematy