Skocz do zawartości

Zdjęcie

problem z klimą jcb


7 odpowiedzi na ten temat

#1 Share gregJCB

gregJCB

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 75 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska
  • Zainteresowania:SPRZEDAM kongslide vibro flex 3m

Napisany 25 marzec 2010 - 20:43

problem z klimą jcb Witam Znawcu tematu-mam problem z klimą w jcb 2135,jest nabita itp ale nie załacza sie? jakim pokretłem ją właczacie? i jak sie ja obsługuje.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem z klimą jcb Dzisiaj, 17:33
  •  

#2 Share dawidg2

dawidg2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2807 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 25 marzec 2010 - 20:58

problem z klimą jcb A jest taki przycisk z rysunkiem śnieżynki? Albo A/C. Powinny być w okolicy pokręteł ciepło/zimno i regulacji dmuchawy.

#3 Share gregJCB

gregJCB

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 75 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska
  • Zainteresowania:SPRZEDAM kongslide vibro flex 3m

Napisany 25 marzec 2010 - 21:25

problem z klimą jcb tak mam 2 kokretła po prawej. 1 regulacja nadmuchu 1-3 a drugie z ikonka snieżynki 1-0. wlaczam i nie działa

tak mam 2 kokretła po prawej. 1 regulacja nadmuchu 1-3 a drugie z ikonka snieżynki 1-0. wlaczam i nie działa

#4 Share Andrzej24871

Andrzej24871

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 846 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pisać na PW

Napisany 25 marzec 2010 - 21:40

problem z klimą jcb hmmm bezpiecznik??? kaput???
O to chodzi , że każdy zachwala i uwielbia zachodnie ciągniki za KOSMICZNE ceny, chociaż wielu tych maszyn nie widziało na oczy i sobie ich nie kupi, a Pronara nie chcą za darmo nawet, bo wstyd nim jezdzić, bo ktoś tam powiedział komuś ze mu się popsuł kiedyś.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem z klimą jcb Dzisiaj, 17:33
  •  

#5 Share Henius91

Henius91

    Rolnik z pomorza

  • Moderator Galerii
  • PipPipPip
  • 2427 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Kościerzyny

Napisany 25 marzec 2010 - 21:46

problem z klimą jcb sprawdz filtr klimatyzacji. u mnie w Oplu Vectrze tez slabo dmucha i musze filtr wymienic, no chyba ze u Ciebie w ogole nie dmucha.
"Ernte gut, alles gut" ...:::KRONE:::...
Valtra - Individually Yours

http://www.youtube.com/user/Henius91 moje filmy

#6 Share dawidg2

dawidg2

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2807 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 25 marzec 2010 - 22:12

problem z klimą jcb Włącz śnieżynkę i zobacz czy się sprężarka załączyła. a kto Ci nabijał klime? Bo on powinien sprawdzić czy chodzi

#7 Share lukesz

lukesz

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie

Napisany 25 marzec 2010 - 22:31

problem z klimą jcb kolego za mało szczegółów troszkę przyczyn może bym bardzo dużo najlepiej sprawdź bezpiecznik a potem zlokalizuj sprężarkę przy kole pasowym jest sprzęgiełko zazwyczaj elektromagnetyczne zobacz czy po wciśnięciu od klimy guzika to się załącza można to zaobserwować ze środek koła pasowego pozostaje w miejscu to nie pracuje jak się kreci to pracuje jest jeszcze problem taki jak Ci ktoś za dużo albo za mało czynnika nabił do układu to jest bezpiecznik ciśnieniowy który nie pozwoli się sprężarce włączyć żeby się nie uszkodziła poza tym jeśli jest czujnik temperatury w kabinie może blokować start bo temperatura jest niska w kabinie ale to nawet na chwile powinna wystartować

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
problem z klimą jcb Dzisiaj, 17:33
  •  

#8 Share gregJCB

gregJCB

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 75 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska
  • Zainteresowania:SPRZEDAM kongslide vibro flex 3m

Napisany 28 marzec 2010 - 10:18

problem z klimą jcb koledzy juz pisze.
Zasade działenia klimatyzacja troche kojarze bo mam bmw 7e38 i tam działa bez problemowo-tylko ze kupiłem z nabitą i do dzis nie nabijałem i jak narazie wszystko gra.
Natomiast jcb wygląda to tak; Wł klime, pokretłem ze snieżynką. Spręrzarka
włacza sie na pare sekund i stanie na pare sek. i znowy sie załaczy i tak cały czas.Tak ma być? Przedtem nie działała bo zwyczajnie kabel plusa wypadł z złączki.Powietrze natomiast dmucha tylko ciepłe bo jakiś "mądry"poprzedni właściciel wymątował zaworek do którego dochodzi linka od regulacji-ciepłe-zimne.znajdował on się na węzu który biegnie do chłodniczki, poprostu jet wymątowany, nie ma możliwosći odcięcia dopływu ciepłej cieczy.
Wogóle to cieżko zwłaszcza teraz jak sie coiepcia zrobiło, np uprawiałem pod owies to poprostu mega goraczka w budzie hehe i musze to naprawic no a wogóle jak taki sprzet i bez klimy hehe.pozdr

Podobne tematy