Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211


8 odpowiedzi na ten temat

#1 Share PiotrNaw

PiotrNaw

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisany 11 marzec 2010 - 19:17

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 WITAM. ZAKUPIŁEM CIĄGNIK ZETOR 5211. MAM PROBLEM Z NAGRZEWNICĄ. BRAK CIŚNIENIA - PŁYN NIE PODNOSI SIĘ DO NAGRZEWNICY. SPRAWDZAŁEM PRZEWODY - WSZYSTKIE DROŻNE. CO MOŻE BYĆ PRZYCZYNĄ ? PIOTR

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 Dzisiaj, 04:27
  •  

#2 Share Adrian7245

Adrian7245

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 68 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Tuchorza k. Wolsztyna
  • Zainteresowania:Rolnictwo, nowości rolnicze, ciężarówki

Napisany 11 marzec 2010 - 19:28

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 Po pierwsze niepisz wszystkiego z duzej litery. Problemem moze byc pompa wody.

#3 Share Dewro

Dewro

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:LHR

Napisany 11 marzec 2010 - 19:32

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 Witam.
Miałem u siebie taki sam problem. Jeżeli przewody są drożne to sprawdź czy nagrzewnice nie są zapchane. No i ważne też jest to żeby termostat był sprawny, bo u mnie bez termostatu płyn nie chciał się podnosić do góry.
http://www.agrofoto...._hl__ogrzewanie temat mojego autorstwa, właśnie z tym problemem. Przeczytaj go to może znajdziesz jakieś ciekawe wskazówki.
Pozdrawiam ;)
Zetor 7745 Turbo
Ursus C-355

#4 Share PiotrNaw

PiotrNaw

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisany 11 marzec 2010 - 19:48

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 Nagrzewnice są w porządku. Wymieniłem zawór nagrzewnicy oraz przewody w kabinie. Termostat też ok. Jak połączę rurkę z pompy do kolektora to jest ciepło, zaś jak połączę do nagrzewnicy to już nie ;) . Czy to może być problem z pompą ?? Pozdrawiam :)

#5 Share Dewro

Dewro

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:LHR

Napisany 11 marzec 2010 - 20:22

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 W temacie do którego podałem link, ktoś napisał że winna może być pompa, ponieważ może mieć niewłaściwy luz na wirniku i przez to daje za słabe ciśnienie. Musisz wszystko sprawdzać po kolei, wierze że uda ci się to naprawić ;)
Zetor 7745 Turbo
Ursus C-355

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 Dzisiaj, 04:27
  •  

#6 Share daro74

daro74

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 82 postów

Napisany 11 marzec 2010 - 21:47

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 spróbuj odpowietrzyć układ, zdejmnij przewód przy nagrzewicy i zwiększ obroty, zrób to bez korka chłodnicy, zdarza się również , że naprawi się samo.

#7 Share Dewro

Dewro

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 154 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:LHR

Napisany 11 marzec 2010 - 21:55

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 U mnie naprawiło się samo ;)
Zetor 7745 Turbo
Ursus C-355

#8 Share u3512

u3512

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 70 postów

Napisany 11 marzec 2010 - 23:20

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 co prawda miałem ten problem w Ursusie 3512 ale udało mi się go rozwiązać w taki sposób, że: węże i nagrzewnicę "ręcznie" zalałem płynem. Napełniłem nagrzewnicę płynem, założyłem do niej dolny wąż. Następnie nalewałem płyn do drugiego węża aż nie wypłynął górną rurką nagrzewnicy.
Po tym zabiegu po kilku minutach węże od ogrzewania zrobiły się ciepłe. Wcześniej pompa nie zdołała podnieść płynu na taką wysokość i węże nagrzewały się na długości 20 cm

P.S. Nie wiem jak jest w zetorze bo jeszcze nie miałem przyjemności tam zaglądać:) - to co pisałem mam z doświadczenia na komfortowej kabinie Ursusa

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211 Dzisiaj, 04:27
  •  

#9 Share radmzes

radmzes

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 96 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 styczeń 2016 - 21:42

Problem z ogrzewaniem w ZETOR 5211

U mnie grzał ładnie zetor, ale po wymianie przewodu przed zaworem ciepło zimno przestało grzać. Dlaczego? Czyżby tak jak piszecie układ się zapowietrzył? Pompa w ciągniku jest nowa.



Podobne tematy