Skocz do zawartości

Zdjęcie

Głośniki i radio Zetor Forterra


69 odpowiedzi na ten temat

#21 Share Kamil1998

Kamil1998

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 620 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 20 marzec 2011 - 10:11

Głośniki i radio Zetor Forterra U nas w proximie miesiąc temu zamontowaliśmy głośniki :) Brak klimy. Wrzuciliśmy w tamto miejsce głośniki. Głośniki z Fiata (Maluch :D ) Dobrze gra, ale radio czasem przerywa, bo doły i trochę pokrętło od regulacji popsute :) Montować można samemu. Jak coś to poszukaj w necie akie kable z jakimi podłączycć
Ursus c-330 Zetor Proxima 65 Zetor 7745 Zetor Proxima Plus 100

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Głośniki i radio Zetor Forterra Dzisiaj, 01:51
  •  

#22 Share mifalek10

mifalek10

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 marzec 2011 - 22:28

Głośniki i radio Zetor Forterra A jakie radio byłoby najlepsze? Bo słyszałem że oryginalne z volkswagena są najbardziej odporne na wstrząsy i kurz, a co za tym idzie są najbardziej wytrzymałe. No i głośniki?

#23 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6745 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 09 kwiecień 2011 - 14:08

Głośniki i radio Zetor Forterra Mam pytanie do wszystkich użytkowników Zetorów z radiem. Ma ktoś z was podłączoną pamięć że po wyłączeniu hebla radio nie traci pamięci?

Z tego co ja wiem z mojego doświadczenia montażu w tym zetorze to dizury są z tyłu w rogach tylko tapicerką przykryte. musisz wymacać, potem nożem ładnie w kólko obciąć i masz gotowe dziury tam są delikatnie zaślepione

@UrsusCzesio- mógłbyś powiedzieć gdzie te dziury są na głośniki? Bo chyba nie w dachu.

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


#24 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 09 kwiecień 2011 - 16:49

Głośniki i radio Zetor Forterra Mogę Ci zrobić zdjęcia gdzie są u mnie zamontowane (standardowo że tak powiem).

League of Legends


#25 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6745 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 09 kwiecień 2011 - 18:41

Głośniki i radio Zetor Forterra Jak mógłbyś to poproszę ale ty pewnie masz koło nawiewów a cytowany kolega mówi że są dziury z tyłu.

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


#26 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 09 kwiecień 2011 - 19:01

Głośniki i radio Zetor Forterra I tu cię zaskoczę. Niestety akumulatorki od aparatu się rozładowały i foty fonem robione, tak więc nie za dobra jakość ale się połapiesz.Lewy
Prawy

League of Legends


#27 Share siwy531

siwy531

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 33 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wąchock

Napisany 09 kwiecień 2011 - 19:42

Głośniki i radio Zetor Forterra

Witam. Chcę zamontować radio i głośniki w Forterze. I o ile na radio jest wnęka w kokpicie to o głośnikach producent już nie pomyślał (w moim starym 5340 już były dziury na głośniki a tu nie ma).
Jak poradziliście sobie z tym problemem, czy wycinać dziury samemu? Górny kokpit jest bardzo niesymetryczny, tzn. jeden głośnik byłby skierowany w dół drugi jakoś pod skosem ;) Jak macie wskazówki to piszcie.


zrób sobie sam ja zrobilem i wyszło elegancko ;)

#28 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6745 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 09 kwiecień 2011 - 20:05

Głośniki i radio Zetor Forterra @Slawuss, z którego roku twój Zetor? Bo chyba masz tą nowszą kabinę. W mojej nie ma w tym miejscu żadnych dziur, nawet zasłoniętych. No nic, pozostaje kroić dziury z przodu koło nawiewów.
Ponawiam pytanie:

Mam pytanie do wszystkich użytkowników Zetorów z radiem. Ma ktoś z was podłączoną pamięć że po wyłączeniu hebla radio nie traci pamięci?


Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


#29 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 09 kwiecień 2011 - 20:11

Głośniki i radio Zetor Forterra Rok 2010.

League of Legends


#30 Share Kamil1998

Kamil1998

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 620 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 10 kwiecień 2011 - 07:29

Głośniki i radio Zetor Forterra U mnie po wyłączeniu masy nie rozprogramywuje się. Może dlatego, że starsza wersja radia :) Slawus, ja nie mam tych dziur, bo podnosiliśmy dach żeby antenę zamontować. Proxima z 2009
Ursus c-330 Zetor Proxima 65 Zetor 7745 Zetor Proxima Plus 100

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Głośniki i radio Zetor Forterra Dzisiaj, 01:51
  •  

#31 Share ksys

ksys

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 474 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:powiat lubelski

Napisany 10 kwiecień 2011 - 08:17

Głośniki i radio Zetor Forterra @Sławus tam były dziury czy je wycinałeś i jak tam są doprowadzone przewody?

#32 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 10 kwiecień 2011 - 10:24

Głośniki i radio Zetor Forterra Dealer mi wszystko zamontował tak, że Ci nie powiem jak te przewody idą.

League of Legends


#33 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6745 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 10 kwiecień 2011 - 10:47

Głośniki i radio Zetor Forterra

U mnie po wyłączeniu masy nie rozprogramywuje się. Może dlatego, że starsza wersja radia :) Slawus, ja nie mam tych dziur, bo podnosiliśmy dach żeby antenę zamontować. Proxima z 2009

A to swoje radio masz z pamięcią? Czy z pokrętłami?

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


#34 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 10 kwiecień 2011 - 10:55

Głośniki i radio Zetor Forterra Jeśli Ci chodzi o to czy się kasują zapisane stacje po wyłączeniu hebla to tak. Mam w radiu automatycznego zapisywania stacji które są najsilniej odbierane ale się jeszcze nie bawiłem więc hebla nie wyłączam ;p

League of Legends


#35 Share Kamil1998

Kamil1998

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 620 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowsze

Napisany 10 kwiecień 2011 - 11:21

Głośniki i radio Zetor Forterra

A to swoje radio masz z pamięcią? Czy z pokrętłami?

ono jest stare. Radio to grunding z citroena berlino , czyli pewnie z 99 jak samochód.
Co masz na myśli pisząć "pokrętła" ?
Ursus c-330 Zetor Proxima 65 Zetor 7745 Zetor Proxima Plus 100

#36 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6745 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 10 kwiecień 2011 - 11:24

Głośniki i radio Zetor Forterra To akumulator rozładujesz jak hebla nie wyłączasz.
Mówiąc "pokrętła" chodzi mi o to jak ustawiasz stację. Masz guziki od tego czy pokrętło jak w starych radiach domowych.

Edytowany przez danielhaker, 10 kwiecień 2011 - 11:27.

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


#37 Share Slawuss

Slawuss

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Włodawski

Napisany 10 kwiecień 2011 - 11:26

Głośniki i radio Zetor Forterra To dzięki za info nie spodziewałem się tego.

League of Legends


#38 Share zetorlublin7341

zetorlublin7341

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska
  • Zainteresowania:Rolnictwo, ciągniki, motoryzacja, gotowanie, ogrodnictwo

Napisany 10 kwiecień 2011 - 16:36

Głośniki i radio Zetor Forterra danielhaker jeżeli masz radio z pamiecia to niestety ale musisz podciagnąć sobie pod radio dwa kabelki na pamieć z plusa i do masy z radia bo zetor heblem odcina mase, co do radia poponuje starsze wersje, vw radia dobre są ale jak odłączysz mu zasilanie to trzeba wprowadzić kod, ja zakładałem radio blaupunkt dresden, odbiera zarąbiscie antene mam na kontowniku w sklepie 0,5zł przykręcony do śrubki od lusterka a głośniki zrobiłem sobie skrzyneczke głośniki 10cm, obita skyem i przyklejona do boku nad dźwigniami od podnośnika

#39 Share danielhaker

danielhaker

    Po prostu Daniel ;)

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 6745 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wschodnie Mazowsze (WSI)
  • Zainteresowania:fotografia, muzyka, motoryzacja, lotnictwo :p

Napisany 10 kwiecień 2011 - 17:38

Głośniki i radio Zetor Forterra Mógłbyś dokładniej opisać co zrobić? ;) Rozumiem że nie obędzie się bez rozkręcania radia?

Mój kanał na YouTube http://www.youtube.c...ser/danielhaker

KUPIĘ SŁOMĘ. SIEDLCE, ŁOSICE, ŁUKÓW, MIĘDZYRZEC PODL.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Głośniki i radio Zetor Forterra Dzisiaj, 01:51
  •  

#40 Share zetorlublin7341

zetorlublin7341

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2155 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska
  • Zainteresowania:Rolnictwo, ciągniki, motoryzacja, gotowanie, ogrodnictwo

Napisany 10 kwiecień 2011 - 18:27

Głośniki i radio Zetor Forterra musisz dach odpiąć jak masz radio to w kostce zetora są 3 piny plus z akumulatora plus ze stacyjki i masa, kolega też miał taki problem w proxie zrobił tak ze zasilanie radia podpiął pod plus stały a mase i pamieć 12V podciągnął z akumulatora on zrobił to ładnie kupił peszla załorzył kable i wsunął je w peszel a ten zapiął pod całą elektryke, do całęj wiązki, potem odbił w lewo koło silnika pod maską dalej wsunął go w kabine w słupek od lewej strony i dalej pociągnął przez dach do radia i podpiął, ma tak że jak wyłączy hebel to radia nie włączysz ale pamieć jest podtrzymywana przez akumulator a pod ten plus co pojawia sie po przekręceniu stacyjki to podpiął sobie antene wysuwaną także łapie mu stacje super, a mówił mi tylko że na zime odpina kleme żeby radio nie rozładowało akumulatora, mam też tak zrobione ale w lublinie 3 z tym ze tam rozłączasz na heblu 12V podciągnąłem plus z radia i plus z pamieci kablem do akumulatora, z tym ze tam jest prościej bo jak mówie zetor rozłącza mase a nie plus. A i radia nie musisz rozkręcać bo powinieneś mieć napisane na kabelku memory, bodaj pomarańczowy kabelek, to musi lecieć do akumulatora, a i jeszcze na kabelku pasowało by bezpiecznik założyć

Edytowany przez zetorlublin7341, 10 kwiecień 2011 - 18:32.


Podobne tematy głosniki radia