Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hydraulika w MTZ82


33 odpowiedzi na ten temat

#21 Share mercedes250d

mercedes250d

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmia
  • Zainteresowania:wszechstronne

Napisany 19 luty 2010 - 20:41

Hydraulika w MTZ82 Nie zawór przelewowy tylko po odłączeniu tych dodatkowych regulatorów zostało zaślepione któreś wyjście i przez rozdzielacz nie przepływa olej swobodnie tylko pakuje go przez zawór bezpieczeństwa z tąd te ciśnienie i gorąca pompa.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Hydraulika w MTZ82 Dzisiaj, 18:27
  •  

#22 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7798 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 19 luty 2010 - 21:08

Hydraulika w MTZ82 I dlatego musi być podłączony ten wężyk z rozdzielacza do filtra.

#23 Share patrykfor

patrykfor

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 74 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wielkopolska

Napisany 19 luty 2010 - 21:16

Hydraulika w MTZ82 jak nie masz tego regulatora siłowego działało dobrze czy zaczeła sie grzac pompa od tego czasu
@tomek73 mowisz o tej cienkiej rurce czy o jakim wezyku

#24 Share fredf9

fredf9

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 luty 2010 - 23:27

Hydraulika w MTZ82 Wywaliłem ten regulator bo ciągle były z nim problemy i siłownik od tylnego tuz wpiąłem pod rozdzielacz a w wyjście z pompy na ten regulator wpiąłem zawór przelewowy i manometr.przed wywaleniem regulatora było wszystko ok a teraz się grzeje olej jak głupi.@tomek73 chodzi ci o ta cienka rurkę z prawej strony rozdzielacza?

#25 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7798 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 20 luty 2010 - 08:31

Hydraulika w MTZ82 Nie pamiętam dobrze gdzie się ją zakłada,później zobaczę.Pamiętam że ja miałem założony wężyk zbrojony z prawej strony.

#26 Share soko74

soko74

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 79 postów

Napisany 20 luty 2010 - 08:43

Hydraulika w MTZ82 Gdzie dokładnie wpiąłeś zawór przelewowy.Mam hydraulikę bez regulatora siłowego i żadnych dodatkowych zaworów nie potrzeba.Wyjścia na regulator pozaślepiane i tyle.

#27 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7798 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 20 luty 2010 - 14:17

Hydraulika w MTZ82 Ten wężyk miałem założony z prawej strony na bocznej ścianie.Tam są trzy otwory,dwa 20X1,5 mm do jednego jest założona rurka i jeden mały 12mm i do tego małego miałem założony wężyk i doprowadzony do filtra.Teraz mam rozdzielacz z DT to też ma trzy otwory w jednym z 20X1,5mm mam do któregoś siłownika a mały jest zaślepiony.Więc załóż tam wężyk i po problemie.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Hydraulika w MTZ82 Dzisiaj, 18:27
  •  

#28 Share fredf9

fredf9

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 20 luty 2010 - 18:08

Hydraulika w MTZ82 Problem rozwiązany po podłączeniu tego przewodu o którym mówił @tomek73 problem znikł.Ale pojawiła się kolejna zagadka na wolnych obrotach ciśnienie wynosi 70bar a po dodaniu gazu wskakuje powyżej 160bar i teraz nie wiem czy pompa odmówiła posłuszeństwa czy coś jest z rozdzielaczem.

#29 Share fredf9

fredf9

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 luty 2010 - 10:41

Hydraulika w MTZ82 Pojawiła się kolejna zagadka na wolnych obrotach ciśnienie wynosi 70bar a po dodaniu gazu wskakuje powyżej 160bar i teraz nie wiem czy pompa odmówiła posłuszeństwa czy coś jest z rozdzielaczem.Pompa już się nie grzeje i sprawnie podnosi.Sorki za napisanie posta pod postem.

#30 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7798 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 23 luty 2010 - 16:22

Hydraulika w MTZ82 Jak chodzi na niskich obrotach to pompa nie ma pełnej wydajności.Ważne żeby uzyskiwała te 160 bar bo jeśli nie uzyska to pompa siedzi.U mnie też tak było a wszystko dobrze działa.Pompa potrzebuje obrotów żeby miała ciśnienie i wydajność.Wszystko poskładaj a w pracy się okaże ,ale będzie dobrze.

#31 Share fredf9

fredf9

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 118 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 23 luty 2010 - 17:09

Hydraulika w MTZ82 Dzisiaj trochę pracowałem ciągnikiem i na razie wszystko ok olej się nie grzeje,tylko martwi mnie to ciśnienie na wolnych obrotach ale jak mówisz ze tak ma być to nic więcej nie będę kombinował.Dzięki wielkie za pomoc

#32 Share galan

galan

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 01 marzec 2010 - 19:50

Hydraulika w MTZ82 panowie co może być orałem na docisku i coś piz*...rozebrałem rozdzielacz jest lepiej ale trzeba gazować pomóżcie

#33 Share xmatixxx

xmatixxx

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 27 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świdnica

Napisany 04 kwiecień 2010 - 19:11

Hydraulika w MTZ82

Problem rozwiązany po podłączeniu tego przewodu o którym mówił @tomek73 problem znikł.Ale pojawiła się kolejna zagadka na wolnych obrotach ciśnienie wynosi 70bar a po dodaniu gazu wskakuje powyżej 160bar i teraz nie wiem czy pompa odmówiła posłuszeństwa czy coś jest z rozdzielaczem.


kolego mam pytanie do ciebie bo ja am taki problem ze po wymianie rozdzielacz strasznie pompa sie grzeje i prawdopodobnie nie mam tego przewodu zamontowanego co co problem rozwiązał. możesz mi dokładnie wytłumaczyć jak to wygląda albo zdjęcie przesłać

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Hydraulika w MTZ82 Dzisiaj, 18:27
  •  

#34 Share balcerek78

balcerek78

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 24 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 luty 2014 - 10:39

Hydraulika w MTZ82 a u mnie ciśnienie jest 20MPa na wolnych a jak dam gazu to do 22MPa wzrasta. Jakie może być max ciśnienie. Nie mam regulatora pod siedzeniem i steruje dźwignią przy kierownicy Manometr wkręciłem na zasilaniu siłownika od TUZ jak dam dźwignie do podnoszenia to pokazuje 20MPa ale jak zwolnię to dosyć szybko ciśnienie spada. Dodam że agregat jeżeli podniosę to trzyma dobrze. Jaki z tego wniosek, bo nie wiem może rozdzielacz trzeba wymienić? Co wy na to?


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy