Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpaleniem Ursus C-330.


492 odpowiedzi na ten temat

#301 Share Hiddenly

Hiddenly

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 sierpień 2012 - 08:44

Problem z odpaleniem Ursus C-330.

Ja wczoraj miałem podobnie odpaliłem trzydziestke w prostownika z rozruchem bo akumulatory mają swoje lata. I pochodził około 30 minut i tyjechałem ledwie za brame i zdechł jak by nie było paliwa przepompowałem zapalił przejechałem się na wysokich obrotach i znowu zgasł to znowu przepompowałem i wjechałem na podwurko, I pochodził troche i jeszcze mu wlałem zaki środek do diesla i troche denaturatu i już chodzi normalnie




Miałem taki sam problem okazało się że przewód prowadzący od baku do pompy był caly zapchany jakąś breją.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Ursus C-330. Dzisiaj, 04:15
  •  

#302 Share marcin2057

marcin2057

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 893 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie

Napisany 14 sierpień 2012 - 16:34

Problem z odpaleniem Ursus C-330. usterka usunięta, okazało się, że prawie wcale nie było luzu na zaworach.Po regulacji odpala z pierwszego w zimny poranek bez podgrzewania i jest mocniejszy więc jeszcze troche pochodzi bez remontu



Po regulacji zaworów sopd korka od oleju i bagnetu dmucha rozgrzany olej, aż cały silnik ulany, czy to oznaki zbliżającego się remontu ?

Edytowany przez marcin2057, 18 wrzesień 2012 - 16:21.


#303 Share pieniu

pieniu

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 74 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sochaczew

Napisany 01 styczeń 2013 - 13:32

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Witam , nie odpala mi ursus to znaczy pali na krótko , chce wymienić rozrusznik ale nie wiem czy to wystarczy czy nie co lepiej wymienić żeby palił ? oprócz rozrusznika i akumulatorów ? Z góry dzięki

#304 Share bratrolnika

bratrolnika

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WSC

Napisany 01 styczeń 2013 - 13:47

Problem z odpaleniem Ursus C-330. skoro pali na krótko to rozrusznik jak i akumulatory masz sprawne
sprawdź włącznik rozrusznika, oraz klemy, czy są czyste

#305 Share pieniu

pieniu

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 74 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sochaczew

Napisany 01 styczeń 2013 - 14:02

Problem z odpaleniem Ursus C-330.

skoro pali na krótko to rozrusznik jak i akumulatory masz sprawne
sprawdź włącznik rozrusznika, oraz klemy, czy są czyste


No właśnie pali na krótko ale jak mam prostownik na nim podłączony czyli na rozrusznik i na jakąś śrube..

#306 Share bratrolnika

bratrolnika

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WSC

Napisany 01 styczeń 2013 - 14:22

Problem z odpaleniem Ursus C-330. no skoro tak to rozrusznik ok, czyli nie ma co go ruszać
na początek to zmierzyć napięcie na akumulatorach w czasie gdy ciągnik zgaszony, i sprawdzić ładowanie
pozdrawiam kolegę z Sochaczewa, moje okolice

#307 Share POL1

POL1

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 868 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KOL

Napisany 01 styczeń 2013 - 14:24

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Skoro pali na krótko to po mojemu akumulatory i rozrusznik są Ok.Mysle że coś z instalacją połączenie Przełącznik-stacyjka-rozrusznik.
Mysle ze warto popatrzeć tez na automat z ciekawości.
Obstawiam 80% że wypaliły się styki w przełączniku grzania świec a zarazem palenia traktora.

Edytowany przez POL1, 01 styczeń 2013 - 14:27.


#308 Share pieniu

pieniu

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 74 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sochaczew

Napisany 01 styczeń 2013 - 14:35

Problem z odpaleniem Ursus C-330.

Skoro pali na krótko to po mojemu akumulatory i rozrusznik są Ok.Mysle że coś z instalacją połączenie Przełącznik-stacyjka-rozrusznik.
Mysle ze warto popatrzeć tez na automat z ciekawości.
Obstawiam 80% że wypaliły się styki w przełączniku grzania świec a zarazem palenia traktora.



No właśnie też tak myślę ale i na krótko ma ciężko trzeba puknąć dobrze w automat i rozrusznik żeby załapał ;/ to mogą być jeszcze szczotki .No trudno trza zainwestować w nowe akumulatory rozrusznik automat i stacyjke ..

#309 Share lukasz222

lukasz222

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1662 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:śląskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, hodowla bydła mięsnego

Napisany 01 styczeń 2013 - 14:35

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Też bym obstawiał styki, ew. klemy nie łapią ale wtedy nie powinien w ogóle kręcić.

edit: kolego jak musisz po rozruszniku klepać to na 99% moge Ci powiedzieć że masz szczotki do wymiany. Przerabiałem to tyle że w 28. I nie baw sie od razu w wymienianie 2/3 instalacji tylko szukaj przyczyny w małych rzeczach (no chyba że Cię stać ;) )

Edytowany przez lukasz222, 01 styczeń 2013 - 14:41.


#310 Share POL1

POL1

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 868 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KOL

Napisany 01 styczeń 2013 - 14:40

Problem z odpaleniem Ursus C-330.

No właśnie też tak myślę ale i na krótko ma ciężko trzeba puknąć dobrze w automat i rozrusznik żeby załapał ;/ to mogą być jeszcze szczotki .No trudno trza zainwestować w nowe akumulatory rozrusznik automat i stacyjke ..

nic nie inwestuj.
Jak pali na krótko to aku masz dobre.Sprawdz stki na przełączniku , przeczyść pamierem ściernym jak są okopcone.
A jak bardzo wypalone to kup nowy przełącznik tylko nie ten za 25 zł chiński tylko ten porządny POLSKI za 50 zł.Sprawdż przy okazji sobie tez rozrusznik .....jak Ci się nudzi weż go rozbierz w jakiś wieczór , pomalutku wyczyść cały sprawdż stan szczotek i zobacz na krótko po podłączeniu do aku jak staruje.

tutaj też coś pisali swego czasu http://www.agrofoto....-330m-nie-pali/

Edytowany przez POL1, 01 styczeń 2013 - 14:44.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Ursus C-330. Dzisiaj, 04:15
  •  

#311 Share pieniu

pieniu

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 74 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sochaczew

Napisany 01 styczeń 2013 - 15:25

Problem z odpaleniem Ursus C-330.

nic nie inwestuj.
Jak pali na krótko to aku masz dobre.Sprawdz stki na przełączniku , przeczyść pamierem ściernym jak są okopcone.
A jak bardzo wypalone to kup nowy przełącznik tylko nie ten za 25 zł chiński tylko ten porządny POLSKI za 50 zł.Sprawdż przy okazji sobie tez rozrusznik .....jak Ci się nudzi weż go rozbierz w jakiś wieczór , pomalutku wyczyść cały sprawdż stan szczotek i zobacz na krótko po podłączeniu do aku jak staruje.

tutaj też coś pisali swego czasu http://www.agrofoto....-330m-nie-pali/



Właśnie pali na krótki tylko jak jest pod ładowaniem.. a tak bez prostownika nic.. no musze w sobote od rana się za to zabrać i w piątek..

Też bym obstawiał styki, ew. klemy nie łapią ale wtedy nie powinien w ogóle kręcić.

edit: kolego jak musisz po rozruszniku klepać to na 99% moge Ci powiedzieć że masz szczotki do wymiany. Przerabiałem to tyle że w 28. I nie baw sie od razu w wymienianie 2/3 instalacji tylko szukaj przyczyny w małych rzeczach (no chyba że Cię stać ;) )


To to to wiem :P

no skoro tak to rozrusznik ok, czyli nie ma co go ruszać
na początek to zmierzyć napięcie na akumulatorach w czasie gdy ciągnik zgaszony, i sprawdzić ładowanie
pozdrawiam kolegę z Sochaczewa, moje okolice


Dzięki , Też pozdrawiam ,a dokładniej skąd jesteś?

#312 Share bratrolnika

bratrolnika

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WSC

Napisany 01 styczeń 2013 - 15:30

Problem z odpaleniem Ursus C-330. pomiędzy Rybnem a Nową Suchą

#313 Share POL1

POL1

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 868 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:KOL

Napisany 01 styczeń 2013 - 15:59

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Ile masz te akumulatory?lat jaka Firma , ładowanie altek czy prądnica.
Skoro pali na krótko a nie pali z przełącznika to co mają akumulatory do tego jak ciągnik pali na krótko.

Ps.
Pieniu nie cytuj moich postów zaraz pod moim postem bo za takie coś dają ostrzeżenie a potem 10% w regulaminie piszą że nie wolno cytować pod postem .bo i to nie ma sensu.

Edytowany przez POL1, 01 styczeń 2013 - 16:00.


#314 Share ukasz

ukasz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 727 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:zachodniopomorskie

Napisany 01 styczeń 2013 - 18:15

Problem z odpaleniem Ursus C-330. kolega pisząc pali na krótka nie miał najwyraźniej na myśli łączenia styków w rozruszników a podłączenie pod prostownik z rozruchem.
sprawdź jeszcze czy jak masz podłączony ten prostownik ( rozruch) to pali normalnie włącznikiem. wtedy będziesz wiedział czy tylko kwestia rozrusznika czy tez dalej w instalacji szukać przyczyny.
Spróbuj też podłączyć prostownik (przełączony już na ładowanie) na jakieś 10-12h i wtedy zobacz jak kreci może po prostu rozładowany jest
sprzedam kabinę do 330 "Chojnów I" tak zwana rurkowa, z dachem z tworzywa, z szybami (poza jedną boczną) drzwi wymagają poprawek blacharskich. Cena 350 pln
Lokalizacja Zachodniopomorskie

#315 Share pieniu

pieniu

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 74 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sochaczew

Napisany 02 styczeń 2013 - 17:54

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Akumulatory nie wiem ponad 5 lat ładowanie alternator

@Ukasz :Okey podłącze go w sobotę na dzień ale na akumulator ładowanie tak?

#316 Share bratrolnika

bratrolnika

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 961 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WSC

Napisany 02 styczeń 2013 - 18:09

Problem z odpaleniem Ursus C-330. prostownik możesz podłączyć pod akumulator, lub tak jak podłączałeś do tej pory, tzn. na rozrusznik i do jakiejś śruby, nie ma to żadnego znaczenia, pomiędzy rozrusznikiem i akumulatorami masz przecież gruby przewód zasilający
a tak przy okazji to kolega z jakich okolic???

#317 Share ukasz

ukasz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 727 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:zachodniopomorskie

Napisany 02 styczeń 2013 - 21:29

Problem z odpaleniem Ursus C-330. pisząc podłącz ładowanie miałem na myśli żeby prostownik przełączyć na ładowanie, z tego co wcześniej zrozumiałem to masz prostownik z rozruchem. Czy klery podłączone do akumulatorów czy przy rozruszniku to bez różnicy.
sprzedam kabinę do 330 "Chojnów I" tak zwana rurkowa, z dachem z tworzywa, z szybami (poza jedną boczną) drzwi wymagają poprawek blacharskich. Cena 350 pln
Lokalizacja Zachodniopomorskie

#318 Share kinimo

kinimo

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 29 postów

Napisany 18 luty 2013 - 21:00

Problem z odpaleniem Ursus C-330. witam wszystkich.mam pytanko czy sworzen kola posredniego rozrzadu od trzydziestki powinien sie obracac wokol wlasnej osi ,czy ma byc przymocowany na sztywno?

#319 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2079 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 18 luty 2013 - 21:44

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Powinien być na sztywno, jest w nim otwór smarujący łączący się z kanałem olejowym biegnącym od panewki wału do tulejki wałka rozrządu i nie może się obracać

Edytowany przez Roki212, 19 luty 2013 - 09:26.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Ursus C-330. Dzisiaj, 04:15
  •  

#320 Share pawelJD

pawelJD

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 411 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Bydgoszcz

Napisany 18 luty 2013 - 23:00

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Mam nadpalony jeden zawór ssący. Profilaktycznie chce wymienić wszystkie zawory i dać frezowa gniazda. Ile taka impreza kosztuje w trudniącym się tym zakładzie?

Podobne tematy zimny dlugo kreci c330