Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z odpaleniem Ursus C-330.


492 odpowiedzi na ten temat

#241 Share bobytempelton

bobytempelton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Opatowa

Napisany 03 kwiecień 2011 - 10:46

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Wtryski chyba nie są oki ,najczęstsza usterka
Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Ursus C-330. Dzisiaj, 09:39
  •  

#242 Share hoodoowca

hoodoowca

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 465 postów

Napisany 03 kwiecień 2011 - 10:50

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Jakaś drobna nieszczelność układu paliwowego .

#243 Share zonk28

zonk28

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Strzelectwo ( HW 80k , HW 90k kal.--5.5mm ) , wędkarstwo , silniki TDI

Napisany 03 kwiecień 2011 - 10:54

Problem z odpaleniem Ursus C-330. układ paliwowy szczelny , wtryski sprawdzane są ustawione na 135 podają idealnie. :rolleyes:

#244 Share bobytempelton

bobytempelton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Opatowa

Napisany 03 kwiecień 2011 - 11:37

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Po ustawieniu wtrysków na odp wartość chodzi, pyli git, ale gdy dokręci się kołpak zazwyczaj ciśnienie spada o 3-5atm , końcówki nawet te markowe wytrzymują kilkanaście czy kilkadziesiąt godzin i trzeba od nowa je ustawić a później pochodzą ze 100 i to samo...
Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

#245 Share pasiu66

pasiu66

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1124 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo, Komputery, Internet

Napisany 03 kwiecień 2011 - 12:08

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Ja też to mam ale tylko jakieś 5 sekund więc mi to nie przeszkadza. Pompę robiłem ale to pozostało.

#246 Share zonk28

zonk28

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Strzelectwo ( HW 80k , HW 90k kal.--5.5mm ) , wędkarstwo , silniki TDI

Napisany 03 kwiecień 2011 - 13:45

Problem z odpaleniem Ursus C-330. pasiu66 dokładnie.Czyli pompe nie bierzemy pod uwage.........więc co?Wtryski oki.

#247 Share pasiu66

pasiu66

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1124 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Motoryzacja, Rolnictwo, Komputery, Internet

Napisany 03 kwiecień 2011 - 17:25

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Może coś z głowicą nie tak?

#248 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2075 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 03 kwiecień 2011 - 19:26

Problem z odpaleniem Ursus C-330. trzeba troszke przyśpieszyć zapłon

#249 Share zonk28

zonk28

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Strzelectwo ( HW 80k , HW 90k kal.--5.5mm ) , wędkarstwo , silniki TDI

Napisany 03 kwiecień 2011 - 20:57

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Roki zapłon jest w idealnym punkcie........30'' przed GMP

#250 Share Roki212

Roki212

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2075 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:BHA
  • Zainteresowania:coś tam się znajdzie...

    GG-3578015

Napisany 03 kwiecień 2011 - 21:16

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Ty nie pisz ze to czy tamto jest idealnie, bo gdyby tak było to by chodził jak zegarek :D

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Ursus C-330. Dzisiaj, 09:39
  •  

#251 Share bobytempelton

bobytempelton

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2120 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice Opatowa

Napisany 03 kwiecień 2011 - 22:23

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Jeszcze raz ci napisze niech wyjmie wtryskiwacze i ich sprawdzi, naprawde dużo zrobiłem tych silników i to jest to a co do zapłonu nie ustawiajcie po znakach tylko kapilarnie bo te znaki nabijał przepity wiesięk i niewidomy franek rzadko kiedy sie w miarę zgadzają tu jest link jak
http://www.motomania...pic.php?t=10779
Ze względu na poziom niektórych użytkowników odpisuje na konkretne posty lub na pw.

#252 Share zonk28

zonk28

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 926 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Kraków
  • Zainteresowania:Strzelectwo ( HW 80k , HW 90k kal.--5.5mm ) , wędkarstwo , silniki TDI

Napisany 10 kwiecień 2011 - 10:43

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Wczoraj w pracy kolega powiedział że zrobił na jesień kapitalke silnika a traktor słaby jak piernik nic oleju nie bierze nie wydmuchuje , nowa głowica , pompa po reg. nowe wtryski a słaby , zrobił już ponoć około 60 mth i wogóle mocy nie ma , ciekawe co to może być :rolleyes: Ja byłem u niego i wszystko niby oki , luzy zaworowe oki , zapłon też a słaby jak fiks , pali lekko.Filtry nowe.Czyżby teraz takie dziadowskie komplety naprawcze robili.Ma zestaw Krotoszyn.

#253 Share janczar810

janczar810

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1473 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 22 wrzesień 2011 - 19:00

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Witajcie
Mam problem otóż traktor nie chce palic a akumulator / po zmierzeniu 13,3-13,5V/ i rozrusznik jest OK.
Nawet jak podgrzewam świece żarowe to kontrolka sie nie świeci
A wiec próboje zapalić go na chama czyli rozruch jak to mówią klucz w ręke i na elektromagnes a tu nic nawet nie drgneło.
no to nie pozostało nic innego jak zapalić go na zaciąg :(
Z wstępnych ogledzin wydaje mi sie ze przewody są całe tylko zastanawia mnie czy moze jakaś z tych ''puszek'' nawaliła pod zegarami
Czekam na sugestie
pozdrawiam

#254 Share david697

david697

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 186 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 wrzesień 2011 - 19:42

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Progówka i badasz czy jest przepływ prądu, zaczynając od akumulatora (tak samo jak z przeranymi kabelkami).
Jeśli kontrolki mie świecą to nie ma prądu, może poprostu nie podłączyłeś przewodu masy - (minus)

#255 Share janczar810

janczar810

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1473 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 22 wrzesień 2011 - 19:53

Problem z odpaleniem Ursus C-330. rano zapalałem go normalnie na rozruszniku po ok. 1.5h pracy gdy go zgasilem juz nie chcial zapalic :(
sorry ze sie zle wyrazilem w poscie u gory

czyli tak kontroliki od ładowania i smarowania sie siweca ale gdy chcem podgrzac swiece zarowe kontrolka sie nie pali
czyli prąd jest :(

#256 Share Maceo

Maceo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 100 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 22 wrzesień 2011 - 20:10

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Sprawdź dokładnie tą masę czy jest dobrze przykręcona i szczotki w rozruszniku.

#257 Share heniek

heniek

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 79 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ruda Śląska

Napisany 22 wrzesień 2011 - 20:44

Problem z odpaleniem Ursus C-330.

rano zapalałem go normalnie na rozruszniku po ok. 1.5h pracy gdy go zgasilem juz nie chcial zapalic :(
sorry ze sie zle wyrazilem w poscie u gory

czyli tak kontroliki od ładowania i smarowania sie siweca ale gdy chcem podgrzac swiece zarowe kontrolka sie nie pali
czyli prąd jest :(


Prawdopodobnie słaby przepływ pradu. Odkręć i wyczyść czopy na aku , klemy,sprawdż podlączenie masy do korpusu.
Jz dzisiaj czyścilem kabel i jego zacisk na + klemie bo tez kontakt zaginął tylko iskry leciały.Pozdrowienia.

#258 Share daniello2x2

daniello2x2

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 28 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 15 październik 2011 - 18:53

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Witam!!!!!!!!!!!
Jestem nowy na tym forum i mam problem ze swoim ursusem c 330 od tygodnia a więc zacznijmy od konkretu pewnego razu wybrałem się swoją ,,trzydziestką'' do pobliskiego lasu nie gasiłem jej lecz chodziła na wolnych obrotach aż zgasła wcale mnie to nie zdziwło, ale po odpaleniu słyszałem straszny stukot w okolicach ,,komina'' i spadek mocy szybko wróciłem do domu, gdy wjechałem do garażu zgasł i ciężko było go już odpalić a po odpaleni nie reagował wcale na gasł chodził ok. 1min i znowu gasł, następnego dnia wcale już nie odpali tylko raz leciał dym z ,,komina'' a raz nie kolega powiedział, że to wtryski więc oddałem do regulacji po założeniu ich z powrotem nic się nie zmieniło jak było tak jest. A więc moje pytanie co może być przyczyną? Proszę o szybką odp. bo strasznie jest mi potrzebny ciągnik POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#259 Share bel920

bel920

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 postów

Napisany 15 październik 2011 - 19:20

Problem z odpaleniem Ursus C-330. zobacz do zaworów

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problem z odpaleniem Ursus C-330. Dzisiaj, 09:39
  •  

#260 Share corrado

corrado

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2076 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. Mazowieckie

Napisany 15 październik 2011 - 19:47

Problem z odpaleniem Ursus C-330. Witaj kolego. Jeśli wtryski sprawdzone i są ok, to może być pompa wtryskowa z racji tego że mówisz o tym iż raz dym jest a raz go nie ma. Więc wnioskować z tego można że po prostu nie dostaje paliwa. Dla pewności upewnij się że to nie są filtry bądź zatkany przewód/kranik. Bo rozumiem że kompresji na zewnątrz nie daje?
Jeśli pomogłem nacisnij zieloną strzałkę :)

Podobne tematy zimny dlugo kreci c330