Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problemy z odpalaniem


435 odpowiedzi na ten temat

#341 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 28 sierpień 2013 - 17:41

Problemy z odpalaniem Małe sprostowanie, dziś rano nie chciał zapalić na tym drugim rozruszniku, a później zapalił, zapomniałem powiedzieć, że mam przerobione z 12V na 24V i być może jest to wina skrzynki, którą mam pod siedzeniem, może ktoś też ma tak przerobione to będzie wiedział o co chodzi.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 19:07
  •  

#342 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 28 sierpień 2013 - 19:36

Problemy z odpalaniem To jest zwykłe podłączenie jak w cześcio cylindrowych.Jak mówisz że nie możesz odpalić bo nie ma prądu znaczy że nie są naładowane akumulatory.Masz dwa,naładuj dwa,sprawdź poziom i gęstość elektrolitu.Wsadź je do ciągnika i odpal.
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#343 Share FINN

FINN

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 1416 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Dźwierzuty, k/ Szczytna
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 28 sierpień 2013 - 20:09

Problemy z odpalaniem bardziej sprawdz połączenie masy akumulatorów bo jak nie ma masy to też nie dopalisz... miałem tak w 914...

"Wielu internautów jest kundlowatych.Jedyne, co mogą, to anonimowo szczekać, podgryzać najwyżej kostki, bo wyżej nie sięgają. Jakby ich odwiązać z łańcuchów i kazać coś zrobić, to by nie dali rady." K. Jackowski
Skargi, wnioski i zażalenia, proszę kierować na PW i GG :)
 


#344 Share piotr63a

piotr63a

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 116 postów

Napisany 07 grudzień 2013 - 12:36

Problemy z odpalaniem witam wszystkich
jak Wam zapalaja w zimie Wasze ursusy i zetory 6 cylindrowe, na dotyk czy troszke trzeba pokrecic?
z gory dziekuje za odpowiedzi, pozdrawiam

#345 Share paktofonikas1987

paktofonikas1987

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3019 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podlasie

Napisany 07 grudzień 2013 - 13:46

Problemy z odpalaniem Na dotyk - aby wałem przekręcić.

sprzedam

Ciągnik Zetor ZTS 16245    www.olx.pl/oferta/ciagnik-zetor-zts-16245-nie-1634-case-fendt-john-deutz-ursus-1614-CID757-IDcIy4R.html

 


#346 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 07 grudzień 2013 - 17:05

Problemy z odpalaniem Tylko pyk i chodzi :D
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#347 Share nunu85

nunu85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1164 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 14 grudzień 2013 - 19:03

Problemy z odpalaniem jak musisz parę obrotów pokręcić zanim zaali, to albo poma wtryskowa mocno wyłechtana, albo sprężanie juz nie takie jak być powinno.
Zacząlbym od pompy, bo sprawdzenie kosztuje koło stówki, wiec nie ma tragedii.

#348 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 15 grudzień 2013 - 18:25

Problemy z odpalaniem Pompa z wtryskami,oczywiście.
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#349 Share szymon09875

szymon09875

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 288 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Piła
  • Zainteresowania:Motoryzacja, technika rolnicza

Napisany 06 styczeń 2014 - 15:31

Problemy z odpalaniem Ja mam w 932 rozruch na 24v narazie w 10 stopniach mrozu odpaliła jak ciepła. U nas sie mówi ze osiemdziesiątka jak zajdzie słońce to juz nie odpali
"Bo ziemia bez ludzi dziczeje"

 


#350 Share Piotr1216

Piotr1216

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 136 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Ostróda
  • Zainteresowania:Rolnictwo mechanika motoryzacja

Napisany 06 luty 2014 - 21:48

Problemy z odpalaniem Witam. W moim ursusie 902, silnik nowego typu, jest taki problem, że gdy temperatura spada poniżej 0 stopni ma już problem z odpaleniem, jak powyżej to zakręci 3 razy wałem i zapali, a tak to trzeba czekać z minutę conajmiej żeby zapalił, a poniżej -10 to bez grzałki wogóle nie chce zapalić..... był w nim przeprowadzany remont silnika, nowe gary, głowica po regeneracji, pompa też dawałem do regeneracji, wtrski były sprawdzane, były ustawione na 140, ale ten co je sprawdzał przestawił je na tyle co w c-360 175 atm chyba i dobrze rozpylały. Nie wiem co mam robić, czy zostawić tak jak jest, czy dać pompę spowrotem do roboty, jeszcze ma gwarancję, dodam jeszcze że uciąg jej po tym remoncie też się średnio poprawił... proszę o pomoc z góry dzięki

Edytowany przez Piotr1216, 06 luty 2014 - 21:49.


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 19:07
  •  

#351 Share mierzej123455

mierzej123455

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów

Napisany 02 maj 2014 - 12:45

Problemy z odpalaniem Drodzy agrofotowicze mam problem z ursusem 902 turbo po kapitalnym remącie silnika przyszedł czas na odpalenie i tu jest problem ciągnik kręci i nic. Dodam ,że z odpowietrznika wydobywa się powietrze. Z góry dziękuję i proszę o szybką odpowiedź.


wymienione rzeczy :

tłoki, pierscienie turbo
wał po szlifie
wszelkie panewki
tuleje
wyremontowana głowica

#352 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 02 maj 2014 - 13:58

Problemy z odpalaniem Rozrząd dobrze ustawiony?A odpowietrzałeś w ogóle?Dym z komina leci jak kręcisz?
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#353 Share mierzej123455

mierzej123455

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów

Napisany 02 maj 2014 - 14:14

Problemy z odpalaniem Tryby rozrządu ustawione dobrze , dym nie leci wcale , układ paliwowy przepompowalem pompką. Czy wkładając pompe paliwa moglem ją przestawic?

#354 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 02 maj 2014 - 17:18

Problemy z odpalaniem Mogłeś przestawić kąt wtrysku.Ale przepompowałeś tylko czy zalałeś filtry i odpowietrzyłeś pompę?
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#355 Share bel920

bel920

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 325 postów

Napisany 02 maj 2014 - 18:28

Problemy z odpalaniem pewnie zacieła się listew w pompie wtryskowej

#356 Share maciekc2

maciekc2

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 62 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 02 maj 2014 - 19:24

Problemy z odpalaniem sprawdz pompe z komina musi leciec dym ,prawdopodobnie jest zapowietrzony najlepiej odpowietrzać na wtryskach zaczynasz od kabiny i lecisz w strone chłodnicy odkrecasz pierwszy i krecisz jak ropa poleci i tak z każdym przy trzecim powinien juz palic

#357 Share mariuszd93

mariuszd93

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3439 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubelskie LCH
  • Zainteresowania:mechanika

Napisany 02 maj 2014 - 19:50

Problemy z odpalaniem Jak kręcisz to w ogóle pompa daje paliwo? odkręć przewody z pompy i kręć aż się pokaże paliwo , jeśli się nie pokaże to od przodu pompy , w górnej części jest śruba na 19 klucz , odkręć ją i sprawdź czy listwa się przesuwa jak manewrujesz gazem .
Co do zapłonu to Z prawej strony , w misce olejowej jest śruba którą nalezy wykręcić , obrócić i przy obracaniu wałem kiedy śruba wskoczy w otwór w kole zamachowym powinno sie pokazać paliwo na pierwszej sekcji na pompie wtryskowej

Nigdy nie zatrzymuj w sobie bąków! Wędrują one bowiem w górę kręgosłupa do mózgu i w ten sposób rodzą się w Tobie gówniane pomysły... :P 


#358 Share mierzej123455

mierzej123455

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 16 postów

Napisany 02 maj 2014 - 20:55

Problemy z odpalaniem Właśnie odkręcaliśmy przewody od pompy i paliwo nie leci

#359 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7785 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 02 maj 2014 - 21:05

Problemy z odpalaniem A odpowietrzałeś tą śrubka 10 lub 12 mm przy rurkach wtryskowych.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 19:07
  •  

#360 Share ptaszyna

ptaszyna

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1628 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:powiat toruński

Napisany 02 maj 2014 - 21:28

Problemy z odpalaniem

Co do zapłonu to Z prawej strony , w misce olejowej jest śruba którą nalezy wykręcić , obrócić i przy obracaniu wałem kiedy śruba wskoczy w otwór w kole zamachowym powinno sie pokazać paliwo na pierwszej sekcji na pompie wtryskowej


Jak tak ustawisz zapłon to w nowszym silniku ( 912 nie 385 ) będziesz miał prawdopodobnie ustawiony za wcześnie o 10 stopni bo w nowszych pompach jest opóźnienie zapłonu do rozruchu.

Podobne tematy