Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problemy z odpalaniem


435 odpowiedzi na ten temat

#321 Share nunu85

nunu85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 czerwiec 2013 - 17:15

Problemy z odpalaniem Nalad nie odpowiedziałeś na pytanie: gdzie to paliwo ma się z pompy cofnąć, skoro pompa jest niżej niż zbiornik. Prosze wyjaśnij mi to, bo jestem niezmiernie ciekaw Twojej teorii.

ps
Miałem kiedys czas i zgode majstra, który regeneruje takie pompy i przez cała naprawę patrzyłem mu na ręce a ten mi opowiadał co robi, więc jakiśtam pogląd na sprawę mam.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 11:05
  •  

#322 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 17 czerwiec 2013 - 20:36

Problemy z odpalaniem Jak masz sekcje tłoczące w pompie,to jak one są nie szczelne to paliwo po dłuższym czasie nie odpalania ciagnika zejdzie do pompy do środka gdzie jest olej do smarowania.I będzie ciężko palił bo nie będzie dostawał paliwa na wtryski. Jak kupiłem swojego 904 to tak było i miałem paliwo w oleju.Bo pompę mam z centralnym smarowaniem olejem z silnika.

Pompa sekcyjna nie działa na takiej samej zasadzie jak taka do wody.
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#323 Share nunu85

nunu85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 czerwiec 2013 - 21:24

Problemy z odpalaniem Owszem, może zejdzie, ale w ciągu jednego czy dwóch obrotów wału pompka zasilająca uzupełni brak i nie będzie po tym zejściu śladu. Traktor zamiast po 1-2 obrotach odpali po 3-4, ale z pewnością nie będzie to skutkowało koniecznoscią kręcenia przez kilkanaście sekund

#324 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2400 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 17 czerwiec 2013 - 21:47

Problemy z odpalaniem @nunu85 Wystarczy że zaworek zwrotny będzie walnięty i ci się c 385 zapowietrzy po dniu stania i musisz pokręcić aby unormować paliwo a druga sprawa jak padnie zaworek zwrotny to nadmiarem paliwo wypycha a nie w sekcję paliwową idzie .A trzecia sprawa jak tak już chcesz być taki wszech wiedzący to tylko wywal jeden zaworek z pompki zasilającej i pal i w pole.No przecież jest zbiornik wyżej to paliwo do sekcji musi dojść to niby po co ta pompka,chyba tak dla jaj założyli pompkę żeby sobie była. :blink:Paranoja. :D

#325 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7802 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 18 czerwiec 2013 - 05:07

Problemy z odpalaniem Jak padnie zaworek zwrotny to zapomnijcie że ciągnik odpali.Jak długo kręci jak jest ciepły to sekcje siedzą.

#326 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2400 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 czerwiec 2013 - 08:03

Problemy z odpalaniem

Przekładałem z innej co leciutko kręci i nic

Sprawdź przewody od akumulatorów.Może być któryś zaśniedziały na łączeniu z klemami i się grzeje.

#327 Share gidzio88

gidzio88

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 32 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zielonka Pasłęcka
  • Zainteresowania:Rolnictwo,koparki,majsterkowanie.

Napisany 18 czerwiec 2013 - 13:08

Problemy z odpalaniem Przewody są dobrze oczyszczone napiecie sprawdzałem miernikiem i jest 12,6 V. a jak próbuje zakręcić to pobór prądu spada do 8 V jak chcem zakręcić.

Nie cytuj poprzedniego posta

Edytowany przez KRISTOFORn, 18 czerwiec 2013 - 16:02.


#328 Share nunu85

nunu85

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1165 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 czerwiec 2013 - 14:23

Problemy z odpalaniem no to nie ma bata, albo rozrusznik padnięty, albo aq szroty.
Napięcie nie powino spadać poniżej 10, żeby silnik w miarę odpalał.

#329 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2400 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 czerwiec 2013 - 15:45

Problemy z odpalaniem

Sprawdź przewody od akumulatorów.Może być któryś zaśniedziały na łączeniu z klemami i się grzeje.

No to akumulator o tyłek potrzepać bo nic więcej albo rozruszniki padnięte.

#330 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 18 czerwiec 2013 - 17:01

Problemy z odpalaniem Jak aku będzie dobry(niezasiarczony,odpowiedni stan elektrolitu i poziom naładowania) to trzeba patrzeć rozrusznik.Możliwe że ma zwarcie do masy nie kręci tak jak powinien.Nie ma co polemizować, tylko rozbierać.

nunu85 To jak z twoją teorią?
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 11:05
  •  

#331 Share gidzio88

gidzio88

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 32 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zielonka Pasłęcka
  • Zainteresowania:Rolnictwo,koparki,majsterkowanie.

Napisany 18 czerwiec 2013 - 18:17

Problemy z odpalaniem Ok. To dzięki wszystkim za pomoc. Będe prubował dalej z aku i rozrusznikiem :) Pozdrawiam.

#332 Share Stefano1

Stefano1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 360 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 18 czerwiec 2013 - 23:09

Problemy z odpalaniem nunu85 chyba rozpatrywał tylko drogę paliwa kranik- pompka zasilająca :) Pomijając resztę układu, w której panuje sporo wyższe ciśnienie, niż ciśnienie hydrostatyczne wytworzone przez wysoko umiejscowiony zbiornik paliwa :)

Chociaż po chwili zastanowienia... czepiając się słówek, to nunu85 ma rację. Zapowietrzyć, to się układ nie zapowietrzy, ale cienienie spadnie :)

Edytowany przez Stefano1, 18 czerwiec 2013 - 23:12.


#333 Share ptaszyna

ptaszyna

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 1632 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:powiat toruński

Napisany 19 czerwiec 2013 - 08:20

Problemy z odpalaniem Nunu85 i stefano1 obaj sie mylicie w kwesti zapowietrzania, po pierwsze paliwo moze wyciekac na ziemie i chyba kazdy widzial pocacy sie uklad paliwowy w 385, po drugie sprubujcie poluznic rurke paliwowa przy pompie wtryskowej tej ktora idzie od filtrow po ponownym dokreceniu bez odpowietrzenia pompy na pewno nie odpali, paliwo samo nie na plynie chociaz ma z gorki bo w pompce paliwowej sa zaworki ktore go nie przepuszcza. Niewielka nieszczelnosc na tym przewodzie powoduje problemy z rozruchem po dluzszym postoju.

#334 Share Stefano1

Stefano1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 360 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 czerwiec 2013 - 11:32

Problemy z odpalaniem Powiem tyle: ale ze mnie łoś :) Chyba to przez wczorajsze 7 godzinne, słuchanie wycia kosiarki rotacyjnej :) Coś mi się ubzdurało, że układ paliwowy na odcinku od pompki zasilającej do zaworka zwrotnego jest zawsze idealnie szczelny :)

#335 Share sebastian84

sebastian84

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 402 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 31 lipiec 2013 - 06:21

Problemy z odpalaniem witam mam poważny problem z silnikiem c 385 . silnik ten mam zamontowany w małym kombajnie zbożowym , gdy ostatnio kosiłem pękła mi linka od gazu i silnik zgasł po założeniu linki silnik nie odpala odkręciłem rurki od wtrysków i paliwo nie leci co się mogło stać w tej pompie. Proszę o pomoc a cha pompa stary typ

Edytowany przez sebastian84, 31 lipiec 2013 - 06:23.


#336 Share mathewc385

mathewc385

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 248 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Zamojszczyzna

Napisany 16 sierpień 2013 - 11:12

Problemy z odpalaniem Witan panowie mam problem z moja c385 otoz na pewnych obrotach ciagnik strasznie drzy dzieje sie tak od 1700 do 2000 obrotow na mniejszych obrotach problem nie wystepuje.
Nie wiem moze mam to jakies znaczenie ale problem pojawil sie po tym jak zmienilem wspomaganie na orbitrol.
Co moze byc przyczyna wystepowania tych drgan??

#337 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 26 sierpień 2013 - 14:16

Problemy z odpalaniem A ja mam taki problem, że rozrusznik nie może przekręcić, wygląda to tak jakby miał za mało prądu, może ktoś pomóc?

#338 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 27 sierpień 2013 - 22:22

Problemy z odpalaniem Naładuj akumulator :)
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#339 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 27 sierpień 2013 - 23:16

Problemy z odpalaniem nic to nie dało, na innym rozruszniku zapalił, ciężko bo ciężko, ale zapalił, więc na pewno jest to rozrusznik

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 11:05
  •  

#340 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 28 sierpień 2013 - 17:05

Problemy z odpalaniem No to jak wiesz to po co sie pytasz.Jak zapalił ci na innym rozruszniku to rozkręć ten stary i wyczyść,zobacz w jakim stanie są szczotki i juz.
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

Podobne tematy