Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problemy z odpalaniem


435 odpowiedzi na ten temat

#261 Share HondaMtx

HondaMtx

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 745 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Sieradzice, gmina Kazimierza Wielka, woj Swietokrzyskie
  • Zainteresowania:rolnictwo, off-road, motoryzacja, motocross

Napisany 24 sierpień 2012 - 20:38

Problemy z odpalaniem Ja obstawiam uszkodzony rozrusznik. Kuzyn tak miał w kombajnie, że nowy aku zakręcił dwa razy i rozładowany.
Ursus C-360 --> Zetor 8011 --> Massey Ferguson 3090 :)
Jeśli pomogłem, kliknij w strzałkę na zielonym tle :)
Zapraszam ~~> https://www.facebook.com/Fanpagemf

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 18:15
  •  

#262 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 25 sierpień 2012 - 09:27

Problemy z odpalaniem A to taki rozrusznik z 914 daję radę pociągnąć silnik cześcio cylindrowy?Bo ja bym założył do 1214 bo po co kupować dwa akumulatory...
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#263 Share nitek

nitek

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 75 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 25 sierpień 2012 - 11:00

Problemy z odpalaniem na zaciąg odpala na dotyk, rozrusznik jest dobry, jest to stary rozrusznik od 914 ale przerobiony pod 1614 w innym traktorze ten sam rozrusznik kręci jak szalony. I jest jeszcze jedna sprawa jeden aku ma 120ah a drugi 100ah, może mieć to wpływ na takie dolegliwości ?

#264 Share FINN

FINN

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 1416 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Dźwierzuty, k/ Szczytna
  • Zainteresowania:Rolnictwo

Napisany 25 sierpień 2012 - 19:14

Problemy z odpalaniem @locke, pewnie że pociagnie... jak dobry rozrusznik i aku to nie ma takiej opcji bynajmniej wole zwykły oryginalny 12v od 914, niz jakieś chińskie wynalazki na 24V... a co do aku, to mam dwa kupione do tych skrzynek co sa w kabinie... tylko że o lepszym amperarzu, i tyle.

@nitek, jest taka zasada... w doborze aku... jak kupujesz, to oba nowe, jak wybierasz to o takich samych parametrach... bo w takim wypadku ten mniejszy osłabia ten większy.... i jeszcze jedno moze byc... sprawdz czy masz dobre masowanie... jak nie ma masy na jednym chociaż to będą sie grzać przewody... teraz mi sie przypomniało, ja tak miałem w 1224... to mase podłączyłem bezpośrednio do tej ramy co masz przy silniku, oczyściłem klemy, i wymieniłem te przewody które były nie pewne wg mnie... i odrazu poprawiło sie... i tak wydaje mi sie że bedzie wian po stronie przewodów... posprawdzaj gdzie masz podłączoną masę bo jak masz gdzieś pod kabinę to może nie masować dobrze.... sprawdź podłączenie masy aku...

"Wielu internautów jest kundlowatych.Jedyne, co mogą, to anonimowo szczekać, podgryzać najwyżej kostki, bo wyżej nie sięgają. Jakby ich odwiązać z łańcuchów i kazać coś zrobić, to by nie dali rady." K. Jackowski
Skargi, wnioski i zażalenia, proszę kierować na PW i GG :)
 


#265 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 26 sierpień 2012 - 08:55

Problemy z odpalaniem Ty no to git :) Jak mi się zepsuje to wezmę wsadzę taki rozrusznik i już.Bo trzy lata temu kupowałem akumulator 12V bo drugi miałem jeszcze dobry.I trochę źle zrobiłem bo mogłem kupić dwa nowe bo teraz znów muszę kupić dwa.Ale teraz kupię jakieś polskie Centry albo Zapa.A wtedy miałem jaką fajną Centre 115A no i teraz nic nie warty jest bo jak się go naładuje to napięcie spada do 9V i cały czas 9V trzyma...
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#266 Share nitek

nitek

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 75 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 sierpień 2012 - 17:30

Problemy z odpalaniem problem z odpalaniem rozwiązany :rolleyes: głupia żecz o której nie pomyślałem. rozrusznik nie miał dobrego połączenia z blokiem, tzn. na korpusie była farba i olej, obudowa rozrusznika nie masowała.
Miałem jeszcze jeden problem, z turbiną, tzn. stara się skończyła i nie było czego regenerować, kupiłem drugą, założyłem i nic :wacko: , całą turbina się nagrzewała i traktor nie miał mocy, sprawdziłem wszystko, myślałem że pompa walneła, itp. a okazało się żę "katalizator" się zapchał :D , do tego stopnia że turbina nie dała rady wyrzucić spalin, nowy komin i traktor śmiga aż miło ;) .pozd.

#267 Share ZUL

ZUL

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 luty 2013 - 17:06

Problemy z odpalaniem Witam.
Mam problem z ursusem c-385 a mianowicie, rozrusznik nie może ukręcić silnika, rozrusznik po regeneracji podpięty pod wózek rozruchowy i nie kręci tzn kręci ale tak powoli i tak ciężko. Objawy ma takie jak by coś go trzymało a wszystko powyłączane doradzcie coś bo ja już nie mam pojęcia.

Edytowany przez ZUL, 19 luty 2013 - 17:07.


#268 Share gospodarz97

gospodarz97

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 345 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łodzkie

Napisany 19 luty 2013 - 17:34

Problemy z odpalaniem Akumulatory są dobre ? Może wystarczy je podładować i będzie po sprawie. :)

Edytowany przez gospodarz97, 19 luty 2013 - 17:44.



 


#269 Share ZUL

ZUL

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 18 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 luty 2013 - 17:39

Problemy z odpalaniem Rozrusznik podpinam pod rozruch więc akumlator w tym przypadku jest prawie niepotrzebny

#270 Share Czterdziestolatek

Czterdziestolatek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 136 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 luty 2013 - 18:29

Problemy z odpalaniem witam, miałem podobny przypadek w 1224 (rozruch 24v) najpierw sprawdziłem połączenia prądowe i nic nie pomogło nadal słabo kręcił więc rozrusznik zawiozłem do majstra który wyczyścił styki posprawdzał wszystko i mówi że jest dobry ale nadal słabo kręcił pomyślałem że są stare akumulatory więc wymieniłem je i chwilowa poprawa była (na kilka odpaleń) i znów to samo a akumulator szybko się rozładowywał podczas kręcenia,sprawdziłem ładowanie wszystko w porządku aż do czasu kiedy poszedł dym z rozrusznika, po odkręceniu dekla stwierdziłem rozlutowanie wirnika i totalną demolkę w środku, kupiłem nowy i kręci jak szalony.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 18:15
  •  

#271 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 19 luty 2013 - 19:20

Problemy z odpalaniem

Rozrusznik podpinam pod rozruch więc akumlator w tym przypadku jest prawie niepotrzebny


Jest potrzeby i trzeba trochę odczekać jak się podłaczy.
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#272 Share Stefano1

Stefano1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 360 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 19 luty 2013 - 19:52

Problemy z odpalaniem Jeśli silnik się lekko kręci (nie licząc momentów sprężania) to nowy rozrusznik powinien załatwić sprawę. Możesz mieć nadpalone uzwojenia, rozrusznik robi zwarcie i potrzebuje całej elektrowni ;)

#273 Share andrzej912wlkp

andrzej912wlkp

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 kwiecień 2013 - 20:49

Problemy z odpalaniem witam mam problem z odpaleniem ursusa 912 ciężko jest go odpalić nawet latem czy to morze być wina pompy ?

Połączone

#274 Share balcerek1

balcerek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2398 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 kwiecień 2013 - 21:13

Problemy z odpalaniem Jak nie była robiona to sprawdził bym pompę wtryski zawory i sprężanie.

#275 Share ukasz

ukasz

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 727 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:zachodniopomorskie

Napisany 07 kwiecień 2013 - 21:23

Problemy z odpalaniem ale czemu ten dział?
sprzedam kabinę do 330 "Chojnów I" tak zwana rurkowa, z dachem z tworzywa, z szybami (poza jedną boczną) drzwi wymagają poprawek blacharskich. Cena 350 pln
Lokalizacja Zachodniopomorskie

#276 Share Evenement51

Evenement51

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 15 postów

Napisany 07 kwiecień 2013 - 21:26

Problemy z odpalaniem Po primo nie ten dział oraz opisz bardziej ten problem z odpalaniem. Może to wina rozrusznika, akumulatorów, pompy i tak można wymieniać, także więcej szczegółów, znajdzie się na pewno osoba która zna sposób na rozwiązanie tego problemu.

#277 Share corrado

corrado

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2076 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:woj. Mazowieckie

Napisany 07 kwiecień 2013 - 21:28

Problemy z odpalaniem Jak najbardziej może być wina pompy ale też i zużytych pierścienie przez co mamy słabszą kompresję. Może być też wina zaworów jeśli nie były regulowane jak i wtrysków które po długiej eksploatacji mogą już dobrze nie rozpylać.
Jeśli pomogłem nacisnij zieloną strzałkę :)

#278 Share andrzej912wlkp

andrzej912wlkp

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 07 kwiecień 2013 - 21:36

Problemy z odpalaniem przepraszam jestem nowy i jeszcze nie wiem co gdzie . A ciągnik już parę ładnych lat nie był robiony tylko wał. A akumulatory i rozrusznik były kupowane z pół roku temu rozrusznik jest szybko kręcący . dzięki za odpowiedzi

#279 Share kuba0707

kuba0707

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 57 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:przasnysz
  • Zainteresowania:motoryzacja rolnictwo

Napisany 07 kwiecień 2013 - 21:48

Problemy z odpalaniem kolego na początek wymontuj pompę i wtryski zawieś do regeneracji po wymieniaj filtry paliwowe złóż i próbuj jak to nie pomoże no to wtedy trzeba będzie sprzęta rozebrać i trzasnąć mu generalkę to mu na pewno nie zaszkodzi ale moim zdaniem jak trzyma ci ciśnienie na silniku rozgrzanym i nie ma obiawów zużycia które by pokazywały potrzebę remontu silnika to pompa i wtryski załatwia sprawe

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 18:15
  •  

#280 Share myster

myster

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 47 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 08 kwiecień 2013 - 08:10

Problemy z odpalaniem Kolego jestes zabawny lub nie masz pojecia co w trawie piszczy. Na jakiej podstawie karzesz mu wyciagac pompe do regeneracji bo napisal ze ciezko pali?.

Na poczatek to ja proponuje sprawdzic mu cisnienie sprezania najmniej kosztowny zabieg. No chyba ze jak chcesz wywalic prawie 1000zl w ciemno to prosze bardzo.
Mozesz wtryski wyciagnac na zewnatrz i wtedy podlacz pod pompe i zobacz jak pyla i jak szybko wyleci z nich paliwo. Byc moze paliwo ci sie cofa. Jak pompujesz pompka zasilajaca przy pompie to slyszysz brzeczenie? Masz dolny zbiornik?.
Od kiedy ci tak pali ciezko od dawna?

Edytowany przez Marcin91, 08 kwiecień 2013 - 08:28.
cytowanie poprzedniego posta


Podobne tematy