Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problemy z odpalaniem


435 odpowiedzi na ten temat

#201 Share Dawid18

Dawid18

    Zaawansowany

  • userphoto
  • Members
  • PipPipPip
  • 479 postów

Napisany 09 styczeń 2011 - 14:24

Problemy z odpalaniem Witam. Ja miałem taki sam problem rok temu. Grzałkę miałem i to nic nie dawało, dokupiłem rozruch było lepiej aż w końcu połamał mi popychacze zaworów i wina gdzie leżała? oczywiście na zaworach były za ciasno ustawione. A tej zimy żadnych grzałek, startów i świec tylko odpalarke podłączam bo akumlator mam jeden i to lichutki i jest luksus. Więc kolega niech zawory ustawi! A na temat rozrusznika planetarnego to powiem że zarżnąłem 2 i wkońcu załatwiłem Starowski rozrusznik i się nie pali a kręci 100% lepiej niż to planetarne g*****. Strasznie bierze prąd ten Starowski!

Kolego zdążyłeś wrócić po banie i już mieszasz, uważaj trochę.

Edytowany przez milanreal1, 09 styczeń 2011 - 21:53.

Mam naimię Dawid i nteresują mnie maszyny rolnicze ukończyłem technikum rolnicze. Pozdrawiam wszystkich rolników

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 16:34
  •  

#202 Share Sadek

Sadek

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 3929 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Ciechanów

Napisany 09 styczeń 2011 - 15:08

Problemy z odpalaniem

Ja mam grzałkę oleju w misie na 230V podłączam na 20min i świece płomieniową w kolektorze ssącym od MF 4 cylindrowego i pięknie palił dopóki jedna cela w aku nie padła(12V 195Ah)


Kolego wrzuć zdjęcia jeżeli to możliwe jak masz podłączoną i zamontowaną świecę płomieniową.

"Cogito ergo sum"
Pozostaję: otwarty, elastyczny, ciekawy.

 

GG 8872878


#203 Share 86tomek

86tomek

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 10 postów

Napisany 10 styczeń 2011 - 18:03

Problemy z odpalaniem Witam też mam problem z odpalaniem tylko że zimą. Ciągnik kreci jak szalony ale nie odpala wszystkie przewody paliwowe sprawdziłem i się nie zapowietrzają odpali dopiero jak mu podam ogień do kolektora ssącego . Czy przyczyną może być pompa wtryskowa i wtryski czy też głowica nieszczelna .a rok temu ciągnik palił zimą na dotyk przyznam ze w tym roku kombinowałem z paliwem i jezdziłem na bio i ... proszę o pomoc .

#204 Share ursusek902

ursusek902

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 64 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Elbląg

Napisany 10 styczeń 2011 - 22:37

Problemy z odpalaniem w tym tygodniu w weekend zrobię fotki i ci wstawię

nie cytuj poprzedniego posta

Edytowany przez milanreal1, 11 styczeń 2011 - 14:42.


#205 Share mocher

mocher

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 335 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:okolice zamościa
  • Zainteresowania:rolnictwo, motoryzacja, komputery

Napisany 18 styczeń 2011 - 22:26

Problemy z odpalaniem a próbowałeś przed odpaleniem podpompować paliwa pompką zasilającą? może pompa nie trzyma ciśnienia i zanim je wytworzy to silnik musi parę obrotów zrobić. pozdro B)
Pomogłem, napisałem coś z sensem? kliknij zielony kwadracik ze strzałką :) To się opłaca xD

#206 Share Ursusc385

Ursusc385

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2649 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazury Mrągowo

Napisany 26 styczeń 2011 - 09:53

Problemy z odpalaniem Co sadzicie o odpalaniu tej c-385 ?
Waszym zdaniem źle czy dobrze odpala ? :) W nocy było ponad -10 chyba -15 :unsure:

Edytowany przez Ursusc385, 26 styczeń 2011 - 09:54.


#207 Share pablo18

pablo18

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 77 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie

Napisany 26 styczeń 2011 - 10:04

Problemy z odpalaniem kolego szok ... bardzo dobrze Ci pali i bez zadnej grzalki ? :rolleyes:

#208 Share Ursusc385

Ursusc385

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2649 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazury Mrągowo

Napisany 26 styczeń 2011 - 10:07

Problemy z odpalaniem Żadnej grzałki, nawet nie mam wejścia na grzałke :unsure: i zalany płynem :)

#209 Share pablo18

pablo18

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 77 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazowieckie

Napisany 26 styczeń 2011 - 10:16

Problemy z odpalaniem no to kolego musisz miec idealne wtryski i pompe :)

#210 Share Ursusc385

Ursusc385

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2649 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazury Mrągowo

Napisany 26 styczeń 2011 - 10:24

Problemy z odpalaniem Pompa to idealna nie jest bo z jednego miejsca mi sie paliwo sączy :unsure:
A dokładniej http://www.fotosik.p...98046f0aef.html
Może wiecie dlaczego stąd paliwo ucieka ? Strumykiem nie leci, ale jak przetrę szmatką to trochę pojeżdżę i mokre jest :huh:

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 16:34
  •  

#211 Share wojteczek11

wojteczek11

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 105 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Damice k.krakowa

Napisany 26 styczeń 2011 - 18:33

Problemy z odpalaniem to nie paliwo tylko olej, też ma ten problem ;/

#212 Share Ursusc385

Ursusc385

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2649 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Mazury Mrągowo

Napisany 26 styczeń 2011 - 18:40

Problemy z odpalaniem hmm a mi to wygląda na paliwo, choć pewien nie jestem :unsure:

#213 Share Filipoo

Filipoo

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 838 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wronki
  • Zainteresowania:mechanizacja, rolnictwo, praca w lesie

Napisany 26 styczeń 2011 - 20:21

Problemy z odpalaniem mam taki problem w majorku, i tak faktycznie sam to spowodowałem majorek wydawałmi sie słaby to rozkreciłem zaworek przelewowy i wziołem taka sama spręzyne jak była t ty mzaworku i złozyłem je w kupe nie jedna na druga tylko jedna w druga i tak dzien roboty i paliwko juz leciało ale kopa ma lepszego B) pompiarze mówią ze to tłoczki puszczaja i ropa dostaje sie do pompy i tez tak moze być bo ropa jest w tłoczkach jak tłoczki puszcza to ropa pujdzie wiec albo tłoczki albo jakis uszczelniacz w srdoku puszcza juz tak czy tak wymiana pompy. ii nie dawaj pompy do regeneracji jak masz mozliwośc to daj ja na wymiane ale zakombinuj zeby ci dali od 912 :)my mamy taki zamiar i myzle jeszcze przed sianami nasza wymienić :)

aaale jak duzo tej ropy nie ucieka to nie ma co grzebac ładnie pali B)moja ta pali ale jak zapodam jej samostart temp tak -10,-15 :Djak mniej to pale bez samostartu ale mogła by lepiej np tak jak 3011 B) B)



#214 Share Murphys

Murphys

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2011 - 09:33

Problemy z odpalaniem Witam mam problem . złozylem silnik , gdy próbuję palić dym idzie z rury , silnik wogole sie nie odzywa. Jak podłoże knota to wchodzi na wieksze obroty ,jak zgaśnie knot to zpowrotem kreci

PILNE

Edytowany przez Murphys, 13 luty 2011 - 10:21.


#215 Share kryssr

kryssr

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 586 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:przeróżne :)

Napisany 13 luty 2011 - 09:54

Problemy z odpalaniem wygląda na to że coś źle złożyłeś, sprawdź po kolei. a i weź ten ostatni wyraz usuń bo moderator będzie zły :D

#216 Share Murphys

Murphys

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2011 - 10:22

Problemy z odpalaniem Wszystko dobrze. Ale co może być przyczyną. Składał go najlepszy mechanik z okolicy.

Wie ktoś co może być!!

#217 Share Gani43

Gani43

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 73 postów

Napisany 13 luty 2011 - 10:23

Problemy z odpalaniem moze wtryski sa zle osadzone w glowicy i ktorys leje po sciance zamiast rozpylac paliwo;p albo zle wyregulowane zawory moja 16 po zmianie uszczelki tez nie chciala zapali ale mechanik z poznania wyregulowal luzy na zaworach i normalnie pali lepiej niz przed remontem.

#218 Share Murphys

Murphys

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2011 - 10:27

Problemy z odpalaniem zawory na 0.3mm ustawione

A dokładnie na ile mają być ustawione

Edytowany przez Murphys, 13 luty 2011 - 10:28.


#219 Share Adriano1232

Adriano1232

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 83 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Świętokrzyskie
  • Zainteresowania:Technika rolnicza, motoryzacja, muzyka i wiele innych

Napisany 13 luty 2011 - 10:30

Problemy z odpalaniem Zobacz te luzy na zaworach czy są prawidłowe. Może zapłon masz przestawiony? Robiłeś rozrząd?
Adi1232

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Problemy z odpalaniem Dzisiaj, 16:34
  •  

#220 Share Murphys

Murphys

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 201 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 13 luty 2011 - 10:35

Problemy z odpalaniem nowy walek rozrzadu. jest zalozony

Podobne tematy