Skocz do zawartości

Zdjęcie

brak wom


17 odpowiedzi na ten temat

#1 Share michal1111111111

michal1111111111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów

Napisany 30 grudzień 2009 - 18:54

brak wom witam mam pronara 1025 padł w nim wom robiłem na polu agregatem aktywnym i nagle padł wom podejżewam taśmy wom no ale zabrałem się za wyciąganie wymiane ale nie wiem jak

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
brak wom Dzisiaj, 20:05
  •  

#2 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7790 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 30 grudzień 2009 - 21:19

brak wom nie na siłe bo pogniesz między zbiornikami odkręć mały dekielek odkręć dwie śruby palcami chyba raz musi być włączony wom raz wyłączony one są sklepane nimi regulujesz tarcze i wtedy wyciągasz wałek z sprzęgłem

#3 Share michal1111111111

michal1111111111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów

Napisany 30 grudzień 2009 - 21:30

brak wom już troche wyszło ale dalej nie chce

#4 Share michal1111111111

michal1111111111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów

Napisany 02 styczeń 2010 - 12:32

brak wom po wielu prubach udało mi się wyciągnąć ale czemu wom nie działał tarcze są dobre

#5 Share glizda70

glizda70

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 32 postów

Napisany 02 styczeń 2010 - 20:54

brak wom Witam jesteś za szybki w naprawach jest wajcha pod siedzeniem od obrotów zależne i niezależne ale też pod ciągnikiem jest myk obroty 1000/500 ja miałem i jedno i drugie wyskoczyło sprawdz to .

#6 Share michal1111111111

michal1111111111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów

Napisany 09 styczeń 2010 - 22:18

brak wom no zgoda ale czemu jak mam bieg właczony i jade wałek chodzi a jak przełącze na to że maq cały czas chodzic to chodzi pomołu a jak złape reką to staje

#7 Share glizda70

glizda70

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 32 postów

Napisany 10 styczeń 2010 - 09:51

brak wom prawdopodobnie regulacja taśm a jak jedziesz to złap wałek czy stanie.

#8 Share michal1111111111

michal1111111111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów

Napisany 10 styczeń 2010 - 12:54

brak wom traktor stoi bez kuł w garazu a jak go zapale i włacze bieg to walek się kreci ze go nie zatrzyma a jak wyłacze bieg i włacze niezalezne to powinien się kręcic a on leciutko się obraca jak go złape to staje

#9 Share kamis

kamis

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 289 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pomorskie

Napisany 10 styczeń 2010 - 13:21

brak wom miałem tak samo. było rozłączone na przełączniku 540 1000 obr/min

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
brak wom Dzisiaj, 20:05
  •  

#10 Share masiew

masiew

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 466 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:suwałki

Napisany 10 styczeń 2010 - 14:37

brak wom pod siedzeniem masz przełącznik zależne- niezależne obroty wom. z tego co mówisz masz włączone obrotyzależne idlatego wałek obraca się tylko wtedy gdy traktor jedzie. nusisz poprostu przestawić tą dżwignie pod siedzeniem i powinno być wszystko w porządku
wiem co czynię i moje czyny określają to, kim jestem

#11 Share michal1111111111

michal1111111111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów

Napisany 10 styczeń 2010 - 16:02

brak wom no i przełaczam i nadal nie ma

#12 Share kamis

kamis

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 289 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pomorskie

Napisany 10 styczeń 2010 - 16:49

brak wom sprawdź przełącznik zmiany prędkości wom

#13 Share glizda70

glizda70

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 32 postów

Napisany 10 styczeń 2010 - 17:08

brak wom a czujesz że się zazębia w jedną i w drugą stronę

#14 Share michal1111111111

michal1111111111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów

Napisany 12 styczeń 2010 - 18:41

brak wom zazebia sie

#15 Share glizda70

glizda70

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 32 postów

Napisany 12 styczeń 2010 - 19:27

brak wom pod siedzeniem ok tak a obroty wałka sprawdziłeś

#16 Share sebe1033

sebe1033

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2077 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Warmia

Napisany 12 styczeń 2010 - 20:35

brak wom Po kolei najpierw jest przełącznik 540/1000 po skrzynią (w 1025 przy biegach 16/8 to niewiem czy akurat tam)
drugi przełącznik pod siedzeniem od zależnych niezależnych

załaczanie możliwe tylko na włączonym silniku podobnie jak pompy

sprzęgło WOM to masz na tarcze czy na taśmy ?

#17 Share annabiedronka

annabiedronka

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 56 postów

Napisany 14 styczeń 2010 - 10:01

brak wom na sto procent masz przełączone na zależne jak na biegu nie zatrzymasz wałka ręką ( na luzie kręci się dlatego bo olej jest gęsty i klei tryby lekko do wałka w zimie tak jest )zgaś silnik na luzie włacz WOM a druga osoba niech kręci wałkiem dopiero teraz napieraj z całej siły tą wajcho od przełączania obrotów jak wszystko ok to po załączeniu wałek sie zablokuje

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
brak wom Dzisiaj, 20:05
  •  

#18 Share michal1111111111

michal1111111111

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 46 postów

Napisany 21 styczeń 2010 - 19:34

brak wom no zmianie obrotów 540/1000 rozłaczyl mi sie wszystkim dziekuje zamykam temat


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy