Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bieg "nie wchodzi"


33 odpowiedzi na ten temat

#21 Share Superman

Superman

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 129 postów

Napisany 31 styczeń 2013 - 20:23

Bieg "nie wchodzi" jutro rano sprawdze i napisze jaki jest efekt, dzieki

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Bieg "nie wchodzi" Dzisiaj, 01:00
  •  

#22 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 31 styczeń 2013 - 20:27

Bieg "nie wchodzi" 1634 ma synchronizowaną skrzynię i nie ma hamulca wałka sprzęgłowego. Powodem słabego rozłączania sprzęgła mogą być zapowietrzone lub niesprawne wysprzęgliki.
Na początek spróbuj odpowietrzyć Supermenie :D

#23 Share Superman

Superman

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 129 postów

Napisany 31 styczeń 2013 - 20:44

Bieg "nie wchodzi" wlasnie ja tez slyszalem ze 1634 nie ma hamulca walka sprzeglowego, jutro sprawdze te wysprzegliki. ale u mnie z lewej strony jest taka srubka z kontra a dokladnie dwie srubki, ale to pewnie nie ma nic wspolnego z hamulcem

Edytowany przez Superman, 01 luty 2013 - 08:32.


#24 Share Superman

Superman

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 129 postów

Napisany 01 luty 2013 - 08:34

Bieg "nie wchodzi" dzisiaj odpowietrzalem wysprzegliki i jest to samo ;/ co to moze byc ? doradzcie

#25 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 01 luty 2013 - 09:38

Bieg "nie wchodzi" Wymień pompkę hamulcową (tą pod pedałem sprzęgła). Niesprawna będzie dawała taki efekt.

#26 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 01 luty 2013 - 09:59

Bieg "nie wchodzi" No a spróbuj podciągnąć trochę...Czy już podciągałeś??
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

#27 Share Superman

Superman

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 129 postów

Napisany 01 luty 2013 - 10:27

Bieg "nie wchodzi" tych srubek nie podciagalem, nie wiem nawet do czego one sa, mam je podciagnac ? a wymieniac czesci tak na oko kazda po kolei to tak nie zabardzo bo wydaje sie kase na marne.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Bieg "nie wchodzi" Dzisiaj, 01:00
  •  

#28 Share tomek73

tomek73

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 7798 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pod Wałbrzychem Dolnośląskie

Napisany 01 luty 2013 - 10:59

Bieg "nie wchodzi" Odkręć dekiel i zobacz czy sprzęgło ci się wysprzęgla, czy słoneczko pracuję, powinno chodzić przynajmniej z 1,5 cm.
2 czy tarcza odskakuję od docisku, lub koła zamachowego, bo może masz frez wyrobiony i tarcza nie przesuwa się na wałku.
Czy jak zakładałeś nową tarczę to sprawdzałeś frez, i nasmarowałeś tarczę i frez smarem?

Te śruby z kontrą to nie są czasami od żółwia, 8mm.

#29 Share Grzybekk

Grzybekk

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 64 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 04 luty 2013 - 16:23

Bieg "nie wchodzi" Sorry że wjeżdżam w temat, ale mam pytanie, jak się odpowietrza ww. wysprzęgliki ?

#30 Share Profil usunięty Profil usunięty

Profil usunięty
  • thumbphoto
  • Guests

Napisany 04 luty 2013 - 16:43

Bieg "nie wchodzi" Tak samo jak wszystko inne :D. Odpowietrznik masz na górze skrzyni pośredniej na takiej kostce do której dochodzę przewody od wysprzęglików.

Edytowany przez Marcin91, 05 luty 2013 - 17:22.
cytowanie poprzedniego posta


#31 Share gieno77

gieno77

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 47 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Małopolska ok. Miechowa
  • Zainteresowania:Rolnictwo Wędkarstwo

Napisany 04 luty 2013 - 19:35

Bieg "nie wchodzi" Witam.Panowie mam takie pytanie czy da radę wymienić łożysko wałka wstecznego biegu od str. skrzyni bez jej odjerzdrzania ?Jestem na etapie wymiany wzmacniacza momentu i skrzynia pośrednia jest wyciągnięta ale widzę że mam następne zajęcie chodzi dosłownie o 1cm?

#32 Share Grzybekk

Grzybekk

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 64 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 05 luty 2013 - 16:09

Bieg "nie wchodzi" Dzięki, nie wiedziałem gdzie sie znajdują. Co do autora tematu to można obstawiać też rozsypany synchronizator..

#33 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 05 luty 2013 - 19:46

Bieg "nie wchodzi" Trzeba zobaczyć czy wysprzęgla a później rozpoławiać...
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Bieg "nie wchodzi" Dzisiaj, 01:00
  •  

#34 Share locke

locke

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 2360 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:rolnictwo,mechanika,elektryka,elektronika

Napisany 08 marzec 2014 - 18:58

Bieg "nie wchodzi" Mam taki problem z moim 904.Mianowicie rozchodzi się o to że gdy jest zimny olej biegi przełącza się fajnie a, gdy już się nagrzeje olej to nie idzie przełączyć na wsteczny i wbić też obojętnie którego biegu.Nie ma różnicy czy wysprzęglam podwójnie czy nie.Czy to może być wina zaspawanego wzmacniacza i taśmy hamulca? Bo w 1214 nie ma wzmacniacza i tam nie ma możliwości aby był zgrzyt.Nawet można przełączyć z wstecznego na szosowe podczas gdy ciągnik jeszcze się lekko toczy do tyłu.
Siema :)
Sprzedam dwie felgi 18.3 R30 do kombajnu Bizon,Claas,Fortschritt i innych, ciągników Ursus,Zetor,Fortschritt i innych.

Podobne tematy ciezko wchodzace biegi 1634