Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ładowanie w Ursusie 914


4 odpowiedzi na ten temat

#1 Share Gospodarz1990

Gospodarz1990

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 62 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ok.Gołańczy
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Af,itp.

Napisany 12 grudzień 2009 - 20:22

Ładowanie w Ursusie 914 Witam.
Jestem nowy na AF.Mam problem z ładowaniem w swoim ursusie,czyli niby laduje ale w czsie zimowej orki zauważylem gdy jeszcze nie bylo mocno ciemno nie mialem jeszcze wlaczonych swiatel zauwazylem ze na wolnych obrotach zarzy sie zarowka a na duzych obrotach juz nie ale jak wlaczylem swiatla to juz sie nie zarzyla na wolnych obrotach!!! Prosze o pomoc i poradę....Alternator mam zawsze zimny a powinien byc min.lekko cieply.Twierdze ze jak go zalozylem przed zniwami tego roku to juz nie ladowal tak jak powinien
Alternator od poloneza numer z przodu alternatora a124n 14v 44a nie ma regulatora nabudowanego tylko dodatkowy...
Założony mam regulator elektroniczny nie wiem czy nie powinien byc mechaniczny...
Prosze o odpowiedz i pomoc
Szukalem na AF ale nie znalazlem zadnego podobnego tematu!!!

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Ładowanie w Ursusie 914 Dzisiaj, 21:47
  •  

#2 Share mercedes250d

mercedes250d

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 340 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:warmia
  • Zainteresowania:wszechstronne

Napisany 12 grudzień 2009 - 20:56

Ładowanie w Ursusie 914 Witam najprawdopodobniej masz uszkodzone diody wzbudzania w alternatorze bo regulator elektronik czy mechaniczny to nie ma znaczenia. jeżeli chcesz sprawdzić czy ładuje to odpal ciągnik włącz światła a następnie odłącz akumulator jeżeli światła zgasną to znaczy że nie ładuje. jeżeli zdecydujesz się na naprawę to mogę ci opisać co masz zrobić

#3 Share Gospodarz1990

Gospodarz1990

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 62 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:ok.Gołańczy
  • Zainteresowania:Rolnictwo,Af,itp.

Napisany 13 grudzień 2009 - 09:54

Ładowanie w Ursusie 914 Jeszcze zapomialem napisac ze odlaczylem regulator(zlaczylem kabel 15 z 67 na regulatorze) na chwile aby sprawdzic czy laduje to okazalo sie ze laduje pieknie ale po dluzszym ladowaniu nagrzala sie stacyjka!!!Ale jesli mowisz ze to diody jutro sprawdze i dam znac

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Ładowanie w Ursusie 914 Dzisiaj, 21:47
  •  

#4 Share Matey

Matey

    Bad Moderator

  • Moderator Forum
  • PipPipPip
  • 5201 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:lubuskie ;)

Napisany 13 grudzień 2009 - 12:54

Ładowanie w Ursusie 914 Przeniose do Ursusów, tam chyba bardziej pasuje

KS Falubaz


Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Ładowanie w Ursusie 914 Dzisiaj, 21:47
  •  

#5 Share Godlech912

Godlech912

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 228 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Jabłonowo Pomorskie (KUJ-POM)

Napisany 21 kwiecień 2010 - 12:13

Ładowanie w Ursusie 914 Ja miałem podobne problemy... Założyłem jednak alternator od poloneza i problemy się skończyły ;p

Podobne tematy