Skocz do zawartości

Zdjęcie

NH TL100 problem


4 odpowiedzi na ten temat

#1 Share daw

daw

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 23 postów

Napisany 13 sierpień 2009 - 15:22

NH TL100 problem witam:) ogólnie mówiąc mam problem z ww maszyna...pali mi się bezpiecznik od jazdy przeważnie przy wstrząsach...serwis był i nic nie poradził
silnik chodzi elegancko a nie jedzie i O:)
a jak znowu zmostkowałem bezpiecznik to mi sie przewód od instalacji spalił wiec gdzieś pewnie robi się zwarcie...ma ktoś jakiś pomysł gzie???
i dodatkowo na wyświetlaczu nie wyświetla mi "żółwia" i "zająca" od półbiegów
a drugi problem...nie odłącza mi przedniego napędu... czyżby wyłącznik?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
NH TL100 problem Dzisiaj, 23:43
  •  

#2 Share Lechu

Lechu

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 87 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:mazowieckie

Napisany 11 wrzesień 2009 - 21:46

NH TL100 problem A nie przetarł się przewód od przełączników na dżwigni zmiany biegów nisko po gumą.Często się to zdarza jak zostawiony jest za długi kabel i robi zwarcie.

#3 Share kapec24

kapec24

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 92 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Koneck

Napisany 12 wrzesień 2009 - 12:34

NH TL100 problem Mi to sie zdarzyło ale po tym jak z własnej winy przerwany został taki kabelek z fotelem. Sklejony jest izolacją i jest ok. A co do tego zółwia i zająca to raz na jakiś czas też tak mam przy szybkim zmienianiu kierunku jazdy ale to wrzuce luz i włącze spowrotem kierunek jazdy i jest ok.
Za to cały czas mi sie pali kontrolka od przedniego napędu i hamulców ;/

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
NH TL100 problem Dzisiaj, 23:43
  •  

#4 Share MarcinAndrzejewski

MarcinAndrzejewski

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 1 postów

Napisany 12 wrzesień 2013 - 20:54

NH TL100 problem A moze ktos wie co moze byc przyczyna ze podczas ciezkiej pracy w czasie jazdy wyswietla sie zółw i zajac i ciagnik sie zatrzymuje.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
NH TL100 problem Dzisiaj, 23:43
  •  

#5 Share alvaroalvaro78

alvaroalvaro78

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 553 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:powiat Malborski

Napisany 19 maj 2014 - 20:57

NH TL100 problem Z tego co czytam o TLach to z tym świecącym się żólwiem i zającem to częsty problem któremu wymiana sterownika za bardzo nie pomaga... Doszedł już ktoś do tego co to może być ?

Podobne tematy