Skocz do zawartości

Zdjęcie

John Deere 332


3 odpowiedzi na ten temat

#1 Share qrzysieq

qrzysieq

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisany 31 lipiec 2009 - 20:10

John Deere 332 koledzy potrzebuje pomocy w zwiazku z prasą 332.
Ma ktos moze instrukcje do tej prasy ?
Iz cos sie jej pomieszalo i urywa mi ciagle takie zabezpieczenie .
zwiaze pare bolików i nagle trach i nie ma zabezbieczenie czyli takiej śrubki.
Czy ktos zna tą prase ?

NEJLEPJEJ JAKBY KTOS BYL Z PODKARPACIA ....

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 332 Dzisiaj, 10:20
  •  

#2 Share glwoj

glwoj

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpacie

Napisany 31 lipiec 2009 - 20:29

John Deere 332 Witam

Ja jestem z Podkarpacia i mam taką samą prase. Dzisiaj się przy niej wygrzebałem pare godzin bo jedna strona przepuszcza bale tak co piątego średnio. Instrukcji niestety nie posiadam, też dzisiaj urwalo mi jedna śrubke na kole zamachowym. Włączyło sie zabezpieczenie na tłoku nie wiem dlaczego, ale wsadzilem nową śrubkę i działa. Podobno ważne żeby te śruby były oryginalne, poprzedni właściciel mówil ze różne dorabiał, kupował i nie bedzie prasa chodzic, mówił ze tylko na oryginałach. 10 śrub kosztuje około 90 zł. Ale ja prasy nie przeciążasz to i na zwykłych śrubach po winno dłużej działać niż piszesz, Spróbuj poobracać ręcznie kołem zamachowym czy prasa "lekko" się obraca. Może się coś zaciera.

Nie masz kłopotów z wiązaniem z aparatami, jakiego sznurka używasz?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 332 Dzisiaj, 10:20
  •  

#3 Share qrzysieq

qrzysieq

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 2 postów

Napisany 31 lipiec 2009 - 22:58

John Deere 332

Witam

Ja jestem z Podkarpacia i mam taką samą prase. Dzisiaj się przy niej wygrzebałem pare godzin bo jedna strona przepuszcza bale tak co piątego średnio. Instrukcji niestety nie posiadam, też dzisiaj urwalo mi jedna śrubke na kole zamachowym. Włączyło sie zabezpieczenie na tłoku nie wiem dlaczego, ale wsadzilem nową śrubkę i działa. Podobno ważne żeby te śruby były oryginalne, poprzedni właściciel mówil ze różne dorabiał, kupował i nie bedzie prasa chodzic, mówił ze tylko na oryginałach. 10 śrub kosztuje około 90 zł. Ale ja prasy nie przeciążasz to i na zwykłych śrubach po winno dłużej działać niż piszesz, Spróbuj poobracać ręcznie kołem zamachowym czy prasa "lekko" się obraca. Może się coś zaciera.

Nie masz kłopotów z wiązaniem z aparatami, jakiego sznurka używasz?


prase kupilem w tamtym roku, problemu z wiazeniem nie ma i nie miala.
Jedynie teraz jakies 3 dni temu ugielo mi jedną igłe, druga troszke, do tego urwalo zabezpieczenie w tym takim jajkowatym kole ktore odpowiedzialne jest za cofanie igieł, znajduje sie ono tam gdzie tryby.
Zalozylem igle nową. niby wiąze tylko ze zawiaze 3-5 bali i urywa srubke. Poprostu igly nie cofną sie do konca i blokada zostaje. I nie wiem co jest grane.. nie uzywam oryginalnych srubek bo nie mam gdzie kupic.
Probowalem przewiercic na 8 mm ale w ogole sie wiertlo tego nie czepia.

Sznurka uzywam roznie raz tego cienkiego raz tego grubszego i zawsze wiaze. prasa bardzo luzno chodzi jedna reką mozna krecic kołem.

Gdzie kolego kupujesz te srubki ? To moze byc wina ze nie oryginalne srubki ?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
John Deere 332 Dzisiaj, 10:20
  •  

Wiadomość z agroFakt.pl agrofakt

  • agroFakt.pl
  • agroFakt.pl
John Deere 332 Dzisiaj, 10:20
Tylko na agroFakt.pl:

McHale na Targach FERMA zobacz »

  •  

#4 Share glwoj

glwoj

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 179 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Podkarpacie

Napisany 01 sierpień 2009 - 07:23

John Deere 332

prase kupilem w tamtym roku, problemu z wiazeniem nie ma i nie miala.
Jedynie teraz jakies 3 dni temu ugielo mi jedną igłe, druga troszke, do tego urwalo zabezpieczenie w tym takim jajkowatym kole ktore odpowiedzialne jest za cofanie igieł, znajduje sie ono tam gdzie tryby.
Zalozylem igle nową. niby wiąze tylko ze zawiaze 3-5 bali i urywa srubke. Poprostu igly nie cofną sie do konca i blokada zostaje. I nie wiem co jest grane.. nie uzywam oryginalnych srubek bo nie mam gdzie kupic.
Probowalem przewiercic na 8 mm ale w ogole sie wiertlo tego nie czepia.

Sznurka uzywam roznie raz tego cienkiego raz tego grubszego i zawsze wiaze. prasa bardzo luzno chodzi jedna reką mozna krecic kołem.

Gdzie kolego kupujesz te srubki ? To moze byc wina ze nie oryginalne srubki ?



Śrubki mozesz zamówic u dealera w nowym saczu firma sie nazywa Krajlim. Ale jak nie cofa zabezpieczenia tloka to nawet najtwardsze srubki nie pomoga. Trzeba dosc dlaczego iglice sie nie cofaja do konca. Popatrze przy swojej i moze jeszcze cos wiecej napisze wieczorem. Iglice musi cofnąć do końca bo dopiero wtedy chowa sie zabezpieczenie tłoka. Iglice za kazdym razem niechowają sie do konca, czy czasem sie chowaja ?



I jak tam udało sie naprawić sprzęt?

Podobne tematy

Tylko na agroFakt.pl: Maszyny rolnicze: kupić czy wynajmować? zobacz »