Skocz do zawartości

Zdjęcie

Router - problem


6 odpowiedzi na ten temat

#1 Share MarcinPL

MarcinPL

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 376 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 27 lipiec 2009 - 19:39

Router - problem Witam. Ostatnio nabyłem router firmy netgear. I tu sie pojawia problem ponieważ co kilkanaście minut sie rozłącza i na nowo włącza. Mam neo 1mb/s. Proszę o pomoc bo już naprawde nie mam nerwów do tego .....
Pozdro

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Router - problem Dzisiaj, 05:39
  •  

#2 Share Avendrion

Avendrion

    Red Power

  • Members
  • PipPipPip
  • 1159 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 27 lipiec 2009 - 21:45

Router - problem Nie masz czasami dwóch komputerów pod jedno ip podłączonych?
Za tym co mówię! Zawsze stanę
Za tym co myślę! Zawsze stanę
Za tym w co wierzę! Zawsze stanę

#3 Share MarcinPL

MarcinPL

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 376 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 28 lipiec 2009 - 19:16

Router - problem Być może mam. To może być przyczyna? Przedtem miałem router innej firmy i na tej samej konfiguracji chodził normalnie

#4 Share TBhog

TBhog

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Żywiec

Napisany 28 lipiec 2009 - 21:52

Router - problem Podaj dokładny model bo tak to niewiele można powiedzieć. Router jest przecież po to żeby dzielić internet więc to, że dwa komputery podłączone nie ma znaczenia. Poza tym kolega pisze, że "router" (czyli modem tak zrozumiałem) się rozłącza. Ja bym pokombinował z DSL Modulation. Np linksysy (wag200G, wrt54G, wrt54G2) chodzą z Multimode, ADSL2 ... a już PENTAGRAM Cerberus (P 6331-6) lubi G.dmt na tej samej linii - na innych modulacjach ma podobne objawy jak twój Netgear, ogólnie tragedia. Zresztą to też zależy co jest pod drugiej stronie kabelka więc nie ma reguły.

Swoją drogą jeśli neo/orange freedom etc to tylko linksysa bym polecił. Niezawodny i jeszcze nigdy nie miałem problemu a trochę tego w życiu podłączyłem. Z tańszych to mimo wszystko TP-Link, też bardzo dobry mimo nazwy :D i zawsze działał.
Traktor :), Bóg, Honor, Ojczyzna, Górale, Linux

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Router - problem Dzisiaj, 05:39
  •  

#5 Share Avendrion

Avendrion

    Red Power

  • Members
  • PipPipPip
  • 1159 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Wielkopolska

Napisany 28 lipiec 2009 - 22:26

Router - problem Ma znaczenie, bo ja u siebie podlączyłem to miałem jedno ip na dwa komputery i wtedy jak jeden działał to drugi nie działał i tak na zmianę. Więc odłącz jeden komputer i sprawdź czy drugi działa, może w tym tkwi problem. Jeśli nie to, to ja już tu nie pomogę, będziesz musiał liczyć na @TBhog :D
Za tym co mówię! Zawsze stanę
Za tym co myślę! Zawsze stanę
Za tym w co wierzę! Zawsze stanę

#6 Share TBhog

TBhog

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 97 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Żywiec

Napisany 29 lipiec 2009 - 06:10

Router - problem No masz rację, jeżeli 2 te same ip to może się tak dziać ale: Routery przeważnie domyślnie rozdają adresy z dhcp więc nie ma możliwości dublowania (no chyba że jakiś feler routera - złe bioprądy :D ). Jeżeli kolega ustawiał ręcznie to przyjąłem, że się nie pomylił. Poza tym ja rozumiałem, że to WAN (modem) się rozłącza a jeżeli tak to konflikt IP nie ma tu wielkiego znaczenia.
Traktor :), Bóg, Honor, Ojczyzna, Górale, Linux

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Router - problem Dzisiaj, 05:39
  •  

#7 Share MarcinPL

MarcinPL

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 376 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 29 lipiec 2009 - 14:52

Router - problem Miałem tp linka dobrze chodził tyle, że go burza zabiła :D
A model tego netgeara to dg834g v4


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy