Skocz do zawartości

Zdjęcie

Claas mercator


9 odpowiedzi na ten temat

#1 Share claasmercator

claasmercator

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łowicz
  • Zainteresowania:Claas

Napisany 08 lipiec 2009 - 17:58

Claas mercator Dzisiaj zapalając kombajn silnik wszedł mi na bardzo wysokie obroty dużo wyższe od normalnych co może być tego przyczyną

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Claas mercator Dzisiaj, 09:46
  •  

#2 Share ferdek1

ferdek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 650 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Kępno

Napisany 08 lipiec 2009 - 19:51

Claas mercator A czy te obroty cały czas utrzymują się wyższe czy to tylko chwilowa dolegliwość była ,może zacina się cięgno od gazu.
wniosek o płatność złożony,kontrola przeprowadzona-czekam na kasę...no i kasa wpłynęła na konto

#3 Share claasmercator

claasmercator

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łowicz
  • Zainteresowania:Claas

Napisany 08 lipiec 2009 - 20:02

Claas mercator Nie może to być ciegiełko od gazu ponieważ na pompie jest założony ogranicznik max obrotów a on czasami wychodzi na dużo wyższe niż ma maxymalnie ustawione

#4 Share claasmercator

claasmercator

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łowicz
  • Zainteresowania:Claas

Napisany 09 lipiec 2009 - 11:04

Claas mercator Czy może być przyczyną odstojnik paliwa który sobie założyłem bo go nie było

#5 Share ferdek1

ferdek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 650 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Kępno

Napisany 09 lipiec 2009 - 12:38

Claas mercator Odstojnik raczej nie
wniosek o płatność złożony,kontrola przeprowadzona-czekam na kasę...no i kasa wpłynęła na konto

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Claas mercator Dzisiaj, 09:46
  •  

#6 Share helus89

helus89

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 213 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:świętokrzyske

Napisany 26 lipiec 2009 - 13:35

Claas mercator sprawdz poziom oleju w filtrze powietrza :D i dobrze go wyczysc bo moze miec za duzo oleju i se zasysa u mojego wujka byl podobny problem :)

#7 Share claasmercator

claasmercator

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 48 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łowicz
  • Zainteresowania:Claas

Napisany 27 lipiec 2009 - 22:40

Claas mercator Niedawno zmieniałem filtr powietrza i olej i nadal mu się zdarza tak chodzić więc to raczej nie jest przyczyną a może pompa wtryskowa jest temu winna może się w niej coś przestawiło ?

#8 Share krzysiek55577

krzysiek55577

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 56 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Łódzkie
  • Zainteresowania:Maszyny rolnicze

Napisany 24 luty 2010 - 18:04

Claas mercator Musisz sprawdzić czy jest dokładnie wyczyszczony filtr paliwa zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz i czy nie zasysa gumy którym płynie powietrze do silnika.

#9 Share marcinnowicki87

marcinnowicki87

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 170 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 24 luty 2010 - 18:52

Claas mercator Ja tak miałem jak wlałem paliwo które przez zimę w bance stało wlałem później dobre paliwo i obroty wróciły do normy.

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
Claas mercator Dzisiaj, 09:46
  •  

#10 Share ochroniarz02

ochroniarz02

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 4 postów

Napisany 18 kwiecień 2010 - 08:39

Claas mercator hej wam ja też przegrzałem silnik perkins 6 cylindrowy miał 110 stopni i poczekałem 5 godzin żeby był zimny bo wodę wygotowało i zalałem wodę ale już po tym poszedł olej do chłodnicy , więc rozebrałem głowice dałem do sprawdzenia okazało się ze jest dobra więc splanowałem zawory nowe gniazda prowadnice zrobione jak należy z częściami nie było żadnego problemu dostać części za naprawę głowicy wyszło mnie 620zł do tego nie mam danych nie wiem na ile dokręcić głowice a dokręciłem na 115 NM więcej nie pójdzie i zawory też nie wiem na ile ustawić a ustawiłem na ssących 20 a wydechowe na 30 ustawiałem szczelinomierzem i nie wiem czy dobrze zrobiłem . A wczoraj odpaliłem bez żadnego problemu chodzi ładnie tylko dymi na wysokich obrotach a przed naprawą nie dymił sprawdzałem wtryski i leją się może to to ale na maszynie jak sprawdzałem to na wysokich obrotach rozpylają super a na wolnych leją a w silniku na wolnych nie dymi tylko na wysokich dla mnie to jest troszkę dziwne to i nie wiem co to może być? . I Jeszcze na wysokich obrotach pyrkocze ale jak kupiłem przed naprawą też pyrkotał i każdy klas pyrkocze i nikt nie wie co to jest pomóżcie prosze to jest numer kontaktowy gg 21921552 dziękuje.

Podobne tematy