Skocz do zawartości

Zdjęcie

probem z odpalaniem


15 odpowiedzi na ten temat

#1 Share zhu

zhu

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 31 postów

Napisany 01 lipiec 2009 - 11:52

probem z odpalaniem jak claasa zgasze i odrazu odpalam jest ok a jak minie troche czsu to trzeb dlugo krecic zeby odpalil co jest przyczyna?

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
probem z odpalaniem Dzisiaj, 15:52
  •  

#2 Share zdruj77

zdruj77

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 393 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 01 lipiec 2009 - 12:08

probem z odpalaniem najpierw dla ciebie http://www.allegro.p...ficzny_pwn.html

najprawdopodobniej się zapowietrza gdzieś układ paliwowy zaciąga powietrze zamiast paliwa poskręcaj wszystkie przewody opaski ale z czuciem

#3 Share rataj

rataj

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 522 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WLKP

Napisany 01 lipiec 2009 - 12:13

probem z odpalaniem moze masz wysluzony akumulator juz??
Claas Dominator 98sl classic, Zetor Forterra 12441, Zetor Proxima 85 plus, Zetor 7211, Ursus c330


AgroFoto -----> najlepsza stronka w sieci;]

#4 Share Jarekb20

Jarekb20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:opolskie

Napisany 01 lipiec 2009 - 12:18

probem z odpalaniem Jeśli masz problem z odpaleniem to sprubój pompką popompować i zobaczy czy odpali bez problemu. Jeśli tak to ucieka ci paliwo czyli układ jest nieszczelny. Najlepiej podokręcaj wszystkie opaski tak jak pisał kolega wcześniej. A jeśli to nie pomoże to zamień wężyki w zbiorniku na tych rurkach, Bo może być już rurka wysłużona w zbiorniku. Jeśli już wtedy bedzie odpalać dobrze to powinno być ok tylko żeybś później nie zapomniał ze rurkaz powrotu jest krótszan niż od zasilania:)

#5 Share zdruj77

zdruj77

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 393 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:wlkp

Napisany 01 lipiec 2009 - 12:18

probem z odpalaniem ale pisze że kręci i kręci to chyba ma dobry co nie

#6 Share Jarekb20

Jarekb20

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 110 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:opolskie

Napisany 01 lipiec 2009 - 13:06

probem z odpalaniem Jeśli masz problem z odpaleniem to sprubój pompką popompować i zobaczy czy odpali bez problemu. Jeśli tak to ucieka ci paliwo czyli układ jest nieszczelny. Najlepiej podokręcaj wszystkie opaski tak jak pisał kolega wcześniej. A jeśli to nie pomoże to zamień wężyki w zbiorniku na tych rurkach, Bo może być już rurka wysłużona w zbiorniku. Jeśli już wtedy bedzie odpalać dobrze to powinno być ok tylko żeybś później nie zapomniał ze rurkaz powrotu jest krótszan niż od zasilania:)

#7 Share farmer120ha

farmer120ha

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 239 postów
  • Płeć:Mężczyzna

Napisany 01 lipiec 2009 - 14:38

probem z odpalaniem A może jakieś zaworki zwrotne nie trzymają i paliwo schodzi z pompy i po dłuższym postoju musisz krecić długo rozrusznikiem,żeby z powrotem zaciągną paliwo.
Każdy sprzęt jest dobry jeśli wykonuje swoją prace.

#8 Share rataj

rataj

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 522 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:WLKP

Napisany 01 lipiec 2009 - 15:34

probem z odpalaniem jakby mial dobry to by palil na dotyk:P takie jest moje zdanie. a jesli nie bateria to cos z paliwem...
Claas Dominator 98sl classic, Zetor Forterra 12441, Zetor Proxima 85 plus, Zetor 7211, Ursus c330


AgroFoto -----> najlepsza stronka w sieci;]

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
probem z odpalaniem Dzisiaj, 15:52
  •  

#9 Share zhu

zhu

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 31 postów

Napisany 01 lipiec 2009 - 16:25

probem z odpalaniem

jakby mial dobry to by palil na dotyk:P takie jest moje zdanie. a jesli nie bateria to cos z paliwem...



Jeśli masz problem z odpaleniem to sprubój pompką popompować i zobaczy czy odpali bez problemu. Jeśli tak to ucieka ci paliwo czyli układ jest nieszczelny. Najlepiej podokręcaj wszystkie opaski tak jak pisał kolega wcześniej. A jeśli to nie pomoże to zamień wężyki w zbiorniku na tych rurkach, Bo może być już rurka wysłużona w zbiorniku. Jeśli już wtedy bedzie odpalać dobrze to powinno być ok tylko żeybś później nie zapomniał ze rurkaz powrotu jest krótszan niż od zasilania:)

na tych rurkach w zbiorniku nie ma zadnych wezykow powinny byc???

#10 Share jd3

jd3

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 88 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Maciejowice
  • Zainteresowania:Rolnictwo motoryzacja

Napisany 01 lipiec 2009 - 16:26

probem z odpalaniem Moze masz zapieczone wtryski albo juz słaba kompresja
Jest jedna rzecz czym Polska moze sie pochwalic - to ciagniki marki Ursus

#11 Share zhu

zhu

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 31 postów

Napisany 01 lipiec 2009 - 17:05

probem z odpalaniem silnik ok pmpka nowa przeciekow niema

jak jest pełen zbiornik Lepiej odpaLa niz gdy jest połowa

#12 Share mickas092

mickas092

    Zaawansowany

  • V.I.P.
  • rank
  • 2204 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Lubelskie/LPA
  • Zainteresowania:Szeroko pojęte rolnictwo ;)

Napisany 01 lipiec 2009 - 17:23

probem z odpalaniem Piszesz TYLKO w pierwszym okienku :D

#13 Share juras

juras

    Użytkownik

  • Members
  • PipPip
  • 54 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:podlaskie

Napisany 01 lipiec 2009 - 19:13

probem z odpalaniem Jaki to Claas i z jakim silnikiem?

#14 Share zhu

zhu

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 31 postów

Napisany 01 lipiec 2009 - 19:31

probem z odpalaniem dominator 76 perkins 120km

#15 Share ferdek1

ferdek1

    Zaawansowany

  • Members
  • PipPipPip
  • 650 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:pow. Kępno

Napisany 01 lipiec 2009 - 19:34

probem z odpalaniem Pisz tylko w 1 okienku ,bo ci wstawią%
wniosek o płatność złożony,kontrola przeprowadzona-czekam na kasę...no i kasa wpłynęła na konto

Reklama AgroFoto Ads

  • watermark
  • Reklama
probem z odpalaniem Dzisiaj, 15:52
  •  

#16 Share Lucuti81

Lucuti81

    Nowicjusz

  • Members
  • Pip
  • 35 postów
  • Płeć:Mężczyzna
  • Lokalizacja:Pomorskie
  • Zainteresowania:Rolnictwo
    Historia
    Militaria

Napisany 02 sierpień 2009 - 21:45

probem z odpalaniem miałem kiedyś podobny problem w fergusonie (też perkins 120km)
Jeżeli lepiej odpala z pełnym bakiem to masz nieszczelności na rurce w zbiorniku (czerpaku)
zasysa powietrze ze zbiornika i kicha, powinien w tym przypadku gdy paliwa jest tak z 20% podczas pracy pyrkać jakby powietrze łapał
Znajomy w rekordzie też miał takie problemy. Przez dwa sezony nie mógł dojść do porozumienia z maszyną.
Z pełnym bakiem było ok (choć ciężkawo odpalał czasami) a przy zjeżdżaniu z pola wieczorem to stawał co 500m i musiał pompowawać.
U niego to były podkładki (uszczelki) pod pompką paliwową, któryś komplet z kolei dopiero był ok.


Dodaj odpowiedź



  

Podobne tematy